Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Ulbrokieši gada pirmajā spēlē lūkos atgūt līderpozīcijas

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Ulbrokieši gada pirmajā spēlē lūkos atgūt līderpozīcijas
Kaspars Šķēls (#7) sekmēja Ulbrokas komandas uzvaru pirmā apļa spēlē
Foto: FS Masters

Neierastā dienā šovakar tiks aizvadīta viena cīņa Elvi vīriešu florbola līgā, kad Talsos pie vietējā "Krauzers" ciemosies "Latvijas Hipotēka/Oxdog Ulbroka", lūkojot atgūt līderpozīcijas turnīra tabulā.

Aizvadītajā nedēļas nogalē "Talsu NSS/Krauzers" mača otrajā pusē spēja lauzt neveiksmīgi ritošās cīņas gaitu izbraukuma spēlē pret "Ķekavu", kad vēl 36. minūtē atradās iedzinējos ar 0:1, taču spēli prata uzvarēt ar 5:2. Izcīnītais panākums ļauj kurzemniekiem joprojām reāli spēkoties par sava laukuma priekšrocībām izslēgšanas turnīrā, vienlaikus pietiekami komfortabli nostiprinoties labāko astotniekā. Pēc uzvaras Ķekavā komanda ar 27 punktiem 14 spēlēs atrodas sestajā vietā, jau par 11 punktiem jeb teju četru uzvarētu spēļu tiešu tiek apsteigta devītā labākā komanda. Vienlaikus no trešajā vietā esošajiem "Kurši/Ekovalis" talsinieki atpaliek par diviem punktiem, turklāt "vilki" nospēlējuši par vienu maču mazāk. Ķekavā ar trim vārtu guvumiem atzīmējās Armands Budreika, kurš arī nopelnīja labākā spēlētāja balvu savā komandā. Sezonā kopumā komandas rezultatīvākie gan ir pieredzējušie Toms Bitmanis (15+11) un Artis Raitums (9+15).

Šodien pie kurzemniekiem viesosies "Latvijas Hipotēka/Oxdog Ulbroka" – vienība, kas sezonas lielāko daļu gozējusies turnīra tabulas galvgalī, bet pašlaik ar 31 punktu 14 spēlēs atkāpusies uz otro vietu. Lielā mērā tas saistīts ar neveiksmi pēdējā spēlē, kad viesos ar 7:9 tika zaudēts pašlaik principiālākajiem pretiniekiem no Cēsīm. Tā spēle tika aizvadīta vēl pirms Ziemassvētkiem un šogad komanda laukumā vēl nav devusies. Tas saistīts ar to, ka vairāki komandas florbolisti aizvadītajā nedēļas nogalē bija aizņemti "FS Masters" U-19 komandas rindās Čehijā notiekošajā "Prague Floorball Cup", kur tika izcīnīta trešā vieta. Abi "Latvijas Hipotēka/Oxdog Ulbroka" rezultatīvākie šīs sezonas spēlētāji Daniels Anis (23+6) un Lauris Zaicevs (10+19) ar 29 punktiem cīnās par labākā punktu guvēja godu arī visā čempionātā, pašlaik par punktu atpaliekot vien no Laura Ābola un Toma Akmeņlauka.

Spraiga izvērtās abu komandu pirmā savstarpējā spēle, kad ulbrokieši otrā perioda ievadā nonāca iedzinējos ar 1:3, taču ātri spēja atspēlēties, trešā perioda vidū iekrājot jau arī 5:3 vadību. Lai kā arī talsinieki censtos, vairāk par vieniem vārtiem viņiem neizdevās gūt, esot spiestiem piedzīvot minimālu zaudējumu. Toreiz ar diviem skaistiem tālmetieniem atzīmējās Kaspars Šķēls, kurš tika pie labākā spēlētāja balvas savā komandā. Viesiem par labāko tika atzīts vārtsargs Valters Kasjaņenko, kurš mača gaitā neitralizēja 26 pretinieku metienus.

Šodienas spēle Talsu Valsts ģimnāzijā sāksies pulksten 20:00.