Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Skandāls Latvijas hokejā: Riekstiņš uzskata, ka ticis izprovocēts, bet nožēlo

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Skandāls Latvijas hokejā: Riekstiņš uzskata, ka ticis izprovocēts, bet nožēlo
Vladislavs Balakuns un Daniels Riekstiņš
Foto: Mārtiņš Aiše, LHF

Pretiniekam trīs vietās lauzts galvaskauss, veikta operācija un nākamais mēnesis jāpavada gultā, bet pašam diskvalifikācijas dēļ sezona beigusies. "Mans mērķis ir spēlēt hokeju, nevis kauties. Situācija, kad satiekas amatieri, kuri spēlē prieka pēc, un vienam mačs beidzas slimnīcā, nav normāla. Ļoti neveiksmīga epizode," sarunā ar portālu Sportacentrs.com sacīja Latvijas čempiones "Mogo" uzbrucējs Daniels Riekstiņš.

Latvijas čempionāta hokejā līderpozīcijā pēc 23 mačiem atrodas "Mogo", kas pagājušajā otrdienā izbraukumā ar 6:3 pieveica piektajā vietā esošo "Prizmu". Galvenie notikumi risinājās noslēdzošajā trešdaļā, kad pašreizējie valsts čempioni iemeta trīs bezatbildes vārtus, tomēr plašāku rezonansi izsaukuši 37. minūtes incidenti. Neitrālajā zonā Rūdolfs Prūsis ar neveiksmīga spēka paņēmiena palīdzību uz ledus noguldīja mājinieku uzbrucēju Kristapu Liepu, kuram palīgā devās pieredzējušais vārtsargs Edgars Lūsiņš.

"Aizturētā soda laikā skrēju mainīties pret sesto spēlētāju, taču pa ceļam pārdomāju, ņemot vērā, ka hokejs ir komandas sports. Virsroku ņēma azarts, apakšā nebija nekāda naida. Aizskāra, ka viņš nospēlēja rupji pret komandas biedru, bet neviens nereaģē. Ne pirmo dienu esmu sportā - šķita, ka čaļu vārdā varu izdarīt. Mēģināju sist, taču mani turēja. Prūsis mēģināja sist, bet arī viņu turēja. Beigās neviens neiesita," incidenta pirmos soļus atcerējās Lūsiņš, kuram piešķirta diskvalifikācija uz četrām spēlēm.

Taču galvenais tikai sekoja - Daniels Riekstiņš, kurš izmēģinājis spēkus arī ringā, pirmo uzvaru izcīnot nepilnu 50 sekunžu laikā, saķērās ar Vladislavu Balakunu. "Maiņas partneris izdarīja neveiksmīgu spēka paņēmienu, pēc kura sākās asumi. Atrados otrā laukuma pusē, kad redzēju, ka Prūsim virsū ir divi pretinieki. Izdomāju, ka jādodas palīgā. Pa ceļam uz notikumu vietu "Prizmas" spēlētājs Balakuns izdomāja mani apturēt, saķerot un sākot raustīt.

Redzot, ka asumi iet uz beigām, ka vairs nekas nebūs, teicu, lai laiž mani vaļā. Iespējams, nesadzirdēja, jo turpināja izrādīt agresiju. Tad pajautāju, vai tiešām vēlas nomest cimdus. Viņš man nesaprotamā valodā izteica vairākus tekstus, un pa vidu sadzirdēju davaj. Nelaiž vaļā, rausta un ir gatavs. Nometu cimdus, un aizgāja kautiņš. Tikai nekāds kautiņš nesanāca - neveiksmīgs sitiens, un viss," situāciju no sava skatu punkta atcerējās Riekstiņš, kurš pirms tam divās spēlēs nebija guvis ne punktus, ne soda minūtes.

Tagad viņam diskvalifikācijas dēļ sezona noslēgusies. "Viņam paskaidroja, ka tas nebija pirmais šāda veida pasākums, turklāt jāņem vērā arī traumas nopietnība - trīs vietās lauzts galvaskauss, savainots žokļa un vaiga kauls. Nav tā, ka viņam tikai sāp - ir arī ārstu slēdziens. Nav zināms, kādas sekas būs - tās tomēr ir smadzenes. Starp lēmuma pieņēmējiem ir arī juristi, tāpēc nevar apspriest to, kas ir pieņemts," stāstīja "Prizmas" galvenais treneris Ēriks Miļuns.

Viņš arī iepazīstināja ar Balakuna viedokli: zinot pretinieka agresiju līdzīgās situācijās, uzbrucējs nolēmis nostumt Riekstiņu malā, lai pretinieks nelīstu burzmā un nesatraumētu komandas biedrus. Nenometa cimdus, tikai stūma prom. Nebija situācija, kurā prasītos pēc kautiņa, jo viss bija beidzies.

Riekstiņš atklāja, ka "Mogo" komandas ģenerālmenedžeris Elvis Želubovskis runā ar Latvijas Hokeja federāciju par diskvalifikācijas samazināšanu, kam piekritis arī Balakuns. "Protams, ka nožēloju notikušo. Esam amatieri, kas hokeju spēlē prieka pēc, tāpēc nav normāli, ka spēlētājs pēc epizodes nonāk slimnīcā. Neveiksmīgi trāpīju - nebūt nav tā, ka pēc visiem sitieniem ir šādas traumas. Ļāvos provokācijām, tāpēc izcēlās asumi," norādīja Riekstiņš.

Mierā ar diskvalifikāciju nav arī Lūsiņš, kurš notikušo ieteica salīdzināt ar Kontinentālo hokeja līgu, kurā izkāvās Hantimansijskas "Yugra" vārtsargs Georgijs Gelašvili. Arī viņš saņēma noraidījumu līdz spēles beigām, pēcāk tiekot sodīts ar viena mača diskvalifikāciju, un tikai tāpēc, ka jau iepriekš bija saņēmis 20 minūšu sodu jeb diskvalifikācija bija automātiska un neizbēgama.

"Esmu šokā, bet komitejā teica, ka viss ir pēc noteikumiem - man nav tiesību sist pretiniekam ar atsitējcimdu. Ja nomestu cimdus un tad sistu, sods būtu mazāks? Manam nodarījumam nav nekādu seku. Nebija pat kautiņš - tikai viens sitiens. Un man par to iedod piecas spēles, bet vēlāk samazināja uz četrām, jo vaļsirdīgi atzinos, ka visu darīju emociju pārņemts. Man nav nekāda sakara ar to, ko Riekstiņš izdarīja Balakunam vai Balakuns izdarīja Riekstiņam. Man par vienu sitienu iedeva četras spēles," sašutis bija Lūsiņš.

"Mans mērķis ir spēlēt hokeju, nevis kauties. Nav normāli, ja amatieri satiekas, spēlē prieka pēc, un beigās viens nonāk slimnīcā ar smagām traumām. Ja būtu profesionāļi, kas saņem lielas naudas, tad citādi. Nav normāli vai pieņemami, ja nonāc slimnīcā ar galvaskausa lūzumu. Ļoti neveiksmīga epizode," pauda Riekstiņš. "Jā, katru sezonu pa kādai reizei sanāk nomest cimdus. Pats nelienu iekšā un neprovocēju. Spēlēju agresīvi, tāpēc citi cenšas noķert, iesist, pagrūst. Vasarā cīnījos MMA, varbūt tāpēc tagad liek mierā. Sanāca viens gadījums, kas beidzās nelāgi."

"Ne viņš mani saprata, ne es viņu sapratu. Video ir redzams tikai īss fragments, kurā nevar saprast visu līdz galam. Ir pēdējās desmit sekundes, lai gan moments ilga 20 līdz 30 sekundes. Raustīja un provocēja mani. Centās izprovocēt, un beigās viņam tas izdevās. Muļķīgi paļāvos, nometu cimdus un izdarīju sitienu," norādīja 21 gadu vecais uzbrucējs, kurš pasaules čempionātā pārstāvējis Latvijas U18 izlasi. Sešās spēlēs Riekstiņš punktus nenopelnīja, taču sakrāja 29 soda minūtes. Pagājušajā sezonā viņš pārstāvēja "Zemgales" un Jūrmalas HASC komandas, 13 mačos sakrājot 39 soda minūtes, bet 2013./2014. gada sezonā Riekstiņa kontā sešas spēles un divi punkti Krievijas Jaunatnes hokeja līgas klubā "Rīga".

1 2 3 83 komentāri
Slēpts komentārs: Lido

  +7 [+] [-]

, 2016-02-08 20:01, pirms 8 gadiem
Nu pec video spriezot neveiksmigs sitiens un viss!!!
Ne jau zemee sita vai ko.!!
Viens plikskjis un viss
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +11 [+] [-]

, 2016-02-08 20:09, pirms 8 gadiem
Nikns Jenots rakstīja: Lai Daniels atbrauc uz Vircavu, ir viens parasts lauku puika, salauzīs šiti "kausli" pāris sekundēs, nepalīdzēs ne mma ne hokejs..
Jā, bija pāris gadus atpakaļ(Aptuveni 6 gadus atpakaļ) kādi 5 vietējie Vircavas bbomži, kas mēdza 3tešdienās uz Krekliem atbraukt. Iekšā negāja, bet pie ieejas ik pa laikam kādu uz pārsteiguma momentu izrubīja un aizbrauca. Aptuveni pēc mēneša, kad bija sapratuši vietējie, kas pa huiņņu, pēc vienas trešdienas neviens vairāk tur nebrauca. Nez kur palika tie Vircavnieki.

 +25 [+] [-]

, 2016-02-08 20:10, pirms 8 gadiem
neaizstāvu Riekstiņu, bet neredzu iemeslu lielajai negācijai, kas vērsti pret viņu komentāros. Izskatās pēc reti neveiksmīga iznākuma kautiņā, kas nelec ārā no hokeja spēlēs ierastā.

  +6 [+] [-]

, 2016-02-08 20:11, pirms 8 gadiem
Visi baigie eksperti, normali nometa cimdus un izrubija. Tas ar ko Daniels nodarbojas brivaja laika nevienu nekrata.
Komandas biedru aizstaveja.

     [+] [-]

, 2016-02-08 20:12, pirms 8 gadiem
Jenot, tu laikam nekad neesi redzejis Danielu ka taa runaa

  +8 [+] [-]

, 2016-02-08 20:17, pirms 8 gadiem
Par ko tāds diskābelis ? Par vienu sitienu ? K-kas nesaprotams.

  +3 [+] [-]

, 2016-02-08 20:19, pirms 8 gadiem
Tur maximums 1 spele bija jadod.... bet nu ta ir latvija un vienmer bus jautajumi... klauni

  +6 [+] [-]

, 2016-02-08 20:22, pirms 8 gadiem
Riekstiņš, malacis, nožēlo, bet nav nekas tāds, par ko viņu te komentāros nozākātu, arī tas otrs vainīgs, sodu jau saņēma, viena sitiena dēļ te uztaisa baigo traci

 +13 [+] [-]

, 2016-02-08 20:23, pirms 8 gadiem
Nesaprotamā valodā, davaj. Tā ir, ja Balakuņs latviski ne bū, ne bē. Tāpēc, russkojazičnije, mācamies latviski. Tagad jau nav padomju laiki, kad krieviski obligāti mācīja visās latviešu skolās. Balakuņam ātrāk izveseļoties!

     [+] [-]

, 2016-02-08 20:23, pirms 8 gadiem
Basketbola_experts rakstīja: Visi baigie eksperti, normali nometa cimdus un izrubija. Tas ar ko Daniels nodarbojas brivaja laika nevienu nekrata.
Komandas biedru aizstaveja.
sc kačoki jau gudrāki

 +17 [+] [-]

, 2016-02-08 20:24, pirms 8 gadiem
Absurds lēmums no LHF puses. Speciāli kāds dauzīja kādu, lai galvaskausu salauztu?

NHL ir bijuši n-tie gadījumi, kad kautiņa laikā salauž žokli un dabū pamatīgu smadzeņu satricinājumu. Bez jebkādām sekām vai diskvalifikācijām. Kāpēc? Jo tā ir parasta spēles situācija.

Ne jau pēc tās traumas smaguma ir jānosaka sods.

  +3 [+] [-]

, 2016-02-08 20:25, pirms 8 gadiem
Neviens nav vainīgs, ka tas otrs kā laksts pēc viena sitiena izrubijās, bet te redz jāmeklē vainīgais

  +1 [+] [-]

, 2016-02-08 20:40, pirms 8 gadiem
MachimoI rakstīja: Absurds lēmums no LHF puses. Speciāli kāds dauzīja kādu, lai galvaskausu salauztu?

NHL ir bijuši n-tie gadījumi, kad kautiņa laikā salauž žokli un dabū pamatīgu smadzeņu satricinājumu. Bez jebkādām sekām vai diskvalifikācijām. Kāpēc? Jo tā ir parasta spēles situācija.

Ne jau pēc tās traumas smaguma ir jānosaka sods.
Tajā pašā NHl jau bieži vien traumas smagums ietekmē diskābeli.

  +8 [+] [-]

, 2016-02-08 20:46, pirms 8 gadiem
Nu, pirmkārt, jau neprāts iet klāt pie Daniela, Blakuņs drosmi laikam bija sarijies... Otrkārt, neveiksmīgs sitiens, nekas vairāk. Jā, protams, Danielam rokās ir spēks un māk kauties, bet te nekas vairāk par vienu āķi nebija. Tagad teikt, ka viņš ir mma cīkstonis un tāpēc tas notika ir stulbi. Jebkuram tāds varēja gadīties. Gada diskābeli noteikti nedotu, pāris spēles dēļ traumas gan vajag. Lai gan bez nodoma, bet tomēr, viņš izraisīja.

 +10 [+] [-]

, 2016-02-08 20:49, pirms 8 gadiem
Ļoti skaisti iedeva bietē.Viss tīri un godīgi.Drīzāk diskvalifikāciju vajag tam otram par to,ka tāds švaks un vēl lien kasīties Tas ir hokejs tomēr.

 +10 [+] [-]

, 2016-02-08 20:50, pirms 8 gadiem
Sviests! Riekstiņš tiešām nav vainīgs,tas nokrita kā baļķis,un vēl nesaprotamajā valodā ko runājis...

  +2 [+] [-]

, 2016-02-08 20:54, pirms 8 gadiem
sc pabirām, jau vnm Riekstiņš būs vainīgais

     [+] [-]

, 2016-02-08 20:57, pirms 8 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Tajā pašā NHl jau bieži vien traumas smagums ietekmē diskābeli.
Vari iedot kādus piemērus?

  +8 [+] [-]

, 2016-02-08 21:00, pirms 8 gadiem
Sākumā no pirmā raksta varēja saprast, ka nopietni piekauts tas čalis, bet video labi redzams, ka viens neveiksmīgs sitiens vien bijis.
Ir arī LČ pirms gadiem redzēts, ka daži atsaldeņi guļošos turpina dauzīt, bet ne tuvu tāds sods viņiem tiek. Tiešām hokejā ir noteikums, ka kauties drīkst, bet ne pārāk stipri, lai pretinieks neciestu?

  -1 [+] [-]

, 2016-02-08 21:02, pirms 8 gadiem
Cas rakstīja: "Protams, ka nožēloju notikušo. Esam amatieri, kas hokeju spēlē prieka pēc, tāpēc nav normāli, ka spēlētājs pēc epizodes nonāk slimnīcā." norādīja Riekstiņš. Nu tad kādēļ jāpiedāvā nomest cimdi? Normāli lai sēž atlikušo sezonu un atpūšas.
Ir taču teikts, ka Balakuns ir provocējis..

     [+] [-]

, 2016-02-08 21:13, pirms 8 gadiem
"Protams, ka nožēloju notikušo. Esam amatieri, kas hokeju spēlē prieka pēc, tāpēc nav normāli, ka spēlētājs pēc epizodes nonāk slimnīcā." norādīja Riekstiņš. Nu tad kādēļ jāpiedāvā nomest cimdi? Normāli lai sēž atlikušo sezonu un atpūšas. Nav ko pie amatieriem Ivanānu tēlot, jo būsim reāli viņš visu laiku saka ka spēlē priekam, kāds tur prieks dabūt pa muti?

  +3 [+] [-]

, 2016-02-08 21:19, pirms 8 gadiem
Es lasīju citos portālos-smagi piekauts utt.
Nekā tamlīdzīga-godīgs kautiņš,neveiksmīgs sitiens un viss.Par smagu diskvalifikācija ,uzskatu.

  +4 [+] [-]

, 2016-02-08 21:21, pirms 8 gadiem
Lido, 19:57, pirms stundas, ignorēt, atbildēt
Pret tādiem kr0pļiem tikai beisbola nūjas lauzt un neko vairāk!

Tu dzēris par daudz esi,vai kā?Pret ko beisbola nūju gribi lauzt?
Galu galā šis nav basketbols vai futbols.

  +3 [+] [-]

, 2016-02-08 21:26, pirms 8 gadiem
Ja Fjūriju vai Kļičko uzliks uz slidām pietiks ar pussitienu, ja čalis ir piedalījies MMA, tad tāds viens sitiens te ir rezultāts, un tā ir 100% sitēja atbildība, kas velk uz kriminālprocesu. Ne tikai šullerus nelaiž casino, bet arī matemātiķus/skaitītājus. Kādreiz Ogrē bija pāris debiliķi, tagad atkal.. Diskvalifikācijai jābūt ir tik ilgi, cik otrs čalis tiek atpakaļ uz ledus.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2016-02-08 21:42, pirms 8 gadiem
Mazs dīķis, kur visi viens otru pazīst. Ļoti šaubos, ka Balakuns nezināja, kas ir Daniels Riekstiņš. Pats vainīgs, nav ko provocēt 120kg bodybuilderi, kurš piedevām ir arī MMA fighters. Loģisks iznākums! Tas vai Danielam vajadzēja iet kauties vai nē ir smieklīgi - cilvēki kuri ir nodarbojušies ar komandas sportaveidu mani sapratīs, bet SC elektorātam iesaku arī kādreiz palūkoties ārpus savas istabas sienām. Personīgi zinu Danielu, adekvāts džeks. Peace
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-02-08 21:49, pirms 8 gadiem
Daniels dzīvē izskatās pēc kkada monstra.

  +9 [+] [-]

, 2016-02-08 22:07, pirms 8 gadiem
Faktiski jau sanāk (pēc Riekstiņa teiktā), ka viss šis ļembasts radās dēļ tā, ka Balakuns nemācēja izteikt skaidri savu viedokli (ko grib vai negrib) latviešu valodā, Riekstiņš tikai saprata "davaj" (var jau būt, ka Balakuns teica "A davaj v storonke podožģom", bet Riekštiņš ar to "davaj" saprata ko citu) .... radās nesaprašanās un viens tagad ir slimnīcā otram diskābelis! Tapēc bērni un jaunieši - mācaties valodas!

  +2 [+] [-]

, 2016-02-08 22:10, pirms 8 gadiem
Piedodiet visi, kuri uzskata, ka tas bija normāls spēles moments. Mogo spēlē rupji un agresīvi. Uzvarēt par jebkādu cenu, pat sakropļojot pretinieku, laikam ir viņu moto. Pilnīgi vienalga cik nopietni pretinieks tiek savainots, tjipa, emocijas ņēma virsroku, es jau tā negribēju...tāds sports ir pretīgs. Mogo var iegūt kārtējo čempiona titulu, bet cieņu kā komanda, vai komanda, kura iedvesmo -nekad.

  +8 [+] [-]

, 2016-02-08 22:24, pirms 8 gadiem
tepat rakstīja: Piedodiet visi, kuri uzskata, ka tas bija normāls spēles moments. Mogo spēlē rupji un agresīvi. Uzvarēt par jebkādu cenu, pat sakropļojot pretinieku, laikam ir viņu moto. Pilnīgi vienalga cik nopietni pretinieks tiek savainots, tjipa, emocijas ņēma virsroku, es jau tā negribēju...tāds sports ir pretīgs. Mogo var iegūt kārtējo čempiona titulu, bet cieņu kā komanda, vai komanda, kura iedvesmo -nekad.
Vai tad ir aizliegts nodarboties ar cīņas sportu vai iet uz svaru zāli??Katram vīrietim ir jāmāk aizstāvēt sevi un savus tuvos.Neviens nav vainīgs,ja viens domā par savu fizisko kondīciju un sporto,bet otrs ir tirliņš,kas vīru spēli sagribējis uzspēlēt.Ja vēl tas ir krievelis,kurš nesaprotamā valodā kaut ko sprēgā,tad letiņam ir svēta lieta viņam uzšaut pa muti

     [+] [-]

, 2016-02-08 22:46, pirms 8 gadiem
Nu te pa lielam nav svarigi saprata viens otru vai ne cimdus nometa sita ,smagas sekas diskabelis bez variantiem un vēl ja jau tik kruts ka pat MMA piedalas tad vajadzeja saprast ka preti ir amatieris hokejists kas netrenejas MMA nesaprat ,tagad lai padoma....Un ka dažs labs te mineja diskabeli vajadzeja tik ilgi kamēr otrs nav vesels un viss.....

  -3 [+] [-]

, 2016-02-08 22:47, pirms 8 gadiem
rozens rakstīja: nav ko krieviski pukstēt tur uz laukuma, pareizi arī ir , ka dabūja bietē, ja nemāk cilvēku valodā runāt
Tu tālu esi ticis ar latviešu valodu kada nozīme kada valoda runa ja nesaprata tad kāpēc sita ...
1 2 3 83 komentāri