Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Jēkabpils" noslēdz sastāva komplektāciju ar horvātu Samaču

Emils Ozerinskis

"Jēkabpils" noslēdz sastāva komplektāciju ar horvātu Samaču
Domangojs Samačs
Foto: Fotodiena.lt / lkl.lt

"Olybet" Latvijas Basketbola līgā par vietu izslēgšanas spēlēs turpina cīnīties BK "Jēkabpils", kura veikusi sezonas pēdējo sastāva papildinājumu, piesaistot horvātu spēka uzbrucēju Domagoju Samaču, vēsta portāls Eurobasket.com.

Līdz 16. martam Latvijas Basketbola līgā komandām ir pēdējā iespēja papildināt komandas pieteikumu ar vēl vienu spēlētāju. Pēc zaudējuma Valgā, kas atmeta jēkabpiliešus aiz izslēgšanas spēļu strīpas, Sanda Buškevica trenētā komanda piesaistījusi Horvātijas spēka uzbrucēju Domagoju Samaču, tādējādi noslēdzot sastāva komplektāciju.

24 gadus vecais un 206 cm garais Samačs šo sezonu pavadīja Lietuvas čempionātā, pārstāvot Alītas "Dzūkija" vienību. 19 aizvadītās Lietuvas čempionāta spēlēs horvāts vidēji laukumā pavadīja 17 minūtes, gūstot 4,9 punktus un izcīnot 3,7 atlēkušās bumbas. Samačs no "Dzūkija" komandas tika atbrīvots janvārī, neilgi pirms Igaunijas speciālista Alara Varraka stāšanās pie komandas stūres. Iepriekš 24 gadus vecais Horvātijas basketbolists spēlējis VTB līgā "Parma" komandā, kā arī Horvātijas komandās Zagrebas "Hermes Antalica" un "Cibona".

Ja citas komandas pirms 28. februāra spēlētāju pieteikšanas gala termiņa pastiprināja savu sastāvu, tad "Jēkabpils" komandas rindās tika piedzīvoti zaudējumi. Uz LBL 2. divīzijas komandu BK "Saldus" pārcēlās iepriekšējās sezonas jēkabpiliešu līderis Roberts Stumbris. Tāpat komandas rindas atstājis amerikānis Deriks Rolands. Līdz 16. martam katra LBL komanda var papildināt komandas pieteikumu ar vienu basketbolistu un "Jēkabpils" kļuvusi par pirmo komandu, kas izmantojusi šo iespēju.

Pēc zaudējuma Valgā ar 63:72 jēkabpilieši noslīdējuši uz septīto pozīciju turnīra tabulā. Atlikušajās piecās spēlēs komandai gaidāms diezgan sarežģīts kalendārs, tuvākajās divās cīņās tiekoties ar "Ogri" un "Jūrmalu".

Izmantotie avoti:
European Basketball Main Page - eurobasket
Betsafe-LKL - LKL.LT

  +2 [+] [-]

, 2018-03-08 11:52, pirms 6 gadiem
Vai nav par vēlu? Vakar pret Valku bija mačs divu uzvaru vērtībā. Valkai atlikuši četri mači - viesos pret Liepāju un Valmieru, mājās pret Ogri un Jūrmalu. Jēkabpilij piecas spēles - pret Jūrmalu, Liepāju viesos, pret Ogri, LU, Ventspili mājās. Valkas bilance itin reāli var būt gan 4-0, gan arī 0-4. Ja Valka pievienos vēl vienu uzvaru, tad Jēkabpilij būs nepieciešami trīs panākumi. Ja Valka uzvarēs divās spēlēs, tad Jēkabpilij vajadzēs četras uzvaras (teorētiski var pietikt ar trim, ja Liepāja zaudē visus atlikušos septiņus mačus, bet savstarpējā spēlē Jēkabpils pārspēja Liepāju ar vismaz 15 punktiem). Šķiet, ka lielāka intriga pat ir tajā, vai Valka apsteigs Liepāju, nevis vai Jēkabpils panāks Valku.

Nākamais "pirms play-off" mačs jau 10. martā, kad Liepāja uzņems Valku.

  +1 [+] [-]

, 2018-03-08 11:53, pirms 6 gadiem
''Jēkabpils'' mājaslapā par Stumbra aiziešanu ne vārda. Kur ir menedžeru komentāri?

  -1 [+] [-]

, 2018-03-08 11:54, pirms 6 gadiem
Pēc manām domām nākamgad LBL vajadzētu paņemt 4 komandas no LBL2 un izveidot u18 izlases bāzes komandu tad varētu līmenis celties pamazām jo tagad jau valmiera un liepāja ir krietni vājākas nekā agrāk.

     [+] [-]

, 2018-03-08 16:39, pirms 6 gadiem
1 rakstīja: ''Jēkabpils'' mājaslapā par Stumbra aiziešanu ne vārda. Kur ir menedžeru komentāri?
Štrunts par Stumbri, ka tik vairāk leģionārus iepirkt!

     [+] [-]

, 2018-03-08 21:49, pirms 6 gadiem
Stumbri palaist prom galïgi nebija prāta darbs. Nitiša faktors?