Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Kuksikam četri tālmetieni zaudējumā Ankarā, Atem 8 punkti un uzvara Izraēlā

Andrejs Siliņš

Kuksikam četri tālmetieni zaudējumā Ankarā, Atem 8 punkti un uzvara Izraēlā
Rihards Kuksiks aizsardzībā. Foto: FIBA

Trešdien FIBA Čempionu līgas spēlē Rihards Kuksiks guva 12 punktus, taču viņa Panevēžas "Lietkabelis" viesos ar 83:92 piekāpās Ankaras "Turk Telekom".

ULEB Eiropas kauss

Top16 turnīra G grupas pirmajā spēlē Latvijas valstsvienības trenera asistenta Uvja Helmaņa pārstāvētā Viļņas "Rytas" nespēja noturēt vadību un ar 86:91 mājās piecarpus tūkstošu līdzjutēju klātbūtnē piekāpās Kazaņas "Unics". Viesu labā 20 punktus guva Eriks Makolums.

E grupas mačā Žanis Peiners palika ārpus Belgradas "Partizan" pieteikuma, bet Andrea Trinkjēri vadītā komanda mājās 16 ar pusi tūkstošu līdzjutēju klātbūtnē ar 99:81 sakāva Boloņas "Virtus". Korijs Voldens uzvarētājiem guva 23 punktus, Nemaņa Gordičs pievienoja 22.

Badalonas "Joventut" mājās atspēlējās no -16 un saspringtā galotnē uzveica "Andorra" ar 90:87. Viens no Eiropas kausa labākajiem punktu guvējiem Klemens Prepeličs šovakar nevarēja trāpīt metienus - no Madrides "Real" īrētais slovēņu aizsargs trāpīja tikai vienu no 14 metieniem no spēles, taču par spīti tam mājinieki izcīnīja uzvaru. Grieķu veterāns Nikoss Zisiss iemeta 19 punktus Badalonas pirmajā Top16 uzvarā. Artūrs Žagars spēlei nebija pieteikts.

FIBA Čempionu līga un Eiropas kauss

"Lietkabelis" teicami izmantoja otrās iespējas uzbrukumā (Ankara visa mača garumā izcīnīja tikai vienu (!) uzbrukuma bumbu), taču mājinieki labi izmantoja daudzās viesu kļūdas un mājiniekiem ievērojami lielāks pienesums nāca no soliņa - "Turk Telekom" rezervisti guva par 18 punktiem vairāk nekā lietuviešu rezervisti.

"Lietkabelis" zaudēja ar 83:92, piedzīvojot sesto zaudējumu desmit aizvadītajās spēlēs. Rihards Kuksiks, aizvadot pirmo spēli Čempionu līgā, spēlēja nepilnas 19 minūtes, guva 12 punktus (2p. 0/3, 3p. 4/6), izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, atdeva vienu rezultatīvu piespēli, saņēma divas piezīmes, sakrāja 11 efektivitātes indeksa punktus, bet, latvietim esot laukumā, "Lietkabelis" guva par septiņiem punktiem mazāk nekā mājinieki.

A grupā "Lietkabelis" ar bilanci 4-6 ieņem piekto pozīciju, no ceturtajā vietā esošās beļģu vienības "Oostende" atpaliekot vienas uzvaras tiesu. Ankara ar bilanci 7-3 ir grupas līdere, bet tāda pati bilance ir arī otrajā vietā esošajai "Dinamo Sassari" un trešajā vietā esošā spāņu "Manresa" vēl nav aizvadījusi desmitās kārtas spēli.

FIBA Eiropas kausā Minskas "Tsmoki", kur trenera asistents ir Edmunds Valeiko, ar 89:73 viesos sakāva rumāņu "Oradea". Tā bija Minskas otrā uzvara trijās spēlēs, un Baltkrievijas vadošā komanda ieņem pirmo vietu J grupā. Citā grupas mačā Artis Ate 25 minūtēs guva astoņus punktus (2p. 1/3, 3p. 2/4), un Klužas-Napokas "U-Banca Transilvania" ar 84:81 viesos pieveica Nesas Zionas "Ironi". Rumānijas komanda noslēdza spēli ar izrāvienu 6:0 pēdējā pusotrā minūtē. Atem arī viena bumba zem groza, viena pārtverta bumba, viena kļūda, četras piezīmes, efektivitāte +5 un +/- rādītājs +3. Kluža-Napoka ar bilanci 2-1 ieņem otro vietu grupā.

  +1 [+] [-]

, 2020-01-08 22:59, pirms 4 gadiem
Pēc virsraksta var padomāt, ka Atem 8 trijnieki...

     [+] [-]

, 2020-01-09 04:43, pirms 4 gadiem
Nav labi! Peineru nelaiž spēlēt, Žagaru nelaiž spēlēt! Būtu NBA uzreiz parādītu savas spējas!🤩🤩🤩

     [+] [-]

, 2020-01-09 09:32, pirms 4 gadiem
Vai kāds no lietpratējiem varētu pateikt - kas notika ar Kuksiku? Likās, ka mums aug jauns NBA prospekts, bet nekā... kaut kas noteikti notika..