Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Medijs: Tanaku "Toyota" sastāvā nomainīs Evanss

Juris Grīns
Juris Grīns

Medijs: Tanaku "Toyota" sastāvā nomainīs Evanss
Elfins Evanss. Foto: M-Sport

2019. gada pasaules rallija čempionu Otu Tanaku "Toyota" komandas sastāvā uz nākamo sezonu visticamāk nomainīs brits Elfins Evanss, noskaidrojuši britu izdevuma "Autosport" žurnālisti. Viņi vēl pirms oficiālā paziņojuma informēja arī par Tanaka līgumu ar "Hyundai".

Tika vēstīts, ka "Toyota" sastāvā šonedēļ testi plānoti iepriekšējo sezonu uzvarētājam Sebastjēnam Ožjē, tomēr līgumsaistības ar "Citroen" krietni apgrūtina viņa iespējas jau 2020. gadā startēt citā komandā. Tāpat baumo, ka uz Somijas pilsētu Jivaskili, lai apspriestu iespējamo sadarbību, esot devies Tjerī Noivils, kurš šobrīd pārstāv Tanaka nākamo komandu "Hyundai", kas šādu informāciju gan noliegusi.

Elfins Evanss jau kopš 2013. gada startē "M-Sport" rindās un šajā laikā uzkrājis vērtīgu pieredzi. Neskatoties uz to, ka nācās izlaist rallijus Somijā, Vācijā un Turcijā, vienu posmu pirms sezonas beigām viņš ierindojas augstajā piektajā vietā WRC kopvērtējumā. 2017. gadā Velsas rallijā Evanss guva savu līdz šim vienīgo uzvaru, deviņas reizes WRC posmos kāpis uz pjedestāla, divreiz arī šogad.

Zināms, ka "Toyota" boss Tomijs Makinens augstu novērtē Evansu, un jau pagājušajā sportists ieradās pie komandas, lai diskutētu par iespējamo līgumu un aplūkotu tās iekšienē notiekošo.

Tajā pašā laikā vēl pēc Vācijas rallija "M-Sport" boss Malkolms Vilsons atzina, ka viņš būtu traks, ja palaistu vaļā Evansu vai arī savu otru pilotu Tēmu Suninenu, kuros investējis tik daudz. "M-Sport" rallija komandas vadītājs Ričards Milleners tikmēr sacīja, ka darīs visu iespējamo, lai Evanss arī nākamgad startētu pie viņiem.

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati