Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Balceram sezonas pirmais punkts NHL un liela sakāve pret Vašingtonu

Rolands Eliņš

Balceram sezonas pirmais punkts NHL un liela sakāve pret Vašingtonu
Rūdolfs Balcers spēlē pret Vašingtonu. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā Otavas „Senators” ar 1:6 piekāpās līgas līdervienībai Vašingtonas „Capitals”, bet latviešu uzbrucējs Rūdolfs Balcers Otavas vienīgajos vārtos tika pie rezultatīvas piespēles, kas viņa ir pirmā šosezon NHL.

Rūdolfs Balcers savā sezonas trešajā NHL spēlē nospēlēja 11:01 minūti, kurā bloķēja vienu pretinieku metienu, gandrīz minūti bija laukumā vairākumā un tika pie rezultatīvas piespēles. Viņa lietderības koeficients šoreiz bija neitrāls.

Balcers savu sezonas pirmo punktu nopelnīja mača sestajā minūtē, kad pārtvēra ripu laukuma vidū un ar piespēli izkārtoja partneriem izgājienu divi pret vienu aizsargu. Šo izgājienu realizēja Artjoms Aņisimovs, izvēloties mest pats un trāpot vārtu tuvajā augšējā stūrī.

Tobrīd „Senators” izvirzījās vadībā ar 1:0, un šī vadība tika nosargāta visu pirmo periodu, bet pēc tam sekoja „Capitals” atbilde, katrā nākamajā periodā iemetot pa trim vārtiem. Otavas vārtsargs Kreigs Andersons tika nomainīts 43. minūtē pēc piektajiem ielaistajiem vārtiem. Viņš bija atvairījis 25 no 30 metieniem, bet kopumā šonakt „Capitals” pa vārtiem meta 41 reizi, kamēr „Senators” – tikai 27.

Ar diviem vārtiem „Capitals” rindās izcēlās Aleksandrs Ovečkins, savu sezonas rēķinu palielinot līdz 26 vārtu guvumiem. Savukārt savā NHL karjerā Ovečkins guvis 684 vārtus, kas ļauj viņam panākt Somijas hokeja leģendu Tēmu Selenni visu laiku labāko NHL vārtu guvēju sarakstā, kurā viņi abi šobrīd dala 11. vietu. Līdz astotajā vietā esošajam Markam Mesjē Ovečkinam pietrūkst desmit vārtu guvumu.

Divus vārtus Vašingtonai guva arī Tīdžejs Ošī, bet pa diviem punktiem guva arī Toms Vilsons un Džons Kārlsons.
„Capitals” ar 65 punktiem saglabā NHL līderpozīcijas un ar 161 gūtiem vārtiem ir rezultatīvākā komanda līgā. Balcera pārstāvetā „Senators” tikmēr cietusi ceturto zaudējumu pēc kārtas un ar 37 punktiem ir priekšpēdējā vietā Austrumu konferencē, turklāt šonakt savainojumu guva uzbrucējs Niks Pols, kurš spēli atstāja otrajā periodā.

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...

  +4 [+] [-]

, 2020-01-08 07:42, pirms 4 gadiem
Malacis, ceturtajā maiņā esot, laba spēle!

     [+] [-]

, 2020-01-08 09:29, pirms 4 gadiem
Prieks par Balceri!
Ovi tuvojas 700 goliem

  +1 [+] [-]

, 2020-01-08 09:33, pirms 4 gadiem
Raivo Dobelis rakstīja: Malacis, ceturtajā maiņā esot, laba spēle!
čekeris pēc definīcijas

     [+] [-]

, 2020-01-08 12:23, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: čekeris pēc definīcijas
Spēlēja kopā ar Namestņikovu un Aņisimovu.
Domā, ko runā, puisīt.

     [+] [-]

, 2020-01-08 13:00, pirms 4 gadiem
familyguy rakstīja: Spēlēja kopā ar Namestņikovu un Aņisimovu.
Domā, ko runā, puisīt.
Čekeris čekeris čekeris čekeris bet nekas. Jau nākamajā spēlē būs citā maiņā