Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Latvijas volejbola izlasēm šovakar jācīnās par godu un cieņu

Jānis Celmiņš

Latvijas volejbola izlasēm šovakar jācīnās par godu un cieņu
Aleksandrs Avdejevs. Foto: cev.lu

Latvijas vīriešu un sieviešu volejbola izlases šovakar aizvadīs noslēdzošās 2019. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra cīņas. Vīri plkst. 19.30 Jelgavā (Zemgales OC) uzņems Izraēlas volejbolistus, bet dāmas stundu vēlāk uzsāks cīņu ar spānietēm. Cerības uz iekļūšanu finālturnīros abas mūsu izlases jau zaudējušas, tāpēc šovakar abām spēlēm būs tikai prestiža nozīme. Vīriešu izlases cīņu tiešraidē demonstrēs LTV7 kanāls, bet dāmu cīņu varēsiet vērot portālā Sportacentrs.com.

Igauņa Avo Kēla vadītā Latvijas vīriešu volejbola izlase aizvadītajā nedēļas nogalē ar 0:3 piekāpās igauņiem, tādejādi dzēšot cerības uz iekļūšanu kontinenta čempionāta finālturnīrā. Igauņiem (tāpat kā Izraēlai) mūsu labākie volejbolistiem piekāpās jau pirmā apļa spēlēs augustā. Ja divus zaudējumus pret Igauniju varēja paredzēt, tad neveiksme pirmajā kvalifikācijas turnīra cīņā bija negaidīta. Izraēla Latviju apspēlēja trīs setu mačā.

Ja mūsu izlasei cerības aizbraukt uz finālturnīru vairs nav, tad Izraēlai uzvara šodien, visticamāk, vietu tur garantēs. Latvijas izlasei šovakar nepalīdzēs Deniss Petrovs, kurš jau atgriezies klubā, bet sastāvā atgriezies Toms Vanags, kurš īsi pirms cīņas ar igauņiem saslima. Tāpat šovakar spēlēs arī Vladimirs Visockis, tādejādi, visticamāk, ieņemot Petrova vietu komandas sākumsastāvā. Vēl vakar nebija skaidrības par Reiņa Pekmana dalību cīņā Jelgavā, arī viņš apaukstējies. Tāpat kā mačā ar Igauniju, Kēlam nāksies iztikt arī bez vairākiem komandas līderiem, Hermanu Egleskalnu un Romānu Saušu ieskaitot.

Ja vīriem šovakar jācīnās par pirmo uzvaru turnīrā (šobrīd 0-3), tad dāmu izlasei jāuzvar vismaz viens sets (šobrīd 0-15). Tas Ingunas Minusas vadītajai komandai līdz šim nav izdevies. Lai gan apņēmība to paveikt tika pausta pirms pēdējās spēles pret Bosniju un Hercegovinu (Jelgavā, ZOC), mērķis palika nesasniegts… Skaidrs, ka pret Spāniju, kas vietu finālturnīrā jau garantējusi, to paveikt būs ļoti grūti.

Latvijas un Izraēlas izlašu cīņas sākums Jelgavā šovakar plkst. 19.30, bet Latvija ar Spāniju maču uzsāks stundu vēlāk. Vīriešu izlases cīņu tiešraidē demonstrēs LTV7 kanāls, bet dāmu spēli varēsiet vērot portālā Sportacentrs.com.

Vīriem zināmas 18 finālturnīra dalībnieces, dāmām jau 20

Vīru konkurencē vietas finālturnīrā jau iepriekš bija garantējušas turnīra saimnieces Francija, Slovēnija, Beļģija un Nīderlande, kā arī vēl astoņas izlases, kuras bija sējušas iekļūt labāko komandu skaitā pirms diviem gadiem notikušajā kontinenta čempionātā: Krievija, Vācija, Serbija, Itālija, Bulgārija, Čehija, Polija un Turcija. Pateicoties pārliecinošam sniegumam kvalifikācijas turnīrā vietu starp 24 labākajām valstu izlasēm jau priekšlaicīgi bija garantējusi arī mūsu ziemeļu kaimiņiene Igaunija, kā arī Slovākija, Grieķija, Rumānija un nu arī Ukraina. Aizvadītajā nedēļas nogalē visām augstāk minētajām pievienojās Portugāle. Vakantas šobrīd palikušas vien sešas EČ finālturnīra ceļazīmes.

Dāmu konkurencē soli tuvāk finālturnīram svētdien spēra Igaunijas izlase, kas savās mājās tika galā ar Zviedrijas volejbolistēm – 3:1. Tā kā arī finālturnīrs dāmām norisināsies četrās valstīs (Turcijā, Polijā, Slovākijā un Ungārijā), vietas labāko 24 komandu skaitā garantējušas šo valstu izlases. Tāpat kā vīriem vēl astoņas izlases vietu finālturnīrā garantējušas pateicoties rezultātiem EČ 2017. gadā. Tās ir Serbija, Itālija, Azerbaidžāna, Nīderlande, Krievija, Baltkrievija, Vācija un Bulgārija. Pirms pēdējās kvalifikācijas kārtas spēlēm ceļazīmes uz finālu jau ieguvušas arī Beļģija, Horvātija, Grieķija, Ukraina, Francija, Portugāle, Somija un Spānija. Neskaidras šobrīd ir vairs tikai četras finālturnīra dalībkomandas.

  +2 [+] [-]

, 2019-01-09 10:53, pirms 5 gadiem
Bez Petrova ir kaut minimālas cerības uz uzvaru?

  +3 [+] [-]

, 2019-01-09 11:01, pirms 5 gadiem
Nav cēlājs, nav aršana! Petrovs tomēr augsta līmeņa saspēles vadītājs! Man spēle ar igauņiem patika, ja neskatās 2.setu un 3.seta galotni. Petrovs labi novadija saspēli! Tomēr cēlājs 50% no komandas. Kaut kā neticās šodienas panākumam!

  +3 [+] [-]

, 2019-01-09 11:01, pirms 5 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Bez Petrova ir kaut minimālas cerības uz uzvaru?
Lai piedod volejbolisti, bet es šodien skatīšos basīti, bet veiksmi gan varu novēlēt. Te daži cēlāju Visocki sauc par kartupeļu mašīnu, kas pavisam noteikti nav domāts kā kompliments.

  +3 [+] [-]

, 2019-01-09 11:02, pirms 5 gadiem
Slīpais rakstīja: Nav cēlājs, nav aršana! Petrovs tomēr augsta līmeņa saspēles vadītājs! Man spēle ar igauņiem patika, ja neskatās 2.setu un 3.seta galotni. Petrovs labi novadija saspēli! Tomēr cēlājs 50% no komandas. Kaut kā neticās šodienas panākumam!
Krievijā kuru katru leģionāru par pamatcēlāju neņems.

     [+] [-]

, 2019-01-09 12:57, pirms 5 gadiem
Jā, šoreiz liekas paliksim bez panākumiem!

     [+] [-]

, 2019-01-09 12:58, pirms 5 gadiem
kāpēc uzreiz tā, komandā ir pieredzējuši čali, kuriem jāpalīdz treneriem savākt komandu un tieši kā Celmiņš saka, jāiziet cīnīties par savu godu un cieņu, atgriezt kaut nedaudz sev pārliecību un līdzjutējus iepriecināt. Ja zaudēs, nu tad veču komandā nav.

     [+] [-]

, 2019-01-09 16:08, pirms 5 gadiem
Aigaro rakstīja: kāpēc uzreiz tā, komandā ir pieredzējuši čali, kuriem jāpalīdz treneriem savākt komandu un tieši kā Celmiņš saka, jāiziet cīnīties par savu godu un cieņu, atgriezt kaut nedaudz sev pārliecību un līdzjutējus iepriecināt. Ja zaudēs, nu tad veču komandā nav.
Veči varbūt ir, bet ar to diez vai pietiks, lai kompensētu meistarības līmeni.

     [+] [-]

, 2019-01-09 19:23, pirms 5 gadiem
Volejbols galīgā pakaļā, bet kādas cerības bija pirms atlases turnīra - sliktais Vilde ir NOST, būs rihtīga cīņa ar igām, Izraēla tas tikai tā - noformējumam, bet tagad skaties - līderi (ja tā patiešām sauc "līderus") jau filonē un nebrauc uz Izlasi.

     [+] [-]

, 2019-01-09 19:24, pirms 5 gadiem
Bāc, vismaz atlikušie saņemas un parāda, ka Izraēla nedrāž jūs kā peramos zēnus!!!

     [+] [-]

, 2019-01-09 20:22, pirms 5 gadiem
Malači, parādiet, ka varat līdz galam!!!