Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko mačs pret Kužmovu atklās "FedCup" dueli "Arēnā Rīga"

Ints Megnis
Ints Megnis

Ostapenko mačs pret Kužmovu atklās "FedCup" dueli "Arēnā Rīga"
Aļona Ostapenko. Foto: ZUMAPRESS.com / Scanpix

Federāciju kausa otrās pasaules grupas duelis tenisā sievietēm starp Latviju un Slovākiju sestdien sāksies ar cīņu starp Aļonu Ostapenko un Viktoriju Kužmovu, noskaidrojās piektdien notikušajā izlozē.

Jau iepriekš bija zināms, ka sestdienā katras valsts pirmais numurs spēlēs pret otro, vajadzēja tikai uzzināt, kurš no šiem pāriem kortā dosies vispirms. Tā nu kļuva zināms, ka plkst. 15:00 dueli sāks Latvijas šī brīža otrais numurs Ostapenko pret Kužmovu, bet aptuveni 20-30 minūtes pēc šīs cīņas uz "Arēnas Rīga" tenisa seguma kāps Anastasija Sevastova pret Annu Karolīnu Šmīdlovu.

Divdesmitgadīgā Kužmova ir 11 mēnešus jaunāka par Ostapenko un līdz šim abas tenisistes tikušās tikai junioru vecumā, kad 2014. gadā divus panākumus guva Latvijas sportiste, esot labāka gan uz cietā, gan zālāja seguma. Pašlaik Ostapenko ir pasaules 22. rakete, kamēr Kužmova atrodama 46. pozīcijā. Ja Ostapenko joprojām nevar pilnvērtīgi trenēties pēc pērn gūtās traumas un šogad guvusi tikai vienu uzvaru, Kužmova sezonu sāka ar pusfinālu Oklendā un arī turpmākajās sacensībās uzvarējusi vismaz vienā mačā. Viņas šogad augstvērtīgākā uzvara ir pret ranga 52. vietā esošo amerikānieti Sofiju Keninu.

Tikmēr WTA ranga 12. vietā esošā Sevastova ar 61. pozīciju ieņemošo Šmīdlovu tikusies trīs reizes un arī allaž uzvarējusi - 2013. gadā Oklendā un 2016. gadā "US Open" uz cietā seguma, kāds būs arī "Arēnā Rīga", bet pērn Madridē uz māla, kad arī atdeva pretiniecei pirmo setu. Sevastova šo gadu sākusi veiksmīgi, tiekot līdz ceturtajai kārtai Austrālijas atklātajā čempionātā, bet Šmīdlova divos turnīros zaudējusi pirmajā kārtā, kamēr tika līdz finālam Hobārtā, kurā piekāpās Keninai. Šmīdlovas šī gada augstākā uzvara ir pret ranga 51. vietu, kad tajā atradās beļģiete Alisona van Eitvanka.

Svētdienā, kad spēles sāksies plkst. 13:00, vispirms tiksies abu izlašu pirmie numuri, kas, ja nenotiks izmaiņas, būs Sevastova ar Kužmovu, tad, ja vēl nebūs noskaidrots uzvarētājs summā, spēkosies Ostapenko un Šmīdlova, bet noslēgumā plānota dubultspēle, kurai pašlaik pieteiktas Ostapenko un Sevastova pret Kužmovu un Rebeku Šramkovu.

Sākotnēji Slovākijas izlases sastāvā bija iekļautas arī abas zināmākās valsts tenisistes Dominika Cibulkova (WTA 30.) un Magdalēna Ribārikova (WTA 69.), tomēr viņas abas veselības problēmu dēļ izkrita. Līdz ar to vēl vakar vakarā banketā uz vietas Rīgā bija tikai Kužmova, Šmīdlova un Rebeka Šramkova (WTA 188.), kamēr ceļā atradās Tereza Mihalīkova (WTA 360.).

Tikmēr Latvijas sastāvā bez abām lielākajām zvaigznēm ir arī Diāna Marcinkēviča (WTA 279.), Daniela Vismane (WTA 645.) un Patrīcija Špaka.

Lai triumfētu summā, jāgūst trīs uzvaras. Šīs cīņas uzvarētājas aprīlī aizvadīs dueli par vietu pirmajā pasaules grupā jeb starp astoņām pasaules labākajām izlasēm, bet zaudētājas tajā pat laikā duelēsies par noturēšanos otrajā pasaules grupā.

Federāciju kausa otrā pasaules grupa, Latvija - Slovākija, "Arēna Rīga"

DienaLaiksSpēle
Sestdiena15:00Aļona Ostapenko - Viktorija Kužmova
pēc tamAnastasija Sevastova - Anna Karolīna Šmīdlova
Svētdiena13:00Anastasija Sevastova - Viktorija Kužmova
pēc tamAļona Ostapenko - Anna Karolīna Šmīdlova
pēc tamAļona Ostapenko/Anastasija Sevastova - Viktorija Kužmova/Rebeka Šramkova

*Svētdienas spēļu dalībnieces var mainīties

  +1 [+] [-]

, 2019-02-08 13:43, pirms 5 gadiem
Autor, varbūt rakstam var pievienot arī Kuzmovas foto? ....šaubos vai Latvijā kāds nezin kā izskatās Aļona!

  +1 [+] [-]

, 2019-02-08 13:59, pirms 5 gadiem
Ak, mī un žē, kas pa beibīti
Pacentīšos ierasties, ja veselība atļaus

  -2 [+] [-]

, 2019-02-08 14:05, pirms 5 gadiem
dakots rakstīja: Autor, varbūt rakstam var pievienot arī Kuzmovas foto? ....šaubos vai Latvijā kāds nezin kā izskatās Aļona!
Šaubos ka kāds nezin kā izskatās abu komandu spēlētājas!

  +3 [+] [-]

, 2019-02-08 14:20, pirms 5 gadiem
aizermans rakstīja: Šaubos ka kāds nezin kā izskatās abu komandu spēlētājas!
es nezinu kā Kužmova izskatās!
Laba žurnālistika ir tad, ja lasītājs tiek informēts par cīņu vispusīgi! ...reti, kurš SC tā raksta...nu, atceros Maira Brieža cīņu ar Usiku - tur autors pacentās ielikt arī Usika foto....bet vairumā gadījumu te valda žurnālistikas analfabētisms...

  +2 [+] [-]

, 2019-02-08 14:48, pirms 5 gadiem
wake-up rakstīja: SC: "Sevastova šo gadu sākusi veiksmīgi, tiekot līdz ceturtajai vietai Austrālijas atklātajā čempionātā..."

Kļūdīties ir cilvēcīgi, bet tik aplamas muļības gan nevajadzētu rakstīt! Kāds nezinātājs ņems nopietni šo informāciju
Tu vismaz korekti aizrādi kļūdu. Nevis nozākā autoru kā pēdējo suni.
P.S. es divreiz pārlasiju un iesmēju pie sevis par to 4 vietu.😂

  +1 [+] [-]

, 2019-02-08 14:54, pirms 5 gadiem
Kopuma loti vajs darbs no SC puses, gada lielakais notikums LV tenisa, un nav nevienas intervijas, tikai tas pats kas citiem, pat sporta studija nointerveja Sevastovu.

  +1 [+] [-]

, 2019-02-08 15:08, pirms 5 gadiem
Pludins77 rakstīja: Tu vismaz korekti aizrādi kļūdu. Nevis nozākā autoru kā pēdējo suni.
P.S. es divreiz pārlasiju un iesmēju pie sevis par to 4 vietu.😂
kāpēc vispār bija jāuztic rakstīt šāds materiāls žurnālistam, kas par tenisu neraksta?

  -1 [+] [-]

, 2019-02-08 15:46, pirms 5 gadiem
Tekstā teikts, ka svētdien pirmā spēle ir pirmajiem numuriem (kas būtu loģiski), bet tabulā kā pirmā norādīta otro numuru spēle.

     [+] [-]

, 2019-02-08 16:31, pirms 5 gadiem
Kur tik debīls kalendārs, 2 dienās izspēlēt 5 spēles NOPIETNI???

  +1 [+] [-]

, 2019-02-08 21:30, pirms 5 gadiem
Kur varēs redzēt TV?