Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2889, Did:0, useCase: 3

Berkulis: "Ja šāds laiks saglabāsies līdz mačiem, liela nozīme būs servisa darbam"

Berkulis: "Ja šāds laiks saglabāsies līdz  mačiem, liela nozīme būs servisa darbam"
Intars Berkulis
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latvijas biatlona izlases treneris Intars Berkulis pēc ierašanās Phjončhanā izteicās, ka Andrejs Rastorgujevs šobrīd ir labā sportiskajā formā, taču zemā gaisa temperatūra palielinās servisa cilvēku darba nozīmi.

"Es braucu no Rīgas, bet Andrejs - no Minhenes. Īsi pirms došanās uz olimpiskajām spēlēm mainījām plānus. Padzirdējām par gripu, kas uzdarbojas Latvijā, tādēļ nolēmām, ka Andrejs mājās tomēr neiebrauks. Abi satikāmies Maskavā," stāsta Berkulis, kurš kopā ar Andreju Rastorgujevu tikai šodien ieradās Phjončhanā. Arī Berkulis, tāpat kā Baibas Bendikas treneris Ilmārs Bricis, nedzīvos olimpiskajā ciematā, tomēr viņš šajā faktā problēmu nesaskata. "Tam nav nekādas ietekmes uz rezultātu. Esam pieauguši cilvēki. Sportists ir sportists - viņš iet uz rezultātu, bet es varu pieskaņoties."

Treneris atklāj, ka gada sākumā vairākas reizes nācies mainīt plānus saistībā ar piedalīšanos Eiropas čempionātā. "Beigās nolēmu, ka startēsim un šis lēmums bija pareizs - Andrejs ir ar titulu. Pirms Eiropas čempionāta gatavojāmies Antholcā, kur bija ideāli laika apstākļi, turpat blakus trenējās norvēģi, amerikāņi, baltkrievi un vēl daudzi citi. Labi pastrādājām ar šaušanu, bet pēc Eiropas čempionāta pārcēlāmies uz Hohfilceni, kur trenējās austrieši un vācieši, kuri pat uzaicināja Andreju uz kontroltreniņu."

"Mūsu servisa cilvēkus [norvēģu brāļus Pēru Ūlavu un Ūli Bjērnu Treterū] vēl neesmu saticis, tikai aprunājāmies pa telefonu, bet savus komentārus viņi vēl nav snieguši. No malas esmu dzirdējis, ka trasē sniegs ir sauss, izsalis, turklāt no malas trasē it kā tiek iepūsti putekļi. Nemāku precīzi spriest, bet cilvēki ir sūdzējušies, ka sniegs trasē ir netīrs. Trase ir lēna. Ja šāds laiks saglabāsies līdz sacensībām, tad domāju, ka ļoti liela nozīme būs slēpēm, to struktūrai un servisa darbam. Mums būtu labāk, ja temperatūra būtu plusos vai vismaz ap nulli," norāda Berkulis.

"Darbs ir paveikts izcili, sportiskā forma Andrejam ir laba. Dažreiz varbūt pat pārcenšamies vai pārvērtājam. Ejam uz rezultātu, tas turpat vien ir, taču mazliet pietrūkst. Iespēajms, paši esam vainīgi, ka ieklausāmies tajā, ko runā no malas."

Runājot par Oskaru Muižnieku, Berkulis viņa priekšā noņem cepuri, jo "Oskars atnāca no malas un ar savām iespējām un atbalstītājiem tika uz olimpiskajām spēlēm". "Viņš ir izdarījis visu, šis viņam būs liels izaicinājums. Priecājos par to, ko Oskars ir paveicis jau līdz šim. Es Oskara treniņu darbu tik labi nepārzinu, jo ar viņu regulāri nestrādāju, taču domāju, ka no fiziskās bedres viņš tagad būs laukā."

     [+] [-]

, 2018-02-08 12:57, pirms 6 gadiem
Arī Berkulis, tāpat kā Baibas Bendikas treneris Intars Berkulis, nedzīvos olimpiskajā ciematā, tomēr viņš šajā faktā problēmu nesaskata.

     [+] [-]

, 2018-02-08 12:57, pirms 6 gadiem
vismaz, slēpes iesmērēt esam iemācījušies?

  +1 [+] [-]

, 2018-02-08 13:12, pirms 6 gadiem
es teiktu , ka visu izšķirs šaušanas precizitāte , pirmajā nedēļa solot spēcīgus vējus

     [+] [-]

, 2018-02-08 13:59, pirms 6 gadiem
Kuri ir lielākie kapātāji no biatlonistiem, kuriem pietiek spēka būt ātriem arī ar sliktu slīdēšanu?

Andrejs paspēs līdz svētdienai piešaut vējaino šautuvi?

     [+] [-]

, 2018-02-08 16:53, pirms 6 gadiem
Bricis ar Bendiku dzīvos atsevišķi, lai papulēt raķeti varētu..

     [+] [-]

, 2018-02-08 16:54, pirms 6 gadiem
eevelee rakstīja: Bricis ar Bendiku dzīvos atsevišķi, lai papulēt raķeti varētu..
Arī gribētu?