Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Čempioni un vācieši sadalīs pēdējo vietu pusfinālā, igauņi cīņā par devīto vietu

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Čempioni un vācieši sadalīs pēdējo vietu pusfinālā, igauņi cīņā par devīto vietu
Igaunijas izlase čempionātu noslēgs ar spēli pret slovākiem
Foto: IFF Floorball

Pasaules florbola čempionātā šovakar tiek izspēlētas pēdējās divas ceturtdaļfinālu spēles, savukārt komandas, kas netika labāko astotniekā, šodien noslēgs čempionātu, sadalot vietas, cīnoties ar principiāliem pretiniekiem.

Singapūra – Japāna pulksten 10:30 (spēle par 15.vietu)
Komandas otro reizi čempionātā sacentīsies savā starpā. Pirmā tikšanās reize bija grupu turnīrā, kad singapūrieši bija pārāki ar rezultātu 9:5. Viņiem tā bija pirmā savstarpējā uzvara kopš 2012. gada februāra, kad viņi japāņus pieveica ar 3:2. Pēc tam divās spēlēs pārāki bija japāņi, bet pēdējie divi mači, no kuriem viens tika izspēlēts 2018. gada janvārī, tika nospēlēti neizšķirti (6:6 un 4:4). Japānas izlase palikusi par vienīgo vienību šajā čempionātā, kas nav izbaudījusi uzvaras priekus, tādēļ čempionāta noslēdzošajā mačā pret sava līmeņa komandu noteikti lūkos to paveikt.

Taizeme – Polija pulksten 13:30 (spēle par 13.vietu)
Neskatoties uz Taizemes izlases īsto vēsturi, komandas jau aizvadījušas divas savstarpējās spēles. Viena tika izspēlēta iepriekšējā pasaules čempionātā Rīgā, bet otra cīņa abām komandām ir ļoti svaigā atmiņā, jo šī turnīra ievadā poļi tika pie 5:2 panākuma. Spēles gaita gan liecināja par pārliecinošu poļu pārsvaru, kuri līdz spēles vidum bija iekrājuši 3:0 pārsvaru, atlikušajā laikā to pieaudzējot līdz 5:1 un vien piecas sekundes pirms cīņas beigām aziāti vienus vārtus atspēlēja. Nereti sporta spēļu cīņās novērots, ka viena turnīra laikā divas reizes uzveikt vienu un to pašu pretinieku ir ļoti sarežģīti un tādā gadījumā šī varētu būt lielā diena Taizemes komandai, kas visa turnīra laikā nodemonstrējusi lielu sīkstumu un neatlaidību. Pēc dramatiskās uzvaras pār Singapūru, taizemieši nodrošinājuši vismaz 14.vietu, kas ir iepriekšējā čempionāta sasnieguma atkārtojums. Uzvara pār poļiem ļautu šo rādītāju uzlabot. Tikmēr Polijas izlase lūkos nosargāt savu 13.vietu. Arī pirms diviem gadiem abas komandas savā starpā spēlēja tieši mačā par 13.vietu, kad poļi bija pārāki ar 5:4.

Austrālija – Kanāda pulksten 17:30 (spēle par 11.vietu)
Abu komandu ceturtā savstarpējā spēle, kura sniegs atbildi uz jautājumu, kura būs labākā komanda uzreiz aiz labāko desmitnieka un vienlaikus labākie no nācijām, kas nepārstāv Eiropu. Līdzšinējos trijos dueļos pārāki bijuši kanādieši, pēdējo panākumu svinot pirms četriem gadiem pasaules čempionātā Gēteborgā. Abām komandām ir visnotaļ kreatīvi spēlētāji uzbrukumā, taču trūkst kvalitatīvas spēles aizsardzībā, kas noved pie daudziem zaudētajiem vārtiem. Iekļūšana kvalifikācijas kārtā abām komandām bija labs sasniegums, taču ne vieni, ne otri nespēja izrādīt vērā ņemamu pretestību Eiropas florbola valstsvienībām. Austrālijas florbolisti jau ir atkārtojuši 1998. gada labāko sasniegumu, kad bija 12.labākā valstsvienība pasaulē. Tikmēr kanādieši ar 12.vietu noslēguši pēdējos divus čempionātus un šovakar lūkos uzlabot savas pozīcijas, vienlaikus atkārtojot 2010. gadā iespēto, kad čempionāts tika noslēgts 11.vietā.

Somija – Vācija pulksten 19:00 (ceturtdaļfināls)
Pasaules čempioni izslēgšanas spēļu turnīru sāks ar spēli pret Vāciju. Pašlaik somi pierādījuši sevi kā reālus pretendentus uz titula nosargāšanu, vienīgo neveiksmi piedzīvojot pret zviedriem, toreiz izlaižot divu vārtu pārsvaru. Mačos pret vāciešiem somi pēdējo reizi iespringt dabūja tālajā 1996. gada pasaules čempionātā, kad konkurenti tika uzveikti vien ar 3:0. Pārējos mačos somi uzvarējuši ar vismaz sešu vārtu pārsvaru, ieskaitot pēdējo tikšanos pirms diviem gadiem (12:1). Spēles vienīgais jautājums ir kad somi gūs pirmos vārtus un ar kādu rezultātu tiks pieveikta Vācijas valstsvienība, jo skaidrs, ka arī ar perfektu Maika Dīca spēli vācu komandas vārtos šovakar visticamāk būs par maz, lai cerētu uz pozitīvu iznākumu.

Slovākija – Igaunija pulksten 19:30 (spēle par 9.vietu)
Pēdējais mačs varētu būt saistošākais šīs dienas spēļu kalendārā. Abām komandām jārod motivācija, jo noteikti kā slovāki, tā igauņi plānoja spēlēt vadošo komandu astotniekā. Igauņi kvalifikācijas kārtas spēlē ar 2:3 piekāpās dāņiem, lai gan spēle aizritēja ar lielu viņu teritoriālo pārsvaru. Slovāki arī divas trešdaļas līdzvērtīgi cīnījās ar latviešiem, vien pēdējā periodā ielaižot divus gana ātrus vārtus, tādējādi praktiski zaudējot cerības pēc ilgāka laika atgriezties vadošo komandu astotniekā. Pēdējo reizi abas komandas savā starpā sacentās 2014. gada pasaules čempionātā, kad igauņi bija pārāki ar 7:2. Kopumā mūsu ziemeļu kaimiņi uzvarējuši četrās divcīņās, vienreiz zaudējot un reizi spēlējot neizšķirti. Rezultatīvāko spēlētāju desmitniekā joprojām atrodas seši Slovākijas izlases florbolisti, kuriem šovakar būs pēdējā iespēja papildināt savu punktu bagāžu. Mihals Dudovičs ar 19 (8+11) punktiem joprojām ir pārliecinoši rezultatīvākais, taču diez vai viņam par to ir pārlieku liels prieks, ņemot vērā, ka vienīgajā līdzvērtīgajā cīņā pret latviešiem viņš bija praktiski neredzams laukumā, nerealizējot arī soda metienu.