Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:265, Did:0, useCase: 3

Šorttrekists Krūzbergs sasniedz 1/4 finālu pasaules čempionāta 1000m distancē

Ints Megnis
Ints Megnis

Šorttrekists Krūzbergs sasniedz 1/4 finālu pasaules čempionāta 1000m distancē
Roberts Krūzbergs (no kreisās) un Reinis Bērziņš. Foto: instagram.com/shorttrackteamlatvia/

Latvijas šorttrekists Roberts Krūzbergs piektdien Bulgārijā sasniedza ceturtdaļfinālu pasaules čempionāta 1000 metru distancē, kamēr viņa komandas biedram Reinim Bērziņam tas nevienā no trim distancēm neizdevās.

Sacensības sākās ar 1500 metru distanci, kur uzreiz sportisti aizvadīja ceturtdaļfinālu. Šeit Krūzbergs savā skrējienā bija piektais, par aptuveni pusotru sekundi atpaliekot no iespējas tikt tālāk, kamēr Bērziņš guva ceturto vietu, bet no pirmā divnieka bija ļoti tālu.

Turpinājumā 500 metros Krūzbergs savā skrējienā bija ceturtais, vien par pusotru sekundes desmitdaļu atpaliekot no trešās vietas un iespējas tikt tālāk. Arī Bērziņš finišēja ceturtais, bet no nākamās kārtas bija tālāk.

Tikmēr 1000 metros pirmajā kārtā Krūzbergs finišēja trešais un bija viens no tiem, kas tika tālāk ar uzrādīto laiku. Trešais finišu sasniedza arī Bērziņš, bet piedalījās pašā lēnākajā skrējienā un bija vienīgais šīs vietas ieguvējs, kurš nekvalificējās nākamajai kārtai. Arī otrajā priekšsacīkšu kārtā Krūzbergs guva trešo vietu skrējienā un atkal tika tālāk pēc uzrādītā laika.

Vīru 1000 metru distances pusfināls notiks svētdien.

Uz pasaules čempionātu Latvijas izlase devusies nevis ilggadējās treneres Evitas Krievānes-Moiseičenko vadībā, bet Ventspilī strādājošā ukraiņa Sergija Kugajevska pakļautībā.