Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Latvijas izlase februārī tiksies ar Pasaules kausa dalībnieci Dienvidkoreju

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Latvijas izlase februārī tiksies ar Pasaules kausa dalībnieci Dienvidkoreju
Valērijs Šabala
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latvijas futbola izlase 3. februārī aizvadīs pārbaudes spēli ar Pasaules kausa finālturnīrā iekļuvušo Dienvidkorejas valstsvienību, raksta aģentūra LETA. Par tikšanos pavēstījusi Dienvidkorejas Futbola federācija. Abas izlases līdz šim spēkojušās vienu reizi.

Sākotnēji ar informāciju klajā nāca Dienvidkorejas puse, bet tobrīd Latvijas Futbola federācijas (LFF) ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis aģentūrai LETA atklāja, ka pagājušajā nedēļā starp abām pusēm notikušas pārrunas, kurās "praktiski panākta vienošanās". Tagad ar oficiāliem paziņojumiem klajā nākušas abas federācijas.

Sagaidāms, ka mačs notiks Antaljā. Pārbaudes mačs norisināsies laikā, kad Dienvidkorejas valstsvienība aizvadīs treniņnometni Turcijā. Tās laikā komanda tiksies arī ar Moldovu un Jamaiku.

Tiesa, šie mači nebūs Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) oficiālajā kalendārā, tāpēc prognozējams, ka valstsvienības nebūs optimālajos sastāvos. Zīmīgi, ka nedēļas nogalē, kad iecerēta pārbaudes cīņa ar Dienvidkorejas valstsvienību, Šveices čempionāta sezona pēc ziemas pārtraukuma atsākas Latvijas izlases pamatvārtsargam Andrim Vaņinam. Tikmēr Latvijai saistošie Polijas un Čehijas čempionāti atsākas attiecīgi vienu un divas nedēļas pēc pārbaudes mača ar Dienvidkoreju.

Līdz šim vienīgo reizi Latvijas valstsvienība ar Dienvidkoreju tikās 2010. gada janvārī Spānijas pilsētā Malagā, kad piedzīvoja zaudējumu ar 0:1. Zīmīgi, ka arī toreiz korejieši aizvadīja sagatavošanās posmu Pasaules kausa finālturnīram. Dienvidkoreja šī gada vasarā Krievijā gaidāmajā Pasaules kausa finālturnīrā sacentīsies vienā apakšgrupā ar pašreizējo pasaules čempioni Vāciju, Meksiku un Zviedriju.

Dienvidkorejas izlase Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) rangā atrodas 60. vietā, kamēr Latvija ir 132. pozīcijā. Latvijas valstsvienības nākamā pretiniece jau vairāk nekā trīs desmitgades ir stabila Pasaules kausa dalībniece.

Tās labākais sasniegums ir 2002. gadā izcīnīta ceturtā vieta, kad finālturnīrs norisinājās Dienvidkorejā un Japānā. Savukārt 2014. gadā Brazīlijā notikušajās sacensībās šī valstsvienība neizkļuva no apakšgrupas. Dienvidkorejas rekords FIFA rangā ir 17. vieta, kas tika sasniegts tālajā 1998. gadā, tomēr pēdējos gados tik sekmīgi nav klājies.

Līdz šim bija zināms, ka Latvija 22. martā aizvadīs pārbaudes spēli ar Fēru salu valstsvienību, 25. martā spēkosies Gibraltāru, bet jūnija sākumā paredzētas Baltijas kausa izcīņas spēles ar Lietuvu un Igauniju. Iepriekšējo maču Latvijas valstsvienība aizvadīja novembrī, kad viesos ar 3:4 piekāpās Kosovai.

Ar pārbaudes maču pret Dienvidkorejas valstsvienību Aleksandra Starkova vadītā Latvija uzsāks gatavošanos Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) jaunizveidotās Nāciju līgas debijas sezonai. Tajā piedalīsies visas asociācijā esošās 55 dalībvalstis, kas tiks sadalītas četrās divīzijās. Turnīrs sāksies nākamā gada 6. septembrī, kā rezultātā vairums pārbaudes spēļu tiks aizstāti ar gana nozīmīgiem mačiem starp sava kontinenta valstsvienībām. Izloze, kurā izlases uzzinās pretiniekus, Lozannā notiks 24. janvārī, kad arī tiks prezentēta galvenā trofeja.

Nāciju līga nedaudz ietekmēs arī 2020. gada Eiropas čempionāta kvalifikāciju, kas līdz ar to sāksies šī gada martā nevis septembrī. Šoreiz finālturnīrs ar 24 dalībniecēm notiks uzreiz 13 valstīs, tāpēc neviena no rīkotājvalstīm nesaņemts automātisku ceļazīmi.

Izmantotie resursi:
LETA

1 2 40 komentāri

  -4 [+] [-]

, 2018-01-08 13:05, pirms 6 gadiem
Līdz ar to, ka LFF piedāvāja miljonu par šo pārbaudes spēli, mēs redzēsim kārtējo zaudējumu. Prakstiski, Dienvidkoreja redzot šo bomžu piedāvājumu uz draudzības spēli sāka smieties.

  +7 [+] [-]

, 2018-01-08 13:13, pirms 6 gadiem
Taisni vai brīnums!
Laikam Mauritānija un Kaimanu salas bija aizņemtas, nevarēja sarunāt
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-01-08 13:20, pirms 6 gadiem
Ir spēles, ir aprite, ir saspēle, ir daži izmēģināti spēlētāji.

  +1 [+] [-]

, 2018-01-08 13:21, pirms 6 gadiem
Vai var jau prognozēt ar cik lielu skaitu zaudēsim?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-01-08 13:32, pirms 6 gadiem
teemu_saxon_121788018329042 rakstīja: Malači LFF , vismaz sakarīdas draudzības spēlēs saplānotas ..
interesantas spēles gaida, gan Nāciju līga, gan kvalis.. Domāju daudz pozitīvāk izskatīsies izlase šajās spēlēs jau šogad.
mūs gaida spožas zvaras
Tas nāciju līga noteikti nāks par labu LV futbolam
Lai tā būtu..tik jautājums...no kurienes tāds optimisms...kas ir mainījies lai būtu pozetīvs rezultāts?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2018-01-08 13:49, pirms 6 gadiem
Būtu labāk braukuši uz Ziemeļkoreju, tur Kims būtu pielicis visus slaistus pie darba.nu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2018-01-08 13:53, pirms 6 gadiem
bože moj ko Tu saxon esi sarakstijis
Kādus 3 gadus ir nepārtraukta lejupslīde LV futbolā , un vēl pie tam pamatīga

  +1 [+] [-]

, 2018-01-08 13:56, pirms 6 gadiem
treneris spēle ar taktiku , kas ir novecojusi un nenes augļus , spēles kvalitāte , skatāmība ir vienkārši drausmīga , pat Kreipāns negrib komentēt LV spēles

     [+] [-]

, 2018-01-08 14:01, pirms 6 gadiem
teemu_saxon_121788018329042 rakstīja: gads ir mainījies !
Un vsp, nekādam dižajam negatīvismam pamata nav bijis, ok, arī pārliekam optimismam nē.. Bet tomēr.. Futbols virzās uz priekšu Latvijā.
Būs jaunas spēles, jauni pretinieki, jauns turnīrs, jauns LFF prezidents, kāds kļūs labāks, kāds vēl labāks !
Izlases čaļi arī iepriekšējā kvalī , daži, pamatīgi progresēja.. un bija ok futbols.
Bet tas tā.. nav ko muldēt daudz ! Tie kuri lej asariņas, iesaku pameklēt citu apraudāmo.. Futbols Latvija iet uz augšu !
Neviens sakarīgs pamatojums.....

  +6 [+] [-]

, 2018-01-08 14:03, pirms 6 gadiem
Nezinu, ko tas Saxons pīpē, bet izskatās, ka sasodīti laba manta , es arī gribu.

  +6 [+] [-]

, 2018-01-08 14:16, pirms 6 gadiem
VietējaisMurisDzīvelīgs rakstīja: Nezinu, ko tas Saxons pīpē, bet izskatās, ka sasodīti laba manta , es arī gribu.
Vates dinķi zīž! Neiesaku!

     [+] [-]

, 2018-01-08 14:25, pirms 6 gadiem
cobham rakstīja: Vai var jau prognozēt ar cik lielu skaitu zaudēsim?
Ar kādiem 4-6 kā minimums

     [+] [-]

, 2018-01-08 14:25, pirms 6 gadiem
teemu_saxon_121788018329042 rakstīja: nākamajam LFF prezidentam vajadzēs stipri daudz enerģijas un spēka.
To darba apjomu, kuru veicis Indriksons, to ieguldījumu kuru viņš devis LV futbolā. Vai kāds cits tā upurēsies ??? ļoti ceru ka jā ! Un būs cienīga prezidenta nomaiņa.. to arī novēlu ! nav jau daudz latvijā tik apņēmīgu un gudru čaļu.. diemžēl.. ceru uz Gorkšu.. lai kā pirms tam negribējās viņu tur , bet ne man tas ko būtiski maina.. izliekas godavīrs, un dumš ar gan jau nav.. vai ar to gana , nē.. vajadzēs strādāt , pamatīgi !
Vai nu tu esi totāls širminieks kuram jau rezervēta vieta Tvaika ielā, vai trollis

  -1 [+] [-]

, 2018-01-08 14:37, pirms 6 gadiem
comon88 rakstīja: bože moj ko Tu saxon esi sarakstijis
Kādus 3 gadus ir nepārtraukta lejupslīde LV futbolā , un vēl pie tam pamatīga
lejupslīde izlasei šobrīd, bet ne futbolam kā tādam. Tu vienkārši akli vadies pēc skandāliem - viens nelaimīgais izlases stadions, prezidents un izlases rezultāti nav viss Latvijas futbols.
Paskaties pārējos skaitļus. Cik redzu Kurzemē futbola ir ļoti augstu pacēlies, pat mana meita pieteicās futbolā... pat ar visu Porzingi priekšgalā.

  +1 [+] [-]

, 2018-01-08 14:37, pirms 6 gadiem
3. februāris
22.marts
25.marts
prieks, ka pirmajos 3 mēnešos 3 spēles izlasei, vismaz kaut ko cenšās darīt LFF

  +4 [+] [-]

, 2018-01-08 14:39, pirms 6 gadiem
un dieva dēļ ceru, ka neņems Vaņinu uz spēlēm
pārbaudītu vērtību nav jēga ņemt

  +2 [+] [-]

, 2018-01-08 14:42, pirms 6 gadiem
skumji bet Latvija ir vieniga valsts Eiropa kur nav sava futbola stadiona kur nav savas basketbola halles Stadions ''Daugava''nebus futbolam tam bus skrejcels nebus jumtu tribinem Praktiski tikai Jurmalas stadions daleji atbilst futbolam jo morali novecojusa Skonto dienas ir skaititas un to glabt lai renovetu neviens pat netaisas LFF funkcionari ar mahinatoru Zuku prieksgala labi vadijusi futbola saimniecibu Skiet ka vinu riciba izpelnisies atzinibu ari aprila kongresa Tads jau nu mums ir tas futbols pilns ar alkatigam ''resnam zurkam''

  -1 [+] [-]

, 2018-01-08 15:03, pirms 6 gadiem
mrPO rakstīja: lejupslīde izlasei šobrīd, bet ne futbolam kā tādam. Tu vienkārši akli vadies pēc skandāliem - viens nelaimīgais izlases stadions, prezidents un izlases rezultāti nav viss Latvijas futbols.
Paskaties pārējos skaitļus. Cik redzu Kurzemē futbola ir ļoti augstu pacēlies, pat mana meita pieteicās futbolā... pat ar visu Porzingi priekšgalā.
Tieši tā, kas ta tie par zaudējumiem (stadions, izlases nespēja utt) uz tavas meitas-futbolistes fona. Latvijā futbols ir topā ja pat mrPO meita piesakās futbolā. Mazpisānos arī futbols iet uz augšu, pieteicās par 5 bērniem vairāk kā pagājušogad, nesaprotu kāpec cilvēki saka, ka Latvijā futbols iet uz leju.

     [+] [-]

, 2018-01-08 15:15, pirms 6 gadiem
Saxon, pārāk obvious jau esi palicis ar savu trollēšanu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2018-01-08 15:37, pirms 6 gadiem
Sarkanais Velns rakstīja: nedomāju, ka futbols Latvijā un izlase ir palikusi sliktāka, vienkārši pārējās izlases 10 gadu laikā pamatīgi pielikušas meistarībā, kamēr mēs stāvam uz vietas

tas pats arī hokejā, basketbolā u.c. sportos

tikai renē bija īslaicīgs progress
es varu nosaukt izlasi , kam futbolā ir lejupslīde Eiropā šajā laika nogriezni

  +1 [+] [-]

, 2018-01-08 15:54, pirms 6 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Tieši tā, kas ta tie par zaudējumiem (stadions, izlases nespēja utt) uz tavas meitas-futbolistes fona. Latvijā futbols ir topā ja pat mrPO meita piesakās futbolā. Mazpisānos arī futbols iet uz augšu, pieteicās par 5 bērniem vairāk kā pagājušogad, nesaprotu kāpec cilvēki saka, ka Latvijā futbols iet uz leju.
Muceniekos arī viss iet uz augšu! Futbolu mīl kā nekur citur pasaulē.

     [+] [-]

, 2018-01-08 16:09, pirms 6 gadiem
Sarkanais Velns rakstīja: nedomāju, ka futbols Latvijā un izlase ir palikusi sliktāka, vienkārši pārējās izlases 10 gadu laikā pamatīgi pielikušas meistarībā, kamēr mēs stāvam uz vietas

tas pats arī hokejā, basketbolā u.c. sportos

tikai renē bija īslaicīgs progress
Izlasei basī potenciāls ir krietni lielāks, nekā pirms 10 gadiem, bet piekrītu, ka daudzās jomās, jo sevišķi klubu un jauniešu basketbolā, progresa nav.
Sieviešu basis izskatās labāk pēdējos pāris gadus...

Šķiet, ka vieglatlētikā situācija paliek labāka, arī svarcelšanā un vēl dažos olimpiskajos sporta veidos.

  +1 [+] [-]

, 2018-01-08 16:11, pirms 6 gadiem
Jāliek likmes ar kādu rezultātu zaudēsim

     [+] [-]

, 2018-01-08 16:33, pirms 6 gadiem
rihardilio rakstīja: Taisni vai brīnums!
Laikam Mauritānija un Kaimanu salas bija aizņemtas, nevarēja sarunāt
Toties Bahamu salas, Eritreja, Somālija un Tonga ir brīvas!

     [+] [-]

, 2018-01-08 16:35, pirms 6 gadiem
Bronsons rakstīja: Lai tā būtu..tik jautājums...no kurienes tāds optimisms...kas ir mainījies lai būtu pozetīvs rezultāts?
Tāds optimisms ir tikai Tvaika ielā.

  +1 [+] [-]

, 2018-01-08 16:38, pirms 6 gadiem
teemu_saxon_121788018329042 rakstīja: nākamajam LFF prezidentam vajadzēs stipri daudz enerģijas un spēka.
To darba apjomu, kuru veicis Indriksons, to ieguldījumu kuru viņš devis LV futbolā. Vai kāds cits tā upurēsies ??? ļoti ceru ka jā ! Un būs cienīga prezidenta nomaiņa.. to arī novēlu ! nav jau daudz latvijā tik apņēmīgu un gudru čaļu.. diemžēl..
Lūk, kur tipiski murgu dvesieni no Tvaika ielas.

     [+] [-]

, 2018-01-08 16:54, pirms 6 gadiem
Es gan cerēju uz Sanmarino vai vismaz Monako... Kārtīgu pretinieku, kurš vismaz neraud kā memmes, ieraugot mūsu futbolistus. Pretinieku, pret kuru varētu normāli sagatavoties spēlei ar vareno Gibraltāru.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-01-08 17:19, pirms 6 gadiem
a_burts_a_burts_100293474021870 rakstīja: Monako vispār nav savas izlases, toties ir klubs, gana spēcīgs, diezin vai būtu vērts ar to mērīties krāniņiem, nekas labs tur nav sagaidāms, tad jau labāk lai paliek Gibraltāra
Ir, ir, tikai viņi nav UEFA vai FIFA sastāvā: https://en.wikipedia.org/wiki/Monac...

Viņi pat ir spēlējuši pret Vatikānu!

     [+] [-]

, 2018-01-08 17:23, pirms 6 gadiem
Kamēr to KGBešņiku midzeni neizdzenās, viss tikai ies uz grunti. UEFA iegrūž milzu naudu, bet viss tiek nozagts. Tas pats at valsti, bez lustrācijas nekāda izaugsme nav iespējama. Komunisti māk tikai zagt un dzīvot uz citu rēķina, kā tādi viduslaiku feodāļi.
1 2 40 komentāri