Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Džeimss: "Kapitolija aplenkums parādīja, ka dzīvojam divās Amerikās"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Džeimss: "Kapitolija aplenkums parādīja, ka dzīvojam divās Amerikās"
Donalds Tramps. Foto: Gallup / notthebee.com

Losandželosas "Lakers" basketbolists Lebrons Džeimss vaino prezidentu Donaldu Trampu 6. janvāra nekārtībās pie ASV Kongresa ēkas Kapitolija pakalnā un pieļauj, ka parlamenta apsardze citādi izturētos pret tumšādainajiem protestētājiem.

“Mēs dzīvojam divās Amerikās,” Džeimss teica ceturtdien, 7. janvārī, pēc “Lakers” zaudējuma pret Sanantonio “Spurs”. “Vakardiena tam kļuva par spilgtu piemēru. Ja nesapratāt to pēc vakardien redzētā, jums jāsper solis – varbūt nevis viens, bet četri, pieci vai desmit – atpakaļ un jāpajautā sev, kādu Ameriku jūs vēlētos ieraudzīt jūsu bērniem un mazbērniem? Vai mēs gribam dzīvot šajā brīnišķīgajā valstī?”

Džeimss tiešsaistē runāja ar žurnālistiem, uzvilcis melnu kreklu ar uzrakstu “Do you understand now?” (Vai tagad jūs saprotat?) Viņš teica, ka vērojis trešdienas notikumus, kuros pārsvarā baltādainais pūlis sastapa atturīgu policijas rīcību. Džeimss iztēlojies, kā policija līdzīgā situācijā izturētos pret viņu un viņa tumšādaino ģimeni – sievu, trīs bērniem un sievasmāti.

“Ja man līdzīgie iebruktu Kapitolijā, kāds būtu iznākums? Domāju, ka visi to zinām,” teica Džeimss. “Nav nekādu “ja, un, bet” – jau zinām, kas notiktu, ka man līdzīgie nokļūtu parlamenta ēkas tuvumā, nemaz nerunājot par ielaušanos birojos un gaiteņos.”

Līdzīgas izjūtas bija Džeimsa komandas biedram Entonijam Deivisam. “Pastāv dubultstandarti, piemēram, šajā situācijā liela grupa ieskrēja Kapitolijā un tika pavadīta pa parādes durvīm, it kā viss būtu kārtībā. Ja nekļūdos, viņi paķēra līdzi dažas mantas, bet (politiskās kustības) “Black Lives Matter” protestu laikā reakcija bija “Laupīšanām seko šaušana”. Un, cik zinu, ja paņem citu mantas, tā ir laupīšana, bet viņus pavadīja līdz galvenajām durvīm. Mums tas ir pliķis sejā un solis atpakaļ. Mēs domājām, ka esam pārmaiņu liecinieki un tad notika šis.

“Laupīšanām seko šaušana,” vēstīja Trampa ieraksts tviterī 2020. gada maijā pēc Džordža Floida nāves un tai sekojošā veikalu izlaupīšanas viļņa. Džeimss uzskata, ka pašreizējais ASV prezidents vainojams 6. janvāra notikumos. “Trešdien notikušais atspoguļoja viņa rīcību, uzskatus un vēlmes. Viņam nerūp neviens, izņemot sevi pašu. Neviens. Pilnīgi neviens. Viņam nerūp mūsu valsts. Viņam nerūp sava ģimene.”

2016. gada novembrī – pēc Trampa ievēlēšanas – Džeimss, sēžot Klīvlendas “Cavaliers” ģērbtuvē, brīnījās, vai viņam nebūtu labāk atstāt valsti. Certurdien viņš runāja par četriem sliktiem gadiem. “Toreiz teicu, ka tas ir mūsu valsts beigu sākums. Un, cerams, tas turpināsies tikai četrus gadus. Taču dzīvē ir viena lieta, kuru nevar atgūt – tas ir laiks. Mēs vārda tiešā nozīmē četrus gadus izmetām miskastē. Kā lai to atgūstam?

Džeimss uzskata, ka jaunais prezidents Džo Baidens un viceprezidente Kamala Herisa piedāvā valstij cerību. “Novembrī spērām soli uz priekšu, ievēlot Džo un Kamalu Baltajā namā. Tas ir solis uz priekšu.”

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...

1 2 49 komentāri

     [+] [-]

, 2021-01-08 22:42, pirms 3 gadiem
Ķer banānu!
Šis laikam par prezidentu taisās
nu jopt

  +1 [+] [-]

, 2021-01-08 22:54, pirms 3 gadiem
Nu ko, gaidam SC.com rasistus ierodamies.

  +4 [+] [-]

, 2021-01-08 23:27, pirms 3 gadiem
Amīši ierēca par CCCP un pēc tam par tā sabrukšanu, visi gribēja dzīvot varenajā USA vēl pirms 20 gadiem, tagad....Tā valsts reāli pēc gadiem 10-20 aizies totāli pa pipelēm jo mellie nesaprot vissvarīgāko lietu - vai nu ir visi vienādi un par to jācīnās, bet viņi sēž un kunkst uz katra stūra par to ka viņus verdzināja baltie simts gadu un reversā rasisma neeksistē jo tas nav iespējams.

Sapņu zeme lol

     [+] [-]

, 2021-01-08 23:29, pirms 3 gadiem
Opińā Honkongas aizstāvies ierunājās. Oh wait...principi ir izdevīgi līdz brīdim kamēr tie pašam nes labumu

  -2 [+] [-]

, 2021-01-08 23:53, pirms 3 gadiem
Mēdiji un korumpētie politiķi ievilka tomēr Baidenu. Tramps bija labākais prezidents Asv vēsturē. Tiešām žēl, ka netaisnība tomēr uzvarēja. Bet Asv draud milzīgs noriets un sociālisms

  -2 [+] [-]

, 2021-01-09 00:29, pirms 3 gadiem
cobham rakstīja: Mēdiji un korumpētie politiķi ievilka tomēr Baidenu. Tramps bija labākais prezidents Asv vēsturē. Tiešām žēl, ka netaisnība tomēr uzvarēja. Bet Asv draud milzīgs noriets un sociālisms

Krievi šo un ko tik vel nē prognozē saistībā ar ASV jau n-tos gadu desmitus, bet kā ASV ir pasaules lielvara, kurai visi, izņemot visādas diktatoru valstis, uzticas, tā ir joprojām.
Tramps labākais prezidents? Nu, jā! Tā jau saka, ka idiotiem savējie vienmēr liekas vislabākie.

  -2 [+] [-]

, 2021-01-09 01:02, pirms 3 gadiem
lai ka man shi melna princese nepatiktu bet vinsh runa pilnigu taisnibu butu tumshas rases parstavji gajushi uz kapitoliju tur tagad butu likju kaudzes vakar barklijs pareizi teica blm dalibniekiem par udens pudeles nozagshanu iedeva 25 gadi cietuma vinsh gaida tagad kapitolija apzadzejiem tadu pashu sodu ka minimums

  +5 [+] [-]

, 2021-01-09 03:09, pirms 3 gadiem
Tad Lebrons tagad bēdājas un ir apvainojies,ka netika nogalināti vairāk pa 4..kas par sviestu..

     [+] [-]

, 2021-01-09 06:13, pirms 3 gadiem
heh rakstīja: Amīši ierēca par CCCP un pēc tam par tā sabrukšanu, visi gribēja dzīvot varenajā USA vēl pirms 20 gadiem, tagad....Tā valsts reāli pēc gadiem 10-20 aizies totāli pa pipelēm jo mellie nesaprot vissvarīgāko lietu - vai nu ir visi vienādi un par to jācīnās, bet viņi sēž un kunkst uz katra stūra par to ka viņus verdzināja baltie simts gadu un reversā rasisma neeksistē jo tas nav iespējams.

Sapņu zeme lol
Tieši tajā sapņu zemē visi šie basketbolisti nopelna tādus miljonus, kuri nebūtu iedomājami jebkurā citā zemē, lol

  +2 [+] [-]

, 2021-01-09 07:25, pirms 3 gadiem
Kāds sakars? Tika ielauzās, jo ļāva ielauzties...viss saplānots. Šajā gadījumā varēja būt baltie, melnie kaut vai zilie...

  -4 [+] [-]

, 2021-01-09 08:02, pirms 3 gadiem
Swordsman rakstīja: Tieši tajā sapņu zemē visi šie basketbolisti nopelna tādus miljonus, kuri nebūtu iedomājami jebkurā citā zemē, lol
Pelna miljonus tikai tamdēļ vien, ka ir tādi Baltie tupeņi kā tu, kas to pērtiķbolu lūr Ja visi Baltie Amērikā būtu ar tādiem uzskatiem un dzīves uztveri kā man, pērtiķbola popularitāte un peļņa būtu apmēram tāda pati, kā Latvijā ūdenspolo
Tas pats ir attiecināms arī uz repu un citām destruktīvajām neBalto subkultūrām

  -2 [+] [-]

, 2021-01-09 08:05, pirms 3 gadiem
Šoreiz karalis Džeimss prātīgu domu pateica.

Demokrātiskā valstī nedrīkst būt tā, ka vienus huligānus policisti slāna ar visiem pieejamiem ieročiem, bet ar citiem mierīgi parunā un kopā fotografējas!

     [+] [-]

, 2021-01-09 09:02, pirms 3 gadiem
xoweag rakstīja: Pelna miljonus tikai tamdēļ vien, ka ir tādi Baltie tupeņi kā tu, kas to pērtiķbolu lūr Ja visi Baltie Amērikā būtu ar tādiem uzskatiem un dzīves uztveri kā man, pērtiķbola popularitāte un peļņa būtu apmēram tāda pati, kā Latvijā ūdenspolo
Tas pats ir attiecināms arī uz repu un citām destruktīvajām neBalto subkultūrām
Diezvai Tevi tur Amerikā ņemtu nopietni, kad redzētu tavu ģērbšanās stilu.
';

     [+] [-]

, 2021-01-09 10:17, pirms 3 gadiem
Xoweag un pārējie rasisti, tad jau mēs esam pirmie Eiropas čempji pērtiķbolā 😄

     [+] [-]

, 2021-01-09 10:43, pirms 3 gadiem
cobham rakstīja: Mēdiji un korumpētie politiķi ievilka tomēr Baidenu. Tramps bija labākais prezidents Asv vēsturē. Tiešām žēl, ka netaisnība tomēr uzvarēja. Bet Asv draud milzīgs noriets un sociālisms
Ja tu izsaki tādus apgalvojumus, kā "labākais ASV prezidents vēsturē", tad būtu feini, ja tu piemestu klāt arī kādu domu, kā pie šāda secinājuma nonācis.

Es neapgalvošu, ka viņš bija sliktākais, jo ASV vēsturē neorentejos, bet nu tik sašķelta sabiedrība, kāda tur ir tagad nez vai kādreiz ir bijusi, ja tas liekas baigais sasniegums, ka visi viens otru ienīst un pat necenšas ieklausīties viens otrā, lai tā būtu.
Kkas te minēja, ka nevienam ASV prezidentam neesot bijuši tādi panākumi kā Trampam, ja runājam par ārpolitiku, tad rodas jautājums - kur ir visi tie viņa draugi un sabiedrotie, kas viņu dabīgi atbalstītu šajā grūtajā laikā, kad viņš tik bezkaunīgi tiek apkrāpts un visu acu priekšā tiek bez ceremonijām viltotas vēlēšanas? Baltkrievijas vēlēšanas neatzīst neviens, bet Tramps ir tik izcils, ka visa demokrātiskā pasaule ir vnk sazverejusies pret viņu un ignorē šo acīmredzami krāpniecību, kas ir notikusi pret visām demokrātiskajām pamatvērtībām.. kā tas ir iespējams?

Man personīgi ir fiziski grūti uz viņu pat paskatīties, reizēm ir sajūta, ka tūlīt kaulus sāks lauzt, klausoties tajās glupibas, kas nāk pār viņa lūpām. Es pēdējā laikā bieži esmu aizdomajusies par, cik žēl, ka Džordža Karlina vairs nav starp mums, viņš garu mūžu nodzīvoja, bet diez vai viņam jebkad bija tāds komiskais materiāls, ar.ko strādāt

  +1 [+] [-]

, 2021-01-09 10:50, pirms 3 gadiem
Ko viņš tur ņemās atkal ar saviem "tumšādainajiem, gaišādainajiem", kāds sakars te rasei vispār šajā kontekstā un šajos notikumos? Paši meļņi vienmēr un visur laikam grib saskatīt to rasismu

  -3 [+] [-]

, 2021-01-09 11:58, pirms 3 gadiem
neputns rakstīja: Ja tu izsaki tādus apgalvojumus, kā "labākais ASV prezidents vēsturē", tad būtu feini, ja tu piemestu klāt arī kādu domu, kā pie šāda secinājuma nonācis.

Es neapgalvošu, ka viņš bija sliktākais, jo ASV vēsturē neorentejos, bet nu tik sašķelta sabiedrība, kāda tur ir tagad nez vai kādreiz ir bijusi, ja tas liekas baigais sasniegums, ka visi viens otru ienīst un pat necenšas ieklausīties viens otrā, lai tā būtu.
Kkas te minēja, ka nevienam ASV prezidentam neesot bijuši tādi panākumi kā Trampam, ja runājam par ārpolitiku, tad rodas jautājums - kur ir visi tie viņa draugi un sabiedrotie, kas viņu dabīgi atbalstītu šajā grūtajā laikā, kad viņš tik bezkaunīgi tiek apkrāpts un visu acu priekšā tiek bez ceremonijām viltotas vēlēšanas? Baltkrievijas vēlēšanas neatzīst neviens, bet Tramps ir tik izcils, ka visa demokrātiskā pasaule ir vnk sazverejusies pret viņu un ignorē šo acīmredzami krāpniecību, kas ir notikusi pret visām demokrātiskajām pamatvērtībām.. kā tas ir iespējams?

Man personīgi ir fiziski grūti uz viņu pat paskatīties, reizēm ir sajūta, ka tūlīt kaulus sāks lauzt, klausoties tajās glupibas, kas nāk pār viņa lūpām. Es pēdējā laikā bieži esmu aizdomajusies par, cik žēl, ka Džordža Karlina vairs nav starp mums, viņš garu mūžu nodzīvoja, bet diez vai viņam jebkad bija tāds komiskais materiāls, ar.ko strādāt
Par "sašķelto" sabiedrību Amērikā runājot, viņa ir "sašķēlusies", Putina vārdiem runājot, "mušās" un "kotletēs", kuras vienmēr un visur vajag vienu no otra atdalīt! To "mušu" kā tādu nevajadzētu būt vispār un būtu tikai tīrās "kotletes", lūk tādai vajadzētu būt normālai sabiedrībai, nevis mēģinot konsolidēt nekonsolidējamo, ko pastāvīgi mēģina darīt "civilizētie" demokrāti pēdējo dekāžu garumā

  -3 [+] [-]

, 2021-01-09 12:04, pirms 3 gadiem
neputns rakstīja: Ja tu izsaki tādus apgalvojumus, kā "labākais ASV prezidents vēsturē", tad būtu feini, ja tu piemestu klāt arī kādu domu, kā pie šāda secinājuma nonācis.

Es neapgalvošu, ka viņš bija sliktākais, jo ASV vēsturē neorentejos, bet nu tik sašķelta sabiedrība, kāda tur ir tagad nez vai kādreiz ir bijusi, ja tas liekas baigais sasniegums, ka visi viens otru ienīst un pat necenšas ieklausīties viens otrā, lai tā būtu.
Kkas te minēja, ka nevienam ASV prezidentam neesot bijuši tādi panākumi kā Trampam, ja runājam par ārpolitiku, tad rodas jautājums - kur ir visi tie viņa draugi un sabiedrotie, kas viņu dabīgi atbalstītu šajā grūtajā laikā, kad viņš tik bezkaunīgi tiek apkrāpts un visu acu priekšā tiek bez ceremonijām viltotas vēlēšanas? Baltkrievijas vēlēšanas neatzīst neviens, bet Tramps ir tik izcils, ka visa demokrātiskā pasaule ir vnk sazverejusies pret viņu un ignorē šo acīmredzami krāpniecību, kas ir notikusi pret visām demokrātiskajām pamatvērtībām.. kā tas ir iespējams?

Man personīgi ir fiziski grūti uz viņu pat paskatīties, reizēm ir sajūta, ka tūlīt kaulus sāks lauzt, klausoties tajās glupibas, kas nāk pār viņa lūpām. Es pēdējā laikā bieži esmu aizdomajusies par, cik žēl, ka Džordža Karlina vairs nav starp mums, viņš garu mūžu nodzīvoja, bet diez vai viņam jebkad bija tāds komiskais materiāls, ar.ko strādāt
Nevajag pārspīlēt Karlina spējas, tāds Tramps ieliktu tavam Karlinam vienos vārtos tiešajā ēterā, ja tāds varētu notikt Vēl ja Zadornovs būtu dzīvs, varētu iedomāties dueli starp abiem satīriķiem, tikai tu, diemžēl, nerubī Krievu mēli, tāpēc, diemžēl, ir lemts tev palikt aprobežotai ar vienu pašu Karlinu

  -2 [+] [-]

, 2021-01-09 12:08, pirms 3 gadiem
Jautrībai uzlieku šo te https://www.youtube.com/watch?v=xPb...

  -3 [+] [-]

, 2021-01-09 12:09, pirms 3 gadiem
Vēl arī šo https://www.youtube.com/watch?v=SED...

  -2 [+] [-]

, 2021-01-09 12:30, pirms 3 gadiem
Par sašķelto sabiedrību runājot - arī pie mums tā ir sašķēlusies, kā vēl nekad.

  -2 [+] [-]

, 2021-01-09 13:22, pirms 3 gadiem
JoKaLeMeNe rakstīja: Par sašķelto sabiedrību runājot - arī pie mums tā ir sašķēlusies, kā vēl nekad.
Nav nemaz tik traki, jo jebkurā valstī ir sabiedrības daļa, kura ne pārāk draudzējas ar galvu. Par cik viņu uzvedības modelis ir skaļš un ekscentrisks, tad rodas iespaids ka viņu ir daudz. Faktiski ne tuvu tā nav, jo cilvēku ar veselo saprātu ir daudz vairāk.

  -1 [+] [-]

, 2021-01-09 13:36, pirms 3 gadiem
JoKaLeMeNe rakstīja: Par sašķelto sabiedrību runājot - arī pie mums tā ir sašķēlusies, kā vēl nekad.
Sociālie mēdiji un burbuļi, kuros mēs tur dzīvojam dara savu, tad vēl demokrātija, kur katram ir tiesības izteikties, lai arī cik stulbi tas varētu būt.. tā saucamajā rietumu pasaulē mēs dzīvojam vidē, kur ir ārkārtīgi jācenšas, lai tā sabiedriba nešķeltos un ja vēl trāpās tāds vadītājs, kas nevis mēģina samierināt iekarsušus prātus, bet tos tieši kūda, tad nu ir tā kā ir amīšos.

  -2 [+] [-]

, 2021-01-09 13:42, pirms 3 gadiem
Demokrātu un republikāņu vislielākā problēma ir tā, ka šīs partijas nespēj savā iekšienē atrast līderus, kuri varētu vienot ASV sabiedrību, un neļaut uzpeldēt uz virsu visādām salašņām. Tādi līderi kā Kenedijs, Reigans, Obama, un nemaz nerunājot par Linkolnu un Franklinu Rūzveltu.
ASV sabiedrībā , kā jebkuras valts sabiedrībā, ir zināms procents radikāļu, bet tikai šoreiz ir sanācis tā, ka Tramps visu savas prezidentūras laiku ir centies balstīties uz šo sabiedrības radikālo spārnu. Jau prezidentūras sākumā ieceļot par savu galveno stratēģi Stīvu Banonu, kurš ir zināms kā radikālis, jau sākotnēji bija skaidrs, kurā virzienā dosies Tramps ar savu administrāciju.

  +2 [+] [-]

, 2021-01-09 13:46, pirms 3 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Nav nemaz tik traki, jo jebkurā valstī ir sabiedrības daļa, kura ne pārāk draudzējas ar galvu. Par cik viņu uzvedības modelis ir skaļš un ekscentrisks, tad rodas iespaids ka viņu ir daudz. Faktiski ne tuvu tā nav, jo cilvēku ar veselo saprātu ir daudz vairāk.
Tu šobrīd tieši pierādīt to, ka sabiedrība ir sašķelta, jo nekad demokrātijā nebūs tā ka visi domās vienādi, bet sašķeltā sabiedrībā atšķirīgi domājošie neklausās viens otrā, bet jebkurš ar citādu viedokli automātiski nedraudzejas ar galvu mūsdienās tas ir diezgan liels retums dzirdēt diskusiju, vismaz plašākā mērogā, kur rezultātā oponenti "agree to disagree".

  -1 [+] [-]

, 2021-01-09 13:55, pirms 3 gadiem
xoweag rakstīja: Pelna miljonus tikai tamdēļ vien, ka ir tādi Baltie tupeņi kā tu, kas to pērtiķbolu lūr Ja visi Baltie Amērikā būtu ar tādiem uzskatiem un dzīves uztveri kā man, pērtiķbola popularitāte un peļņa būtu apmēram tāda pati, kā Latvijā ūdenspolo
Tas pats ir attiecināms arī uz repu un citām destruktīvajām neBalto subkultūrām
Hokejisti arī Amerikā pelna vislabāk, nemīz.

  -2 [+] [-]

, 2021-01-09 13:58, pirms 3 gadiem
neputns rakstīja: Tu šobrīd tieši pierādīt to, ka sabiedrība ir sašķelta, jo nekad demokrātijā nebūs tā ka visi domās vienādi, bet sašķeltā sabiedrībā atšķirīgi domājošie neklausās viens otrā, bet jebkurš ar citādu viedokli automātiski nedraudzejas ar galvu mūsdienās tas ir diezgan liels retums dzirdēt diskusiju, vismaz plašākā mērogā, kur rezultātā oponenti "agree to disagree".
Es, droši vien, neprecīzi izteicos, jo biju domājis radikāli noskaņoto sabiedrības daļu, kura principā nemaz neparakstās uz dialogu, jo viņa nemaz nav spējīga veidot dialogu savas aprobežotības dēļ. Par piemēru var ņemt to pašu franku krustojuma bomzi, jo gribu redzēt to, kurš spēs viņu pārliecināt, ka tas ko viņš dara nav labi un atbalstāmi.
Tas ka normāli domājošiem ir atšķirīgi viedokļi nav nekas slikts, jo neliels konflikts sabiedrībā dažos jautājumos ir pat ieteicams, jo virza šo sabiedrību uz progresu.

  -1 [+] [-]

, 2021-01-09 14:08, pirms 3 gadiem
xoweag rakstīja: Vēl arī šo https://www.youtube.com/watch?v=SED7En2R9jg&ab_channel=KasparsDimiters
Neklausījos, izlasīju vārdus.

"Pļaviņš skaidrā mēlē jautā:
Kāpēc melus plati tautā?" Paldies, tālāk nevajag Tu joprojām nezini, kas ir atmiņūdenists Pļaviņš? Principā jau džeks malacis, normālu biznesu taisa uz aitām. Tām pašām aitām, kas par sevi iedomājušies, ka "redz visu plašāk".

  -2 [+] [-]

, 2021-01-09 14:12, pirms 3 gadiem
Džeimss, sēžot Klīvlendas “Cavaliers” ģērbtuvē, brīnījās, vai viņam nebūtu labāk atstāt valsti. Certurdien viņš runāja par četriem sliktiem gadiem. ....

Varēja droši atgriezties Āfrikā!

     [+] [-]

, 2021-01-09 14:15, pirms 3 gadiem
Ja man līdzīgie iebruktu Kapitolijā, kāds būtu iznākums? Domāju, ka visi to zinām...

Kas ir viņam līdzīgie? Nesaprotu. Kurš tad te šeit kurina to rasismu?

Kā viņi var zināt, kas notiktu, ja melnie ielauztos Kapitolijā? Varbūt arī palaistu. Lai aiziet un pamēģina.

  -2 [+] [-]

, 2021-01-09 14:18, pirms 3 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Es, droši vien, neprecīzi izteicos, jo biju domājis radikāli noskaņoto sabiedrības daļu, kura principā nemaz neparakstās uz dialogu, jo viņa nemaz nav spējīga veidot dialogu savas aprobežotības dēļ. Par piemēru var ņemt to pašu franku krustojuma bomzi, jo gribu redzēt to, kurš spēs viņu pārliecināt, ka tas ko viņš dara nav labi un atbalstāmi.
Tas ka normāli domājošiem ir atšķirīgi viedokļi nav nekas slikts, jo neliels konflikts sabiedrībā dažos jautājumos ir pat ieteicams, jo virza šo sabiedrību uz progresu.
Pārliecināt, ka "tas nav labi", varēs tikai un vienīgi reāla alternatīva, proti, kur un kā es varētu nopelnīt apmēram tikpat, ja ne vairāk, netērējot pārāk daudz enerģijas un saglabājot savu brīvo laiku, kas priekš manis ir svētāks par svētu!

  -2 [+] [-]

, 2021-01-09 14:24, pirms 3 gadiem
neputns rakstīja: Tu šobrīd tieši pierādīt to, ka sabiedrība ir sašķelta, jo nekad demokrātijā nebūs tā ka visi domās vienādi, bet sašķeltā sabiedrībā atšķirīgi domājošie neklausās viens otrā, bet jebkurš ar citādu viedokli automātiski nedraudzejas ar galvu mūsdienās tas ir diezgan liels retums dzirdēt diskusiju, vismaz plašākā mērogā, kur rezultātā oponenti "agree to disagree".
Tev tik tiešām neienāk prātā doma, ka ja turienes pilsoņu karā uzvarētu Konfederāti un pērtiķu verdzība netiktu atcelta, nekāda sabiedrība sašķelta nebūtu un visi dzīvotu absolūtā dabiskajā harmonijā?
Kā arī‚ tā mūsdienu liberastijas, tolerastijas, politkorektisma un multikulturālisma sērga vispār netiktu līdz Mātei-Eiropai?

  +2 [+] [-]

, 2021-01-09 14:45, pirms 3 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Es, droši vien, neprecīzi izteicos, jo biju domājis radikāli noskaņoto sabiedrības daļu, kura principā nemaz neparakstās uz dialogu, jo viņa nemaz nav spējīga veidot dialogu savas aprobežotības dēļ. Par piemēru var ņemt to pašu franku krustojuma bomzi, jo gribu redzēt to, kurš spēs viņu pārliecināt, ka tas ko viņš dara nav labi un atbalstāmi.
Tas ka normāli domājošiem ir atšķirīgi viedokļi nav nekas slikts, jo neliels konflikts sabiedrībā dažos jautājumos ir pat ieteicams, jo virza šo sabiedrību uz progresu.
Kā rodas radikāli viedokļi? Padomā par to. Protams, ir tādi, kas ir bijuši un būs radikāli, neatkarīgi ne no kā, es jau nerunāju par tiem, es runāju par parastiem sabiedrības locekļiem, normāliem cilvēkiem, kuri dzīvo savu dzīvi, kuriem nav ne laika, ne vēlēšanās katru ziņas gabalu izpētīt utt. Tie nav stulbi cilvēki, tās nav aitas, idioti un vēl kas nē, tie ir tieši tik pat vērtīgi sabiedrības locekļi kā jebkurš cits, bet, ja viņš kāda iemesla pēc būs dzirdējis kādu radikālāku viedokli un īpaši neiedziļinoties tam pieslienas un uzsāk diskusiju ar tevi vai swordu, viņš automātiski ar visnotaļ lielu augstprātību tiks nodēvēts par stulbu aitu un tiek sekmīgi iesēta radikalizacijas sēkla. Jo, vajag atcerēties, katrs domā, ka taisnība ir viņa pusē, ka viņš ir sapratis lietu kārtību, neatkarīgi no tā, cik "radikāls" vai "intelektuāls" ir viņa viedoklis un jebkāda augstprātība, agresija un naidīgums no oponenta puses to tikai apstiprina..

  +1 [+] [-]

, 2021-01-09 14:54, pirms 3 gadiem
xoweag rakstīja: Tev tik tiešām neienāk prātā doma, ka ja turienes pilsoņu karā uzvarētu Konfederāti un pērtiķu verdzība netiktu atcelta, nekāda sabiedrība sašķelta nebūtu un visi dzīvotu absolūtā dabiskajā harmonijā?
Kā arī‚ tā mūsdienu liberastijas, tolerastijas, politkorektisma un multikulturālisma sērga vispār netiktu līdz Mātei-Eiropai?
Un tev pašam nekad nav ienācis prātā, ka visas šīs sarunas par to kā būtu, ja būtu ir pilnīgi nevērtīga un bezjēdzīgas, jo ir tā kā ir un, cik man zināms, laika mašīnu neviens vēl izdomājis nav. Jārisina ir tā situācija, kas šobrīd ir, tā malšana uz riņķi, ka kāds kādreiz tur kko nepareizi ir izdarījis un tāpēc tagad viss ir tik slikti, pilnīgi neko nerisina. Tu tak ar gāji pie Imama runāt un attiecības kārtot civilizēti, nevis pielaidi uguni viņa mājai, jo tā panākt kkādu kārtību, civilizētu līdzpastāvēšanu un abpusēju kompromisu, lai kā jums atšķirtos viedokļi, ir daudz vieglāk nekā ar bļaušanu un kārpīšanos.

  -2 [+] [-]

, 2021-01-09 14:58, pirms 3 gadiem
Dīvaini apzināties, ka tādi "xoweag" eksistē. Bet nu pieņemu, ka viņš ar muti tikai internetā brauc un kad garāžā sūc 2L alus ar piekritèjiem.
Reāli dzīvē noteikti nav bijis tālāk par sava miesta robežām, tāpēc jāpiedod intelekta trūkums.
1 2 49 komentāri