Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Kairis atceras ASK laikus, Gailītis slavē komandu

Krišs Upenieks

Kairis atceras ASK laikus, Gailītis slavē komandu
Jānis Gailītis
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

“Pēdējā pilnajā uzbrukumā Kens spēlēja viens pret vienu un atrada pareizo risinājumu – Bērzs bija brīvs un izmantoja situāciju,” izcīnot ceturto uzvaru piecās VTB līgas spēlēs, VEF galvenais treneris Jānis Gailītis atzinīgi novērtēja mazo un garo spēlētāju sadarbību.

Donalds Kairis, “Kalev/Cramo” galvenais treneris

“Apsveicu VEF ar uzvaru. Viņiem ir ļoti sabalansēts uzbrukums – daudzi spēlētāji var iemest. Mums radās problēmas aizsardzībā, otrajā un trešajā ceturtdaļā ielaidām pārāk daudz punktu. Jā, mēs daudz “rukājām”, taču šoreiz ar to nepietika. Daudzi spēlētāji tā arī “neparādījās” laukumā.

Pirms deviņiem gadiem Rīgā ieguvu pirmo pieredzi galvenā trenera amatā, trenējot ASK. Uzņemoties pienākumus, zināju, ka klubu piemeklējušas finanšu problēmas, taču negaidīju, ka nesamaksās neko. Neraugoties uz to, biju ļoti lepns par saviem spēlētājiem – mēs izcīnījām LBL bronzu un iekļuvām Baltijas Basketbola līgas “Četru finālā”.”

Jānis Gailītis, VEF galvenais treneris

“Tallinas “Kalev” šogad ir ļoti spēcīga komanda – izveidots labs balanss starp jaunatni un pieredzi. Paši neizpildījām daudz no prasītā gan aizsardzībā, gan uzbrukumā, piemēram, nesavācām bumbas pie sava groza. Par spīti tam, parādījām solīdu cīņas sparu līdz pašām beigām.

Garie spēlētāji ātri sakrāja piezīmes, taču pozitīvā netrūka. Ļoti labi spēli iesāka Klāvs Čavars. Bija arī rotācijas problēmas – nevarējām spēlēt ar garu trešo numuru. “Kalev” radās līdzīgas grūtības, van der Marss atstāja laukumu ar piecām piezīmēm.

Mazie spēlētāji labi organizēja komandu – Kens Brauns iedeva ļoti daudz enerģijas. Arī garie centās – vieni bez otriem nevar iztikt. Artis Ate spēlēja labi – viņš brīžiem neapzinās, cik daudz var izdarīt. Brīžiem laukumā ir pārāk “latvisks”, lai gan spēj spēlēt ļoti universāli. Kārters atvēlētajā laikā izdarīja prasīto. Lēnām atgriežas pēc savainojuma.”

Artis Ate, VEF spēlētājs

“Spēlējām kā pa viļņiem. Zaudējām cīņu par uzbrukuma bumbām, taču cīnījāmies līdz galam. Mājās nedrīkstam zaudēt. Šodien pierādījām, ka spējam aizstāvēt savu laukumu. Domāju, ka galvenais treneris visu laiku uzticas visiem spēlētājiem.

Manuprāt, komandai visu sezonu ir laba bumbas kustība – gan pirms, gan pēc Kena Brauna pievienošanās. Vienkārši tagad mums ir divi labi saspēles vadītāji. Ja godīgi, spēlējot nedzirdēju līdzjutējus un kādā valodā viņi bļāva. Mūsu līdzjutēji arī kliedza.”