Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Mārtiņš Gulbis: "Septiņus mēnešus gaidīju, kamēr notiks kas labs"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Mārtiņš Gulbis: "Septiņus mēnešus gaidīju, kamēr notiks kas labs"
Mārtiņš Gulbis, Uģis Pinete un Edgars Jeromanovs. Foto: BK Jūrmala

"Mums bija tik daudz neveiksmju, tik daudz pēdējo sekunžu zaudējumu. Beidzot uzsmaidīja veiksme!" basketbola kluba "Jūrmala/Betsafe" galvenais treneris Mārtiņš Gulbis pēc laimīgās uzvaras pār spēcīgo BK "Ogre" bija noguris un priecīgs reizē.

Marta pirmās sestdienas duelis Jūrmalas Valsts ģimnāzijā lutināja jebkuru basketbola gardēdi. Ogres un Jūrmalas klasika – “rivalry”, kā teiktu Kristaps Dārgais – ceturtajā ceturtdaļā dāvāja 10 (!) vadības maiņas, vēl četras reizes rezultāts bija neizšķirts.

Liela izspēle sekoja lielai izspēlei. Spēlētāji uzņēmās, līdzjutēji gavilēja. Cīņu vēl baudāmāku padarīja Ogres līdzjutēju klātbūtne ar Ilmāru Čerbikovu priekšgalā. Pamatlaika pēdējās 30 sekundēs kājās cēlās arī mājinieki, pussekundi pirms finālsvilpes sagaidot Džordana Granta uzvaras metienu.

“Pēdējo uzbrukumu plānojām nedaudz citādāku,” atzina saviļņotais Jūrmalas treneris. “Džordans (Grants) pieņēma pareizu lēmumu. Ja jānosauc kādu, kurš progresējis sezonas laikā – tas ir viņš. Kad atbrauca, nesaprata, ko no viņa grib. Tagad sāk spēlēt basketbolu.”

“University of Maryland at Baltimore County” absolvents nebija vienīgais jaunais spēlētājs, kurš uzņēmās. Otrajā puslaikā nozīmīgas minūtes spēlēja gan Deniss Vikentjevs, gan Rodrigo Būmeisters. Pirmais ceturtās ceturtdaļas sākumā sameta sešus punktus pēc kārtas, realizējot visas partneru sagādātās piespēles.

Roberts Bērziņš un Kristiāns Šulcs vairāk spēlēja pirmajā puslaikā. Viņi varēs nopelnīt savas minūtes arī turpmāk, apstiprināja Gulbis. “Iet grūti. Viņi smagi strādā. Nevar nevienam neko daudz pateikt – pārlēkt no Latvijas basketbola līgas otrās divīzijas šajā līmenī ir sarežģīti. Vienmēr ticēšu un došu iespējas jaunajiem spēlētājiem. Tie, kuri smagi strādā, var!

Treneris priecājās par Vikentjevu. “Arī viņš vēl nav spēlējis tādā līmenī. Sezonas sākumā neatcerējās sadarbības. Labi, ka tagad iegaumēja – ir progress. Katrs no puišiem spēris soli uz priekšu, bet šī bija tikai viena regulārās sezonas spēle. Mums vēl priekšā daudz, daudz darba.”

Ceturtās ceturtdaļas sākumā astoņiem Jūrmalas spēlētājiem bija vismaz trīs piezīmes katram. Jeromanovam, Būmeisteram un Denisam Krestiniņam – pat četras. Pamatlaika izskaņā kluba vadītājs atstāja laukumu ar pieciem pārkāpumiem, taču viņa kolēģi pabeidza darbu un pārtrauca četru zaudējumu sēriju.

“Ticu visiem spēlētājiem – vienalga, kurš nāk laukumā,” personāla izvēles lēmumus pamatlaika pēdējās minūtēs skaidroja Gulbis. “Ticu, ka katrs var dot labumu. Beigās Edgars dabūja piekto piezīmi, taču katrs nākamais palīdzēja.”

“Klubam visu sezonu ir nopietnas problēmas, šobrīd negribu to komentēt. Šovakar – cepuri nost katram spēlētājam! Visu gadu cīnījāmies un beidzot nopelnījām veiksmi. Bravo Džordanam, bravo visai komandai!

Sestdien, 7. martā, izcīnītais panākums dāvāja gaismas staru finanšu grūtībās nokļuvušajam klubam. “Šī uzvara nāca tik smagi. Septiņus mēnešus gaidīju, kamēr notiks kas labs. Un beidzot tas ir noticis.”

     [+] [-]

, 2020-03-08 00:50, pirms 4 gadiem
Liels prieks par mūsu komandu, superforši! Kas tur īsti ir ar Kauguru halli, varbūt kāds zin?

  +1 [+] [-]

, 2020-03-08 09:48, pirms 4 gadiem
nu re, Tu gaidīji 7 mēnešus, a mēs uz Dinamo visu sezonu un tā arī palikām bešā

     [+] [-]

, 2020-03-08 11:42, pirms 4 gadiem
Chelubejs rakstīja: nu re, Tu gaidīji 7 mēnešus, a mēs uz Dinamo visu sezonu un tā arī palikām bešā
7 mēneši = dinamo sezona 😁