Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

Vācijas veselības ministrs aicina atlikt pasākumus, kuros paredzamais dalībnieku skaits pārsniedz tūkstoti

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Vācijas veselības ministrs aicina atlikt pasākumus, kuros paredzamais dalībnieku skaits pārsniedz tūkstoti
Foto: Imago Sport/Scanpix

LETA--AP/DPA. Vācijas veselības ministrs Jenss Špāns aicinājis pasākumu rīkotājus saistībā ar jaunā koronavīrusa izplatības draudiem apsvērt iespēju atlikt jebkādus pasākumus, kuros paredzamais dalībnieku skaits pārsniedz tūkstoti.

Kā viņš svētdien sacījis ziņu aģentūrai DPA, organizētājiem būtu operatīvāk jāreaģē uz straujo situācijas attīstību pēdējo dienu laikā, atsakoties no plašām sporta sacīkstēm, koncertiem un gadatirgiem. "Es apzinos, ko tas nozīmēs gan pilsoņiem, gan rīkotājiem, un mēs tuvākajās dienās spriedīsim, kā tikt galā ar ekonomiskajām sekām," piebildis ministrs.

Vācija kritizēta par neatteikšanos no lieliem sporta pasākumiem, tai skaitā no Bundeslīgas futbolā, kamēr citviet Eiropā šādi pasākumi tiek atcelti vai notiek aiz slēgtām durvīm.

Vācijas koalīcijas partiju līderi svētdienas vakarā tiekas, lai pārrunātu iespējas pasargāt jutīgākās ekonomikas nozares, īpaši tūrismu un viesnīcu biznesu, iespējams, pieļaujot pagaidu aizdevumus vai nodokļu nomaksas atlikšanu. Tiks apsvērti arī iespējamie atvieglojumi darba likumdošanā, lai uzņēmumi saslimušo darbinieku vietā varētu operatīvi pieņemt darbā cilvēkus uz īsāku laiku.

Līdz svētdienai saskaņā ar Vācijas Slimību kontroles institūta datiem jaunā koronavīrusa izraisītā slimība "Covid-19" valstī konstatēta 847 cilvēkiem.