Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Latviešu ekipāžas lieliski sāk minirallija sacensības Igaunijā

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Latviešu ekipāžas lieliski sāk minirallija sacensības Igaunijā
Mārtiņš Ločmelis ar stūrmani Emīlu Blūmu. Foto: Dace Janova

Igaunijā, otrajā lielākajā salā Hījumā, startējušas minirallija sacensības ''Topauto Hiiumaa rahvaralli''. Lielisks sniegums pēc pirmās dienas abām vienīgajām latviešu ekipāžām.

Uz starta šajās sacensībās izgāja gandrīz 130 ekipāžas. Šo ekipāžu vidū arī divas ātrākās latviešu minirallija ekipāžas - Mārtiņš Ločmelis ar stūrmani Emīlu Blūmu un Kalvis Blūms ar stūrmani Ralfu Lipstoku.

Jāpiebilst, ka šo sacensību formāts ir nedaudz savādāks, kā Latvijā pierasts - ar trasi iepazīties nevar un jābrauc pēc iepriekš sastādītas stenogrammas.

Pavisam kopā sportistiem būs jāveic 12 ātrumposmi (35,74 km). Pirmajā dienā, kas notika uz asfalta, sportisti veica četrus ātrumposmus tumsā. Pirmajos divos ātrumposmos ātrākais bija Anti Kangro (Mitsubishi Lancer EVO X RS), bet nākamajos divos ātrumposmos nepārspēts palika Ločmelis (Subaru Impreza).

Līdz ar to pēc pirmās dienas nelielu pārsvaru iekrājis Kangro, kuram 6,5 sekundes zaudē Ločmelis, bet 16,8 sekundes atpaliek Kalvis Blūms (Mitsubishi Lancer EVO), kurš, lieliski veicot pirmās dienas noslēdzošo posmu, no piektās vietas pakāpās uz trešo pozīciju.

Sestdien sportisti veiks atlikušos astoņus ātrumposmus uz grants seguma.

Izmantotie resursi:
Sākums - Go4speed