Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

RFS paraksta līgumu arī ar talantīgo Lagūnu, "Mettas" aizsardzībā Brazīlijas nigērietis

Agris Suveizda

RFS paraksta līgumu arī ar talantīgo Lagūnu, "Mettas" aizsardzībā Brazīlijas nigērietis
Frenklins Brazīlijas talantu skatē pret Neimāru. Foto: fsmetta.lv

Latvijas kausa īpašniece un vicečempione RFS pavēstījusi par trīs gadu līguma parakstīšanu ar Latvijas U19 futbola izlases uzbrūkošo pussargu Jēkabu Lagūnu, kurš janvārī sasniedza pilngadību.

Iepriekš uz RFS pārcēlās Renārs Varslavāns, kurš lielāko daļu iepriekšējās sezonas izlaida smagas traumas dēļ, bet nu viņa pēdās sekojis vēl viens "Mettas" talants Jēkabs Lagūns. Kļuvis par brīvo aģentu, Lagūns ziemā atrādījās Vācijas Bundeslīgas kluba Berlīnes "Union" jauniešu komandā, bet karjeru tomēr turpinās Latvijā.

Virslīgā Lagūns debitēja pirms diviem gadiem, izejot uz maiņu tieši pret RFS, un pirmajā sezonā sāka vienu no deviņām spēlēm. Iepriekšējā sezonā Lagūna loma krietni pieauga – 11 spēles pamatsastvā, 29 pavisam, kā arī pa vārtiem pret valmieriešiem un jūrmalniekiem. Latvijas U19 izlasē Lagūns sāka divus no trim mačiem un ar vienu precīzu sitienu deva artavu graujošā uzvarā pār Moldovu (6:0), kas ieveda Latviju Elites kārtā.

Tāpat RFS atklāja, ka ar horvātu centra aizsargu Luku Smoļo parakstīts līgums uz 1+1 gadu. Viņš iepriekš pārstāvēja Horvātijas klubu Zagrebas "Lokomotiv", no kurienes nāk arī "Mettas" jaunais centra aizsargs Frenklins Točukvu. Nigēriešu izcelsmes spēlētājs bija "Corinthians" U20 komandas kapteinis, bet Horvātijas čempionātā tika pieteikts tikai vienā spēlē – iepriekšējās sezonas izskaņā.

Vakar "Mettas" pirmā komanda pēdējā pārbaudes spēlē pārspēja Igaunijas 1. līgas vienību Nemmes "United" (3:0). Bez Frenklina un jau zināmajiem ārzemniekiem Kgotso Masanganes un
Bensona Fazili sākumsastāvā izgāja arī Kongo DR dzimušais Zviedrijas pilsonis Silvēns Kajembē. 18 gadus vecā spēlētāja pēdējā pietura bija Izraēlas kluba "Kiryat Shmona" jauniešu komanda. "Mettas" sākumsastāvs: Saulītis – Birka, Frenklins, Gulbis, Šibass – Ozoliņš, Fazili – Kajembē, Vapne, Masangane – Krollis. Vārtus guva Lūkass Vapne, Rihards Ozoliņš un Raimonds Krollis.

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/RFSDaily/status...
Iepazīsti FK Metta jaunpienācēju - Franklin...

  +1 [+] [-]

, 2020-03-08 16:29, pirms 4 gadiem
Meta ar cer trāpīt ar leģionāriem)

     [+] [-]

, 2020-03-08 19:28, pirms 4 gadiem
Pirmais ''Mettas'' 100% audzēknis ( https://twitter.com/girtsmihelsons/... ), kurš pamet klubu?