Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Motejūns neierodas Hjūstonā, "Rockets" gaidīs divas dienas

Andrejs Siliņš

Motejūns neierodas Hjūstonā, "Rockets" gaidīs divas dienas
Džeimss Hārdens un Donāts Motejūns - vai abi būs komandas biedri arī turpmāk?
Foto: AP/Scanpix

Turpinās ņemšanās ap lietuviešu spēka uzbrucēja Donāta Motejūna darba attiecībām ar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubu Hjūstonas "Rockets" - lai gan spēlētājam aktivizēts līgums ar klubu, Motejūns neieradās uz iepriekš noliktajām medicīniskajām pārbaudēm.

Motejūns ilgu laiku bija ierobežots brīvais aģents, jo nespēja vienoties ar "Rockets" par jauna līguma nosacījumiem. Viņnedēļ lietuvietis beidzot tika pie līguma, ko piedāvāja Bruklinas "Nets" - 35 miljoni dolāru četrās sezonās. "Rockets" bija iespēja pielīdzināt līguma nosacījumus, tādējādi paturot Motejūnu savā rīcībā, un klubs tā arī rīkojās.

Motejūnam šīs nedēļas sākumā bija jāierodas klubā un jāiziet medicīniskās pārbaudes, tomēr basketbolists to nav izdarījis. "Rockets" gaidīšot vēl divas dienas un, ja spēlētājs tā arī neparādīsies, līgums tiks anulēts, un Motejūns atkal kļūs par ierobežotu brīvo aģentu. Tiesa, šāda notikumu attīstība nozīmēs to, ka Motejūnam būs liegta iespēja šogad vēlreiz vienoties ar Bruklinas "Nets".

Ziemeļamerikas mediji spekulē, ka, iespējams, Motejūns arvien nav ticis galā ar muguras problēmām, kas uzbrucējam traucējušas spēlēt iepriekš, un tas ir iemesls, kāpēc Motejūns neieradās uz medicīniskajām pārbaudēm. Tiesa, pats spēlētājs iepriekš pauda, ka ar veselību viss esot kārtībā un pie tās viņš strādājis visu vasaru. Līdz ar to nav izslēgts, ka Motejūns vienkārši nevēlas vairs spēlēt "Rockets" komandā.

Jāatgādina, ka pagājušajā sezonā "Rockets" aizmainīja Motejūnu uz Detroitas "Pistons", taču medicīniskajās pārbaudēs jaunajā klubā Motejūnam tika konstatētas tādas veselības problēmas, kas Detroitai nebija pa prātam, darījums tika atcelts, un Motejūns bija spiests atgriezties Hjūstonā. Vēlāk pats basketbolists izteicās, ka "Pistons" rīkojusies negodprātīgi un viņš pat apsverot sūdzēt klubu tiesā par reputācijas un tēla bojāšanu. Pagaidam gan nav informācijas, ka tas būtu noticis.

Jaunais līgums izveidots tā, lai pasargātu komandu no Motejūna veselības problēmām. Pēc parakstīšanas lietuvietis saņems piecus miljonus, bet līdz 10. janvārim Hjūstonas "Rockets" jāizlemj, vai maksāt viņam vēl 3,5 miljonus un paturēt viņu līdz sezonas beigām. Līdz 1. martam būs jāizšķiras par nākamo sezonu un deviņiem miljoniem. Pēdējās divas sezonas lietuvietis nav aizsargāts, tādējādi "Rockets" drīkst lauzt līgumu ar viņu jebkurā brīdī, nemaksājot atlikušo summu.

26 gadus vecais Motejūns pagājušajā sezonā vidēji guva 6,2 punktus un savāca 2,9 atlēkušās bumbas, bet karjerā kopumā 7,8 punkti un četras bumbas. Sešās izslēgšanas turnīru spēlēs Motejūnam 8,2 punkti un 4,5 bumbas. Šobrīd "Rockets" sastāvā ir seši garie spēlētāji, no kuriem divi gan ir jaunie un pārsvarā spēļu praksi iegūst Attīstības līgā. Ceturtajā pozīcijā labu sezonu aizvada Raiens Andersons.

  -2 [+] [-]

, 2016-12-07 11:12, pirms 7 gadiem
Cirks ar viņu, leitis domā, ka ir baigā zvaigzne. Beigās paliks bešā. Ar savu sāpošo muguru vairāk viņš var necerēt. Gan jau gribēja Mozgova līgumu.

  +1 [+] [-]

, 2016-12-07 11:27, pirms 7 gadiem
Puika sajutis naudas smaržu. No vienas puses, kāpēc, lai nepacīnās par sevi? Viņš patiesībā nav slikts, domāju, ja citā komandā būtu, tad stabils sākuma 5ieka spēlētājs.

  -1 [+] [-]

, 2016-12-07 11:41, pirms 7 gadiem
Miljonu cīņas par beņķa sildītāja vietu.

  -1 [+] [-]

, 2016-12-07 11:42, pirms 7 gadiem
Tie jaunie leiši nu gan sadomājušies... Redikas, šitas,.. kkas ar galvām nav ritīgi.

  +5 [+] [-]

, 2016-12-07 11:55, pirms 7 gadiem
Nu Rockets jau ar ņemās tur, kam viņiem vajadzēja pielīdzināt līgumu?! Būtu atdevuši Bruklinai un lai spēlē. Pagājušo sezon nebija vajadzīgs komandai, gribēja mainīt prom, tagad pēkšņi savajadzējās, kad Bruklina gribēja ņemt. Ko tad Rockets neparakstīja pirms Bruklinas?! Pašiem īsti nevajag, bet citiem ar neatdod. Matejūns var būt arī nedara skaisti, bet iespējams iespītējās! Bruklinā būtu stabili dabūjis spēles laiku, bet Rockets sēdēs uz beņķa.

  -3 [+] [-]

, 2016-12-07 11:56, pirms 7 gadiem
Frīks, kurš, būsim reāli - basketbolam faktiski vairs nav derīgs hronisku muguras problēmu dēļ, cenšas apjāt komandu un vēl izspiest n-tos miljonus, lai gan skaidri zina, ka basketbolu vairs nespēlēs. Lai izdodas!

  +2 [+] [-]

, 2016-12-07 11:57, pirms 7 gadiem
Principā pareiz dara..Paši negribēja dot līgumu,un kad Nets dod uz pusi lielāku sezonas algu tad uzreiz domā maksāt..Negrib viņš tur atrasties un viss.

  -2 [+] [-]

, 2016-12-07 12:01, pirms 7 gadiem
KobeB24 rakstīja: Nu Rockets jau ar ņemās tur, kam viņiem vajadzēja pielīdzināt līgumu?! Būtu atdevuši Bruklinai un lai spēlē. Pagājušo sezon nebija vajadzīgs komandai, gribēja mainīt prom, tagad pēkšņi savajadzējās, kad Bruklina gribēja ņemt. Ko tad Rockets neparakstīja pirms Bruklinas?! Pašiem īsti nevajag, bet citiem ar neatdod. Matejūns var būt arī nedara skaisti, bet iespējams iespītējās! Bruklinā būtu stabili dabūjis spēles laiku, bet Rockets sēdēs uz beņķa.
Ir skaidrs, ka Rockets viņu neatdeva Bruklinai nevis tāpēc, ka pašiem baigi vajadzētu, bet gan tāpēc, lai lecīgo šuleri leiti izčakarētu. Tas jau pat zirgam skaidrs, ka viņš neizies nekādu medicīnisko apskati un tāpēc jebkādiem līdzekļiem izvairīsies to iet. Tieši tādēļ Rockets arī izgāja uz šo allin gājienu, ķipa, davaj - mēs tev dodam līgumu - izej "tehnisko", jo skaidri zina, ka leitis blefo. Tajā pat laikā leitis cer, ka apčakarēs Rockets un viņi parakstīs līgumu ar kaķi t.i. "leiti maisā".

     [+] [-]

, 2016-12-07 12:02, pirms 7 gadiem
Pēc šiem skandāliem citi NBA klubi būs ļoti piesardzīgi un labāk lai neriskētu neslēgs līgumu ar leiti !

  -3 [+] [-]

, 2016-12-07 12:03, pirms 7 gadiem
Bostonietis rakstīja: Principā pareiz dara..Paši negribēja dot līgumu,un kad Nets dod uz pusi lielāku sezonas algu tad uzreiz domā maksāt..Negrib viņš tur atrasties un viss.
Muļķības! Vēl pirms nedēļas vai divām lasīju interviju ar HOU pusi, tajā skaitā arī Dantoni un visi kā viens teica - Motejūna vilciens ir aizgājis - pats vainīgs, ka cenšas čakarēties. Kā jau minēju - šis ir perfekts gājiens no HOU puses, lai viņu kārtīgi izdripelētu.

     [+] [-]

, 2016-12-07 12:25, pirms 7 gadiem
Emilio rakstīja: Ir skaidrs, ka Rockets viņu neatdeva Bruklinai nevis tāpēc, ka pašiem baigi vajadzētu, bet gan tāpēc, lai lecīgo šuleri leiti izčakarētu. Tas jau pat zirgam skaidrs, ka viņš neizies nekādu medicīnisko apskati un tāpēc jebkādiem līdzekļiem izvairīsies to iet. Tieši tādēļ Rockets arī izgāja uz šo allin gājienu, ķipa, davaj - mēs tev dodam līgumu - izej "tehnisko", jo skaidri zina, ka leitis blefo. Tajā pat laikā leitis cer, ka apčakarēs Rockets un viņi parakstīs līgumu ar kaķi t.i. "leiti maisā".
Vēl ir variants, ka leitis neblefo, vnk PR sit augšā, ok varbūt mugura nav laba, bet ir pietiekama lai izietu medicīnisko un dabūtu piķi, redzu AB varianti mazliet! Saderam, ka divu dienu laikā viņs parādīsies un viss būs štokos!

  +1 [+] [-]

, 2016-12-07 12:36, pirms 7 gadiem
Emilio rakstīja: Ir skaidrs, ka Rockets viņu neatdeva Bruklinai nevis tāpēc, ka pašiem baigi vajadzētu, bet gan tāpēc, lai lecīgo šuleri leiti izčakarētu. Tas jau pat zirgam skaidrs, ka viņš neizies nekādu medicīnisko apskati un tāpēc jebkādiem līdzekļiem izvairīsies to iet. Tieši tādēļ Rockets arī izgāja uz šo allin gājienu, ķipa, davaj - mēs tev dodam līgumu - izej "tehnisko", jo skaidri zina, ka leitis blefo. Tajā pat laikā leitis cer, ka apčakarēs Rockets un viņi parakstīs līgumu ar kaķi t.i. "leiti maisā".
Ka neaizies med. apskati? Ja pie Bruklinas ārstiem izgāja? Vienkārši viņš mūk no tās sūda komandas! Izskatas ka Rockets grib puisim izčakaret karjeru Hovards var priecāties, ka tika prom no turienes!

  +1 [+] [-]

, 2016-12-07 12:54, pirms 7 gadiem
Emilio rakstīja: Muļķības! Vēl pirms nedēļas vai divām lasīju interviju ar HOU pusi, tajā skaitā arī Dantoni un visi kā viens teica - Motejūna vilciens ir aizgājis - pats vainīgs, ka cenšas čakarēties. Kā jau minēju - šis ir perfekts gājiens no HOU puses, lai viņu kārtīgi izdripelētu.
Muļķības ir tevis rakstītais - viņš izgāja mediciniskās pie Nets. Viss bija OK.

  -1 [+] [-]

, 2016-12-07 12:56, pirms 7 gadiem
6 punkti, 3 bumbas un 35 miljoni 4tros gados? Jūs ko, nopietni?

  -3 [+] [-]

, 2016-12-07 12:57, pirms 7 gadiem
Converse87 rakstīja: Ka neaizies med. apskati? Ja pie Bruklinas ārstiem izgāja? Vienkārši viņš mūk no tās sūda komandas! Izskatas ka Rockets grib puisim izčakaret karjeru Hovards var priecāties, ka tika prom no turienes!
Tur jau tā lieta, ka Bruklina bija gatava parakstīt līgumu uzreiz! HOU to redzēja un pateica - nē, nē, nē - davaj, izej apskati pie mums un tad spēlēsi. Savā ziņā, iespējams, pasargāja Nets no traumēta spēlētāja, tajā pat laikā paši nezaudēja neko, drīzāk ieguva - 1. morālo baudījumu, jo izčakarēja lecīgo leiti un 2. ja nu notiek brīnums un viņš tomēr var spēlēt, dabūs jēdzīgu špīleri, lai gan, vēlreiz atkārtošu - Motejūns nav gatavs spēlēt un ne pie vienas komandas medicīnisko apskati viņš neizies!

     [+] [-]

, 2016-12-07 12:58, pirms 7 gadiem
asta rakstīja: Muļķības ir tevis rakstītais - viņš izgāja mediciniskās pie Nets. Viss bija OK.
Viņš pie Nets negāja nekādas apskates - Nets bija gatavi dot viņam 35M/4G uzreiz bez pārbaudes!!!

     [+] [-]

, 2016-12-07 15:40, pirms 7 gadiem
Motejūns pats teica, ka būtu ar mieru spēlēt gan Netos, gan Raķetēs.
Nets būtu bijis ļoti labs variants, okei, Hjūstona pielīdzināja.
Nets kā retais klubs ar jēdzīgu cap space tiek izslēgti no spēles.

Skaidrs, ka Motejūnam neviens vairs tādu naudu nepiedāvās un ja Hjūstona atļāvās pielīdzināt šo, tad pārējo 28 klubu piedāvājumus pielīdzināt būs vēl vienkāršāk.

Idiotisms. Donāts velk laiku, lai sadziedētu muguru? Tāpat šķiet lasīju, ka pēdējie divi gadi nav garantēti, tā ka tas ir 18M/2y.

  +2 [+] [-]

, 2016-12-07 15:41, pirms 7 gadiem
Šķiet, ka Motejūns Rockets negrib redzēt tuvumā. Un var saprast - pašiem it kā nav vajadzīgs, bet citiem ar nedod, čakarē tikai čalim iespējas. Ja tas patiešām tā, tad Rockets rīcība ir nožēlojama.

     [+] [-]

, 2016-12-07 17:49, pirms 7 gadiem
MAn ir sajūta, ka Hjūstona visai nesmuki nocūkojās.
MOtejūns pie puslīdz labas veselības var būt ļoti draudīgs spēlētājs. Man radās iespaids, ka viņš negrib būt Raķetēs un no Raķešu puses ir stulbi paturēt spēlētāju, kurš negrib spēlēt, iespējams, ka pārejai uz Nets bija mērķis gan nomainīt atmosfēru, gan iegūt lielāku spēles laiku. Iespējams, ka Bārda nav viņa labāko draugu saraksta, ko var ļoti labi redzēt pēc bildes, kur pēc pozas var pateikt, ka viņš nav sajūsmā pār hārdena klātieni. savulaik Motejūns arī iekūlās skandālā par savu atklātību par situāciju raķetēs, kur hārdens un hovards esot superstāri, kuri tā vietā, lai ēstu kopā ar komandu, uzliek mīksto un aizskrien rīt fāstfūdu., man liekas, tas labi visu parāda

     [+] [-]

, 2016-12-07 18:20, pirms 7 gadiem
Emilio rakstīja: Frīks, kurš, būsim reāli - basketbolam faktiski vairs nav derīgs hronisku muguras problēmu dēļ, cenšas apjāt komandu un vēl izspiest n-tos miljonus, lai gan skaidri zina, ka basketbolu vairs nespēlēs. Lai izdodas!
Un kā tev liekas, Bruklina viņu ņems kā preci no Viļļņas tirgus, nemaz nebūtu pie viņiem jāiet pārbaudes?!