Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Daina Lazdeniece: "Tā uztraukusies nebiju no jaunatnes līgas laikiem"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Daina Lazdeniece: "Tā uztraukusies nebiju no jaunatnes līgas laikiem"
"RTU/Merks" līdere Daina Lazdeniece

"Pauzes Latvijas un Igaunijas čempionātā mani nav ietekmējušas. Jūtos labāk, ja starplaikā varu patrenēties. Tiesa, mani piemeklēja dažādas veselības problēmas – ar kājām, celi. Paužu laikā varēju sevi pažēlot, mazāk skriet, strādāt individuāli," izcīnot svarīgu uzvaru pār "Liepājas papīra" basketbolistēm, teica "RTU/Merks" komandas līdere Daina Lazdeniece.

Trešdienas, 6. marta, vakars basketbola cienītājiem dāvāja vienu no sezonas aizraujošākajām spēlēm. Tās likme bija cīņa par pēdējo ceļazīmi uz Latvijas un Igaunijas čempionāta “Četru Finālu”. Lai gan katrai komandai regulārajā sezonā vēl jāaizvada trīs spēles, visas spēlētājas apzinājās, ka savstarspējo spēļu iznākums var būt izšķirošs.

“RTU/Merks” spēles gaitā ieguva deviņu punktu pārsvaru, izlaida to no rokām un pamatlaika beigās bija tuvu zaudējumam, taču abpusējās kļūdas ļāva cīņu turpināt papildlaikā. Saspēles vadītājas Asnātes Fominas tālmetiens ievadīja izrāvienu, kuru ar izcīnītām bumbām un iemestiem groziem nostiprināja Daina Lazdeniece. Spēli viņa pabeidza ar 29 punktiem (2p 10/18, 3p 2/9, 1p 1/4), 14 izcīnītām bumbām zem groziem, divām piespēlēm, divām pārtvertām bumbām, trīs bloķētiem metieniem un labāko lietderības koeficientu 31.

Piecas meitenes spēlēja ilgāk par 40 minūtēm. Varēji izturēt?
Fiziski izturēt nebija viegli. Jau puslaikā varēja just nogurumu, taču Liepājas komandai šajā ziņā nebija nekādu priekšrocību. Klājās ļoti grūti, taču vajadzēja saņemties, jo šī nebija tā spēle, kurā varēja kaut ko atlaist. Likām ārā visu spēku, cik daudz tas palika.

Zona nostrādāja, izdevās pārķert arī bumbas. Brīžiem iekritām uz pretinieču trijniekiem, dažos gadījumos nesapratāmies un pārgājām atpakaļ uz cilvēku. Zonu spēlējām daudz, manuprāt, kopējais ieguvums bija labs. Ja treneris pieņēma tādu lēmumu, tas noteikti izrādījās pamatots, skatoties no malas.

Klāt nākušas Paula un Linda. Rotācijas ziņā kļuvis vieglāk?
Varam veikt vairāk maiņu, taču pati to īpaši neizjūtu. Paula ir labs spēka spēlētājs, izcīna bumbas. Lindas priekšrocība ir pārķeršana, tālmetieni. Pagaidām nav daudz izcēlušās, taču treniņi kļūst kvalitatīvāki un meitenes dod savu pienesumu spēlēs.

Uzvara saglabā izredzes spēlēt abos “play-off” turnīros. Pirms spēles par to runājāt?
Par spēli domāju kādu mēnesi. Šodien vispār nevarēju padomāt par neko citu. Satikāmies ģērbtuvē. Vienojāmies – nav variantu, jādara visu, ko var. Šī bija svarīgākā sezonas spēle, tāpēc bija iemesls saņemties un atbilstoši nospēlēt.

Sākumā teici, ka par spēli domāji visu dienu. Centies atbrīvoties?
Meklēju palīdzību ārpusē. Vairākiem cilvēkiem jautāju, kā rīkoties. Tādu uztraukumu nebiju piedzīvojusi no jaunatnes līgas laikiem. Par spēli domāju no pamošanās brīža. Saņēmu ieteikumus paklausīties mūziku, pastaigāties. Ņēmu visu vērā. Rezultāts nav slikts.

Lienei Priedei sākas “play-off” spēles. Ko novēli viņai?
Novēlu Lienei saņemties. Domāt, ka viņa drīz būs mājās un jāiztur pavisam nedaudz. Latvijā visu turam par viņu īkšķus. Nevaru to pateikt vārdos, taču Liene zina, ko par viņu domāju un vēlu.

Atzinīgus vārdus pelnījusi Asnāte Fomina.
Asnāte kļuvusi par ļoti nozīmīgu komandas spēlētāju un palīgu. Dažas lietas nesanāk uz noguruma fona, taču jāatzīst, ka bez viņas mums spēlēt būtu krietni grūtāk. Brīžiem vēlētos sagaidīt lielāku iniciatīvu no Asnātes kā saspēles vadītājas, taču savu darbu izdara. Māk aiziet garām, spēj organizēt spēli. Savā vecumā viņa savā postenī ir lieliska. Manuprāt, divu trīs gadu laikā Asnāte kļūs tikai labāka. Talantīga meitene, treniņos strādā ar pilnu atdevi. Nedod atlaides ne sev, ne komandas biedriem.

Kopvērtējums 8. martā

#KomandaU-ZP
1TTT Rīga18-339
2SK Cēsis18-036
3ECLEX Tallinn16-436
4RTU/Merks13-632
5Liepājas Papīrs12-731
6Tallinn University10-828
7Audentes SG8-1127
8TTT juniores7-1327
9Latvijas Universitāte4-1523
10AmEst Rapla3-1521
11U16 izlase3-1420
12Tartu University0-1616

RTU/Merks un Liepājas spēles (savstarpēji 1-1, +2 Liepājas labā)

DienaRTU/MerksLiepājas Papīrs
03.09viesos pret “Tallinn University” (+11)-
10.03viesos pret “AmEst Rapla” (+36)-
16.03viesos pret LU (+11)-
17.03-mājās pret "Tartu University" (+9)
20.03-mājās pret U16 izlasi (+2)
27.03-viesos pret “TTT Rīga” (-13)