Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Bertāns: "Paldies komandas biedriem, ka lielākā daļa metienu bija pilnīgi brīvi"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Bertāns: "Paldies komandas biedriem, ka lielākā daļa metienu bija pilnīgi brīvi"
Dāvis Bertāns
Foto: AP/Scanpix

Nacionālajā basketbola asociācijā karjeras rezultatīvāko spēli aizvadīja Dāvis Bertāns, kurš realizēja četrus tālmetienus un guva 21 punktu. Viņš bija Sanantonio "Spurs" rezultatīvākais spēlētājs uzvarā ar 102:85 savā laukumā pret Šarlotes "Hornets". "Jāpateicas komandas biedriem par brīvo metienu nokārtošanu," sacīja Bertāns.

Dāvis Bertāns pirmos punktus guva pirmās ceturtdaļas noslēgumā, pēc caurgājiena iespaidīgi triecot bumbu grozā no augšas. Latvietis norādīja, ka došanās laukumā tik agri nebija nekas īpašs: "Esmu spēlējis daudzus gadus, tāpēc šī bija parasta spēle un prātā nebija citādu domu." Tāpat Bertāns ar smaidu sacīja, ka vēl par agru domāt par piedalīšanos slam-dunk konkursā.

"Esmu priecīgs, ka metieni krita iekšā," pauda Bertāns, kurš realizēja četrus tālmetienus. "Man jāpateicas komandas biedriem par brīvo metienu nokārtošanu. Lielākā daļa metienu bija pilnīgi brīvi, un realizēt tādus esmu pieradis. Bumba vienkārši lidoja iekšā grozā." Mača turpinājumā latvietis vēlreiz agresīvi devās uz grozu, tomēr pirms danka tika apturēts ar soda palīdzību, un komandas veterāni viņu pēcāk pavilkuši uz zoba, norādot, ka divas reizes viņam neļaus tā atzīmēties.

"Kad ierados un pievienojos Sanantonio "Spurs", zināju, ka būs mači, kuros laukumā nedošos vispār, un ka būs spēles, kurās tikšu pie nozīmīgām minūtēm. Doties laukumā un palīdzēt komandai izcīnīt uzvaru – sajūtas ir fantastiskas," norādīja Bertāns, kurš spēlēja 18 ar pusi minūtes. Ar latvieti laukumā mājinieki guva par 19 punktiem vairāk nekā sāncenši.

"Aizsardzībā visu laiku cenšos mācīties no citiem. Neesmu pats fiziskākais un atlētiskākais basketbolists, taču, ja kā komanda atradīsimies pareizajās vietās, izdosies apturēt pretinieku," stāstīja Bertāns. "Pops [galvenais treneris Gregs Popovičs] neko neteica. Tikai visai komandai pavēstīja, ka bija apmierināts ar aizsardzību otrajā puslaikā. Komandas biedri apsveica ar labo sniegumu."

"Mums bija cits uzbrukums," Sanantonio "Spurs" spēli otrajā puslaikā, kas palīdzēja lauzt cīņas gaitu, komentēja Popovičs. "Vairāk kustējāmies, uzbrukums kļuva ātrāks. Centāmies neizmantot nedz postu, nedz pick and roll sadarbības."

Ar 30 uzvarām un septiņiem zaudējumiem Sanantonio "Spurs" ieņem otro vietu Rietumu konferencē, atpaliekot tikai no 2015. gada čempiones Goldensteitas "Warriors", kuru gan izdevās pārspēt savstarpējā duelī. Komanda nākamo spēli aizvadīs naktī uz trešdienu pēc Latvijas laika, kad savā laukumā uzņems Milvoki "Bucks".

Izmantotie resursi:
spurs.nba.com

  +2 [+] [-]

, 2017-01-08 10:29, pirms 7 gadiem
Atgādina MJ jaunībā. Pēc sejas vaibstiem arī ir manāmas līdzības. Sakritība? Diez vai...

  +1 [+] [-]

, 2017-01-08 10:33, pirms 7 gadiem
Kristaps Porzingis #NBAvote
Davis Bertans #NBAvote

  +4 [+] [-]

, 2017-01-08 12:09, pirms 7 gadiem
Ernijzz rakstīja: Atgādina MJ jaunībā. Pēc sejas vaibstiem arī ir manāmas līdzības. Sakritība? Diez vai...
Ādas krāsā arī saskatāma līdzība un matu krāsā arī.

  +1 [+] [-]

, 2017-01-08 13:55, pirms 7 gadiem
"..The Spurs are now a perfect 14-0 this season when Bertans scores at least one point in any game."

     [+] [-]

, 2017-01-08 14:34, pirms 7 gadiem
Matlss rakstīja: Ādas krāsā arī saskatāma līdzība un matu krāsā arī.
White Michael!

     [+] [-]

, 2017-01-08 14:38, pirms 7 gadiem
Nashy rakstīja: White Michael!
*Red Michael
Cienīsim rižos!

     [+] [-]

, 2017-01-08 16:06, pirms 7 gadiem
"Pops neko neteica." Tas kā senā padomju anekdotē: ko treneris teica? Vai lamuvārdus izlaist? Neteica pilnīgi neko!

Mazerfaking Bertāns!