Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Kleiza atkāpjas no "Rytas" sporta direktora amata un plāno pārdot arī savas kluba daļas

Andrejs Siliņš

Kleiza atkāpjas no "Rytas" sporta direktora amata un plāno pārdot arī savas kluba daļas
Lins Kleiza. Foto: Žygimanto Gedvilos/15min.lt

Pazīstamā Lietuvas basketbola kluba Viļņas "Rytas" sporta direktors Lins Kleiza nolēmis atkāpties no sporta direktora amata, kā arī plāno pārdot sev piederošās kluba daļas, jo radušās nesaskaņas kluba vadībā.

35 gadus vecais Kleiza līdz 2015. gadam pats spēlēja basketbolu profesionāli un karjeras laikā aizvadīja septiņas sezonas Nacionālajā basketbola asociācijā ("Nuggets" un "Raptors"), kā arī trīs sezonas Eirolīgā ("Olympiacos", "Fenerbahce", "Olimpia").

Veselības likstu dēļ pārtraucis spēlētāja karjeru, 2017. gadā Kleiza metās jaunā izaicinājumā - kļuva par "Rytas" sporta direktoru, viceprezidentu un vienu no līdzīpašniekiem. Pirmajā sezonā pēc Kleizas iesaistīšanās kluba darbā komanda pēc divu gadu pārtraukuma atgriezās Lietuvas finālā, kur gan zaudēja "Žalgirim", spēlēja arī kausa finālā un ULEB Eiropas kausa Top16 turnīrā.

Pirms pagājušās sezonas Rima Kurtinaiša vietā par galveno treneri tika iecelts tā brīža Lietuvas izlases treneris Daiņus Adomaitis, kurš par asistentu uzaicināja Uvi Helmani. Ar šo tandēmu pie stūres "Rytas" atkal spēlēja Lietuvas finālā, atkal zaudējot Kauņas superklubam, taču triumfēja kausā, kā arī spēra soli uz priekšu ULEB Eiropas kausā, kur iekļuva ceturtdaļfinālā.

Šosezon "Rytas", sastāva komplektācijā vairāk paļaujoties uz vietējiem spēlētājiem, Lietuvas līgā pēc 21 spēles ieņem trešo vietu (14-7), bet ULEB Eiropas kausā arī ar uzvaru pēdējā Top16 turnīra spēlē vairs nepietiks, lai iekļūtu ceturtdaļfinālā.

Kluba vadība pavēstījusi, ka tuvākajā nākotnē neplāno meklēt citu cilvēku Kleizas atstātajai pozīcijai. Kleiza publiski apšaubīja kluba vadības uzticību trenerim Adomaitim, taču kluba direktors Rolands Jarutis to noliedzis. "Pilnībā uzticamies trenerim Adomaitim un esam apmierināti ar mūsu gados jaunās komandas parādīto sniegumu," citēts Jarutis. "Redzu tikai vienu iemeslu šādām runām - vēlme destabilizēt situāciju pirms Karaļa Mindauga kausa izcīņas."

Izmantotie resursi:
https://www.lkl.lt/

     [+] [-]

, 2020-02-08 14:52, pirms 4 gadiem
Visi gaidām KARAŁA MINDAUGA kausa izcīńu!