Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Tiesneši atzīst izšķirošo kļūdu Portlendas un Jūtas spēlē, Lilards paskaidrojumu nepieņem

Rolands Eliņš

Tiesneši atzīst izšķirošo kļūdu Portlendas un Jūtas spēlē, Lilards paskaidrojumu nepieņem
Deimiens Lilards protestē par tiesnešu garām palaisto pārkāpumu. Foto: AP/Scanpix

Aizvadītajā naktī Nacionālajā basketbola asociācijā Jūtas „Jazz” ar 117:114 pārspēja Portlendas „Trail Blazers”. Mača pēdējās sekundēs tiesneši palaida garām acīmredzamu noteikumu pārkāpumu, kas būtu devis Portlendai divus punktus. Pēc mača galvenais tiesnesis publiski atzina kļūdu, bet Portlendas līderis Deimiens Lilards šo paskaidrojumu noraidīja un savos komentāros medijiem asi kritizēja tiesāšanu.

Apmēram desmit sekundes pirms mača beigām rezultāts Jūtā bija 116:114 „Jazz” labā, un Portlendai iniciatīvu uzņēmās Deimiens Lilards, kurš devās caurgājienā un izdarīja metienu. Bumbu bloķēja „Jazz” centrs Rudī Gobērs, taču... paveica to pēc tam, kad bumba bija atsitusies pret vairogu. Saskaņā ar NBA noteikumiem, šādā situācijā jāieskaita divi punkti, neskatoties uz to, vai bumba bez Gobēra iejaukšanās būtu iekritusi grozā vai nē. „Jazz” atguva bumbu un nosargāja uzvaru, kamēr Portlendas spēlētāji varēja tikai protestēt.

Pēc mača galvenais tiesnesis Džošs Tivens pienāca pie medijiem un pavēstīja, ka patiešām pieļauta kļūda, un NBA izplatīja arī oficiālu paziņojumu. „Mēs pēc spēles noskatījāmies video atkārtojumu un konstatējām, ka patiešām diemžēl palaidām garām noteikumu pārkāpumu,” sacīja Tivens, reizē arī paskaidrojot, ka tobrīd nebija iespējams izmantot video atkārtojumu.

Lilards uz NBA paziņojumu sociālajā tīklā „Twitter” atbildēja ar ierakstu „Mēs nevēlamies dzirdēt šīs muļķības”, izmantojot arī lamu vārdus. Savukārt sarunā ar medijiem Lilards norādīja, ka viņu neinteresē tiesnešu atvainošanās, bet gan tas, ka tiesnešu dēļ viņa komandai nācās zaudēt.

„Tiesnešu kļūda mums maksāja spēli,” sacīja Lilards. „Laukumā bija trīs tiesneši, un viņi to nepamanīja. Es negribu tagad skatīties uz NBA paziņojumu, ka „mums vajadzēja to pamanīt” vai kaut ko tamlīdzīgu. Tiesnešu kļūda, pieļauta vienkāršā situācijā, mums maksāja spēli.”

Savu neapmierinātību par šo epizodi pauda arī Lilarda komandas biedri un treneris Terijs Stotss, taču savos izteikumos visasākais bija Lilards. Viņam, visticamāk, draud NBA sods, uz ko tika norādīts arī „Twitter” ierakstos, taču Lilards atbildēja, ka viņam „naudas pietiek”.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...

  +1 [+] [-]

, 2020-02-08 21:52, pirms 4 gadiem
Kāpēc nebija iespējas skatīties atkārtojumu?

  +1 [+] [-]

, 2020-02-08 22:02, pirms 4 gadiem
Cik amerikāņi saka, ka nav iemesla skatīt, ja nav ticis fiksēts. Ja soģi būtu ieskaitījuši goaltending, tad varētu iet skatīt vai tiešām bijis goaltending. Pilnīgi stulbs spēles nosacījums ...

     [+] [-]

, 2020-02-08 22:50, pirms 4 gadiem
mood rakstīja: Cik amerikāņi saka, ka nav iemesla skatīt, ja nav ticis fiksēts. Ja soģi būtu ieskaitījuši goaltending, tad varētu iet skatīt vai tiešām bijis goaltending. Pilnīgi stulbs spēles nosacījums ...
taa jau spele iet apmeram 3 stundas ar visam pauzem, kas notiks ja tiesnesi skries skatities video pec katras epizodes? Ta jau 48 min spele ir izstiepta un fani sak sudzeties.

Saja gadijuma sogi gan notizlojas, bet ari vinu kludas ir speles sastavdala, uzvaru neviens neatdos, vajadzeja pasiem panemt.

  +1 [+] [-]

, 2020-02-08 23:35, pirms 4 gadiem
Dinamietis777 rakstīja: taa jau spele iet apmeram 3 stundas ar visam pauzem, kas notiks ja tiesnesi skries skatities video pec katras epizodes? Ta jau 48 min spele ir izstiepta un fani sak sudzeties.

Saja gadijuma sogi gan notizlojas, bet ari vinu kludas ir speles sastavdala, uzvaru neviens neatdos, vajadzeja pasiem panemt.
Neliekas divaini rakstīt, vajadzēja pašiem paņemt!? Ko tad viņš darīja!? Gāja un paņēma, bet pretinieks pārkāpa noteikumus dēļ kā tika norakstīta tā paņemšana.....bet vispār kad kāds kadu mazliet pagrūž un vzi stiprāk pa rokāk uzsit, tad viņi var dikti ilgi skatīties un dot tās tehniskās piezīmes, bet kad patiešām būtu jāskatās, tad vienkārši tu brīnies kā tik profesionālā līmenī var kaut ko šādu dabūt gatavu!

  +1 [+] [-]

, 2020-02-09 11:16, pirms 4 gadiem
Pēc noteikumiem, atkārtojumu var skatīties tikai pēc fiksēta pārkāpuma. Šajā momentā nekas netika fiksēts un pat ja trenerim ir coach chalange, viņš to nevar pieprasīt par šādu momentu. Šo noteikumu daļu noteikti būs jāpārskata pēc šīs sezonas, jo daudz problēmu šajā gadijumā. Tāpat piemēram, kad KP iedeva speciāli pa degunu. Pārkāpums netika viksēts nevienam, un neko tu nevari viņiem likt darīt.

     [+] [-]

, 2020-02-09 17:36, pirms 4 gadiem
jokeman rakstīja: Neliekas divaini rakstīt, vajadzēja pašiem paņemt!? Ko tad viņš darīja!? Gāja un paņēma, bet pretinieks pārkāpa noteikumus dēļ kā tika norakstīta tā paņemšana.....bet vispār kad kāds kadu mazliet pagrūž un vzi stiprāk pa rokāk uzsit, tad viņi var dikti ilgi skatīties un dot tās tehniskās piezīmes, bet kad patiešām būtu jāskatās, tad vienkārši tu brīnies kā tik profesionālā līmenī var kaut ko šādu dabūt gatavu!
pedeja sekunde bija 3pt metiens, bija iespeja

     [+] [-]

, 2020-02-09 19:20, pirms 4 gadiem
mood rakstīja: Cik amerikāņi saka, ka nav iemesla skatīt, ja nav ticis fiksēts. Ja soģi būtu ieskaitījuši goaltending, tad varētu iet skatīt vai tiešām bijis goaltending. Pilnīgi stulbs spēles nosacījums ...
Piemēram, bija 2 vai 3 punkti to bieži apskatās jebkurā pauzē jebkurā spēles laikā pat ja pēc metiena nebija pauze (svilpe), un pēc tam tiek uzlikts pareizais rezultāts. Pēdējās 2 minūtēs nez kāpēc to nevar darīt..