Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko priecīga, ka Federāciju kausā dosies laukumā pirmā

Ints Megnis
Ints Megnis

Ostapenko priecīga, ka Federāciju kausā dosies laukumā pirmā
Latvijas izlases tenisistes Daniela Vismane, Patrīcija Špaka, Anastasija Sevastova, Diāna Marcinkēviča un Aļona Ostapenko. Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latvijas tenisa zvaigzne Aļona Ostapenko piektdien pēc izlozes pauda gandarījumu, ka viņa sestdien kā pirmā dosies laukumā "Arēnā Rīga" plānotajā Federāciju kausa otrās pasaules grupas duelī pret Slovākiju.

Jau iepriekš bija zināms, ka sestdienā katras valsts pirmais numurs spēlēs pret otro, vajadzēja tikai uzzināt, kurš no šiem pāriem kortā dosies vispirms. Tā nu kļuva zināms, ka plkst. 15:00 dueli sāks Latvijas šī brīža otrais numurs Ostapenko pret Kužmovu, bet aptuveni 20-30 minūtes pēc šīs cīņas uz "Arēnas Rīga" tenisa seguma kāps Anastasija Sevastova pret Annu Karolīnu Šmīdlovu.

"Gribēju spēlēt pirmā, jo ir zināms konkrēts laiks, nevajadzēs gaidīt un vari labāk sagatavoties mačam. Segums man patīk, vienīgi nedaudz par lēnu manai spēlei," preses konferencē pēc izlozes teica Ostapenko. "Kopumā man patīk, kā izskatās "Arēnā Rīga", un atmosfēra būs ļoti forša. Pirmajās dienās bija jocīgi ar gaismām, kad servēju, bet pieradu pie tā. Arēna izskatās skaista. Varbūt būs neliels uztraukums, pēdējo reizi Latvijā spēlēju, kad man bija 12 gadi. Tas būs ļoti liels notikums, dzirdēju, ka būs gandrīz pilna Arēna. Domāju, ka šādos apstākļos motivācija būs vēl lielāka, gribēsies parādīt visu labāko.

Tā kā Latvijā augstākās raudzes teniss nenotiek bieži, tenisistēm tika prasīts, kā viņas iesaka uzvesties spēļu laikā. "Pat tie fani, kuri nezinās, kā uzvesties tenisa spēlēs, būs par mums un atbalstīs mūs, tā kā tas nekas, ka viņi dažreiz runās izspēļu laikā. Domāju, ka uz otro dienu viņi jau sapratīs, kā vajag uzvesties. Vajag pēc iespējas skaļāk mūs atbalstīt, lai to jūtam, tad arī būs labi," teica Ostapenko, Sevastovai ar smaidu piebilstot, ka nevajag pārāk skaļi kliegt punktu izspēļu laikā.

"Traumētā roka ir gatava par vairāk nekā 90%. Jūtos labi, viņa nesāp, bet vēl ir vajadzīgs laiciņš, lai būtu 100%. Strādāju pie tā un trenējos, bet paldies Dievam, ka roka nesāp," pauž Ostapenko.

"Laukums ir labs, piemērots mums, gaismas normālas, tad jau redzēsim, kā viss izskatīsies, kad tribīnes būs pilnas. Droši vien laukums tad būs mazliet ātrāks," saka Sevastova. "Vienmēr, kad izej tādā laukumā ir uztraukums, tomēr mums palīdzēs tas, ka spēlēsim Latvijā, skatītāji būs dzinulis uz priekšu."

"Protams, ka pēc ranga pretinieces ir zemāk, mums ir pozitīva bilance, bet tas viss ir pagātnē, jāiet kā uz jaunu maču un jābūt gataviem. Mēs esam favorīti uz papīra, tāpēc slovākietēm nav, ko zaudēt," piebilda Latvijas izlases kapteinis Adrians Žguns.

Divdesmitgadīgā Kužmova ir 11 mēnešus jaunāka par Ostapenko un līdz šim abas tenisistes tikušās tikai junioru vecumā, kad 2014. gadā divus panākumus guva Latvijas sportiste, esot labāka gan uz cietā, gan zālāja seguma. Pašlaik Ostapenko ir pasaules 22. rakete, kamēr Kužmova atrodama 46. pozīcijā. Ja Ostapenko joprojām nevar pilnvērtīgi trenēties pēc pērn gūtās traumas un šogad guvusi tikai vienu uzvaru, Kužmova sezonu sāka ar pusfinālu Oklendā un arī turpmākajās sacensībās uzvarējusi vismaz vienā mačā. Viņas šogad augstvērtīgākā uzvara ir pret ranga 52. vietā esošo amerikānieti Sofiju Keninu.

Tikmēr WTA ranga 12. vietā esošā Sevastova ar 61. pozīciju ieņemošo Šmīdlovu tikusies trīs reizes un arī allaž uzvarējusi - 2013. gadā Oklendā un 2016. gadā "US Open" uz cietā seguma, kāds būs arī "Arēnā Rīga", bet pērn Madridē uz māla, kad arī atdeva pretiniecei pirmo setu. Sevastova šo gadu sākusi veiksmīgi, tiekot līdz ceturtajai kārtai Austrālijas atklātajā čempionātā, bet Šmīdlova divos turnīros zaudējusi pirmajā kārtā, kamēr tika līdz finālam Hobārtā, kurā piekāpās Keninai. Šmīdlovas šī gada augstākā uzvara ir pret ranga 51. vietu, kad tajā atradās beļģiete Alisona van Eitvanka.

Svētdienā, kad spēles sāksies plkst. 13:00, vispirms tiksies abu izlašu pirmie numuri, kas, ja nenotiks izmaiņas, būs Sevastova ar Kužmovu, tad, ja vēl nebūs noskaidrots uzvarētājs summā, spēkosies Ostapenko un Šmīdlova, bet noslēgumā plānota dubultspēle, kurai pašlaik pieteiktas Ostapenko un Sevastova pret Kužmovu un Rebeku Šramkovu.

Sākotnēji Slovākijas izlases sastāvā bija iekļautas arī abas zināmākās valsts tenisistes Dominika Cibulkova (WTA 30.) un Magdalēna Ribārikova (WTA 69.), tomēr viņas abas veselības problēmu dēļ izkrita. Līdz ar to vēl vakar vakarā banketā uz vietas Rīgā bija tikai Kužmova, Šmīdlova un Rebeka Šramkova (WTA 188.), kamēr ceļā atradās Tereza Mihalīkova (WTA 360.).

Tikmēr Latvijas sastāvā bez abām lielākajām zvaigznēm ir arī Diāna Marcinkēviča (WTA 279.), Daniela Vismane (WTA 645.) un Patrīcija Špaka.

Lai triumfētu summā, jāgūst trīs uzvaras. Šīs cīņas uzvarētājas aprīlī aizvadīs dueli par vietu pirmajā pasaules grupā jeb starp astoņām pasaules labākajām izlasēm, bet zaudētājas tajā pat laikā duelēsies par noturēšanos otrajā pasaules grupā.

  +5 [+] [-]

, 2019-02-08 14:27, pirms 5 gadiem
Vēlam veiksmi Latvijas komandai!!!!

     [+] [-]

, 2019-02-08 14:53, pirms 5 gadiem
Autor,autor!- "Sevastova šo gadu sākusi veiksmīgi, tiekot līdz ceturtajai vietai Austrālijas atklātajā čempionātā..."
Nezināju, ka ceturtdaļfināls jaunākajā versijā ir jau ceturtā vieta!
Bet, neskatoties uz kādu kļūdu, priecājos lasīt šādus rakstus!
Sekmīgas cīņas!

  +1 [+] [-]

, 2019-02-08 15:10, pirms 5 gadiem
ja būsim tikuši līdz tam ka uzvaras vairs nevajadzēs, būtu labi Vismanei dot iespēju uzspēlēt. Izskatās talantīgāka par Marcinkēviču, noderētu

     [+] [-]

, 2019-02-08 15:40, pirms 5 gadiem
Prieks ka Patrīcija ir izstiepusies garāka par visām

     [+] [-]

, 2019-02-08 16:05, pirms 5 gadiem
protams Slovākijas sastāvs rada iespaidu, ka jābūt drošai uzvarai.

domāju, ka uzvara būs, bet nebūt ne vieglā veidā - būs saspringti, bet rezultāts 3:1
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2019-02-08 17:47, pirms 5 gadiem
nicks rakstīja: Prieks ka Patrīcija ir izstiepusies garāka par visām
Izskatās, ka arī viņai prieks. Man tik nav prieks, ka formām nav pareizā karmīnsarkanā krāsa, bet nekas. Lai mūsējām veicas, viegli nebūs.

  +3 [+] [-]

, 2019-02-08 18:37, pirms 5 gadiem
Viena no viņām, sportiste, baigi noresnojusi.. Nu, cik var rīt?!? Jauna dāma un jau noraksta savu karjeru..

  +2 [+] [-]

, 2019-02-08 18:56, pirms 5 gadiem
Redzams, ka abām mūsu līderēm ir pulksteņu sponsors ;-) .. neko ar šo negribēju pateikt, tikai iekrita acīs.