Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Grūtībās esošā "Oilers" par trenera atlaišanu nedomā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Grūtībās esošā "Oilers" par trenera atlaišanu nedomā
Tods Maklelans
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas kluba Edmontonas "Oilers" izredzes iekļūt izslēgšanas spēlēs sarūk ar katru dienu, neskatoties uz veiksmīgo pagājušo sezonu vai superzvaigznes Konora Makdeivida atrašanos komandā. Kritikas šaltis veļas pār visiem, taču ģenerālmenedžeris Pīters Čiareli norādīja, ka negrasās atlaist galveno treneri Todu Maklelanu.

"Nedomāju par Toda atlaišanu. Gribu strādāt kopā ar treneri, un uzskatu, ka viņš ir ļoti labs speciālists. Neapsveru viņa vai palīgu atlaišanu, jo risinājumu meklēsim kopā," sacīja Pīters Čiareli. Ar 43 spēlēs sakrātajiem 39 punktiem Edmontonas "Oilers" ieņem 13. vietu Rietumu konferencē, no izslēgšanas spēļu zonas atpaliekot astoņus punktus. Kad sezona pārsniegusi ekvatoru, tik liela deficīta sadeldēšana var izrādīties neiespējama.

"Tiek vērtēts visu sniegums, ieskaitot mani. Bijuši izaicinājumi gan treneru, gan spēlētāju sakarā. Pirms sezonas mums bija skaidri mērķi, bet neatrodamies tiem pat tuvumā," turpināja Čiareli. "Redzu, ka ir lietas, kurās esam kļuvuši labāki. Taču redzu arī zaudējumus, kas krājas cits pēc cita."

Kopš Ziemassvētku pārtraukuma Edmontonas "Oilers" zaudējusi sešās no septiņām spēlēm, gūstot tikai desmit vārtus. Savukārt pēdējos piecos mačos sāncenšu vārtos izdevies iemest tikai četras ripas, pašiem ielaižot 20 vārtus. Lielākā kritikas deva tikusi pašam Čiareli, kurš vairāku gadu garumā atbrīvojies no malējiem uzbrucējiem, piemēram, Teilora Hola un Džordana Eberlī, un tieši pienesums no uzbrucējiem ir "Oilers" klupšanas akmens.

"Jāsaglabā vēss prāts. Jāpieturas pie plāna, taču esam parādā līdzjutējiem, tāpēc jāpārliecinās, ka atradīsimies uzvarošas komandas pozīcijās, lai arī kad šāds brīdis pienāktu. Jāskatās plašāk. Jāsakopo domas, un arī galvenā trenera amatā jābūt speciālistam ar vēsu prātu," pauda Čiareli, kurš 2011. gadā kopā ar Bostonas "Bruins" ieguva Stenlija kausu, bet vēlāk tika atlaists.

Izmantotie resursi:
Oilers GM Peter Chiarelli has 'no...

     [+] [-]

, 2018-01-08 13:00, pirms 6 gadiem
Konoru cerības redzēt PČ
kaut 41 spēli pirms regulāra turnīra beigām priekšlaicīgi tā domāt
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-01-08 15:05, pirms 6 gadiem
Būtu interesanti, ja kanādieši sasparotos, un parādītu savu nostāju par nespēlēšanu OS, atbraucot ar tāda stipruma sastāvu kā 2015. gadā. Tomēr kam gan viņiem tas vajadzīgs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-01-08 15:34, pirms 6 gadiem
blu3 rakstīja: Būtu interesanti, ja kanādieši sasparotos, un parādītu savu nostāju par nespēlēšanu OS, atbraucot ar tāda stipruma sastāvu kā 2015. gadā. Tomēr kam gan viņiem tas vajadzīgs.
visi stāri rausies uz izlasi šogad

     [+] [-]

, 2018-01-08 16:18, pirms 6 gadiem
comon88 rakstīja: visi stāri rausies uz izlasi šogad
ir kāds pamatots iemesls tā domāt?