Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Lundkvists kļūst par desmito uzvarām bagātāko vārtsargu NHL vēsturē

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Lundkvists kļūst par desmito uzvarām bagātāko vārtsargu NHL vēsturē
Jaromirs Jāgrs un Henriks Lundkvists
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā liela nakts vārtsargiem. Henriks Lundkvists izcīnīja 404. uzvaru karjerā un kļuva par desmito panākumiem bagātāko vēsturē, kamēr Sergejs Bobrovskis aizvadīja trešo sauso spēli pēc kārtas un atkārtoja Kolumbusas "Blue Jackets" rekordu.

Ņujorkas "Rangers" izbraukumā ar 5:2 pieveica Floridas "Panthers". Izšķirošais izrāviens tika izdarīts laika posmā no 10. līdz 25. minūtei, kad viesi guva trīs vārtus pēc kārtas, un pārsvars netika atdots.

Henriks Lundkvists uzvarētāju vārtos tika galā ar 43 metieniem, tādējādi viņš izcīnīja 404. panākumu karjerā un pacēlās uz desmito vietu Nacionālās hokeja līgas vēsturē, apsteidzot Grantu Fūru. Taču tas nav viss – zviedrs apsteidza arī Martinu Brodēru un kļuva par visvairāk uzvaras pirmajās 12 sezonās sakrājušo vārtsargu, tāpat Lundkvists ir vienīgais, kuram 11 no pirmajām 12 sezonām izdevies uzvarēt vismaz 30 mačos.

"Lepojos, esmu ļoti lepns," par sasniegumiem pēc spēles stāstīja olimpiskais čempions Lundkvists. "Esmu smagi strādājis, tieši tam esmu veltījis pēdējos 12 gadus. Protams, lielais mērķis ir Stenlija kausa izcīnīšana, tomēr nedrīkst aizmirst par katra mazā mirkļa izbaudīšanu."

Austrumu konferencē turpinās cīņa par augstākajām pozīcijām, un braši soļot uz priekšu turpina arī Kolumbusas "Blue Jackets", kas savā laukumā ar 2:0 pārspēja Ņūdžersijas "Devils". Ar 33 metieniem galā tika Sergejs Bobrovskis, kurš aizvadīja trešo sauso spēli pēc kārtas un sesto sezonā.

"Tas ir visas komandas sasniegums, bet mēs vēl neesam galā," teica Bobrovskis, kurš ar trim sausajām spēlēm pēc kārtas atkārtoja komandas rekordu. "Šovakar izbaudīšu, bet rīt gatavošos nākamajai spēlei." Bobrovskis, kurš apturējis 91 metienu pēc kārtas, pēdējo ripu ielaida ar 0:1 pagarinājumā zaudētajā cīņā pret Monreālas "Canadiens".

Monreālas "Canadiens" ar 2:1 pagarinājumā pieveica Vankuveras "Canucks", tiekot pie sestās uzvaras pēc kārtas. Par galveno varoni kļuva aizsargs Pols Bairons – viņš savā zonā atbruņoja Bo Horvātu, devās uz priekšu, piespēlēja partnerim, bet pats ieņēma vietu vārtu priekšā, un spēja pielabot komandas biedra mesto ripu.

Toronto "Maple Leafs" pārtrauca piecu zaudējumu sēriju, bet Sentluisas "Blues" viesos ar 2:1 apspēlēja Minesotas "Wild". Mačs bija īpašs, jo "Blues" vadību sezonas gaitā pārņēma Maiks Jeo, kurš iepriekš trenēja tieši "Wild". Mājinieki vienīgos vārtus guva no neitrālās zonas pašās beigās.

NHL regulārā sezona, 8. marts

SpēleRez.
Blue Jackets – Devils2:0
Sabres – Flyers3:6
Maple Leafs – Red Wings3:2
Panthers – Rangers2:5
Wild – Blues1:2
Avalanche – Hurricanes3:1
Oilers – Islanders1:4
Canucks – Canadiens1:2 P
Ducks – Predators4:3 PM

  +2 [+] [-]

, 2017-03-08 09:26, pirms 7 gadiem
eh, klāt vēl sarakstu ar tiem Top10 vārtsargiem

     [+] [-]

, 2017-03-08 09:34, pirms 7 gadiem
Dinamo'1988 rakstīja: eh, klāt vēl sarakstu ar tiem Top10 vārtsargiem
NHL Goalie Wins Leaders - All-Time - National...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-03-08 12:28, pirms 7 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: http://www.espn.com/nhl/history/leaders/_/stat/goaliewins
paldies !
Martinu un Patriku nepanākt, bet kādu no pārējiem 7 vēl var apsteigt

     [+] [-]

, 2017-03-08 12:30, pirms 7 gadiem
nezinu visu radu rakstus, bet vai Henriks nav šobrīd labākais no Eiropas pārstāvjiem šajā sarakstā ?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja