Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:554, Did:0, useCase: 3

EČ atlasē Latvijas izlase ielozēta vienā grupā ar Dāniju un Igauniju

Rolands Eliņš

EČ atlasē Latvijas izlase ielozēta vienā grupā ar Dāniju un Igauniju
Kaspars Žurovs. Foto: Romāns Kokšarovs/F64

UEFA Eiropas čempionāta telpu futbolā atlases turnīrā Latvija par vietu nākamajā kārtā cīnīsies ar Dānijas un Igaunijas izlasēm, noskaidrojās šodien notikušajā izlozē.

Latvijas izlase kā UEFA ranga 23. vietas īpašniece atradās kvalifikācijas pirmā posma pirmajā grozā. No pēdējā groza, kas nebija pilns, Latvijai pretiniece netika, bet no trešā groza tika pēc ranga visizdevīgākais variants – 44. vietā esošā Igaunija. Arī no otrā groza teorētiski labāks variants nebija iespējams – 35. vietā esošā Dānija.

Teoriju praksē Latvijas izlase mēģinās apliecināt savā laukumā. Janvāra izskaņā Latvijas uzņems šīs grupas turnīru, un apakšgrupas uzvarētāja uzreiz kvalificēsies trešajai kārtai, kamēr otro vietu ieguvējas un piecas no deviņām labākajām trešo vietu ieguvējām aprīlī aizvadīs pārspēles.

Kvalifikācijas grupu turnīrs jeb trešais posms notiks 2021. gada februārī, aprīlī un septembrī. 32 izlases tiks ielozētas astoņās apakšgrupās pa četrām valstsvienībām, un finālturnīram automātiski kvalificēsies astoņas grupu uzvarētājas un sešas labākās otro vietu ieguvējas. Pēdējo ceļazīmi uz finālturnīru pārspēlēs 2021. gada oktobrī aizvadīs divas vājākās otrās vietas ieguvējas.

Jāatgādina, ka „EURO 2020” būs paplašinātais finālturnīrs, kurā kopumā piedalīsies 16 valstis iepriekšējo 12 vietā.
Ar Igauniju Latvijas izlasei drīzumā gaidāma tikšanās arī Baltijas kausā, turklāt abas izlases tikās arī 2017. gadā iepriekšējā atlases ciklā. Toreiz Latvija uzvarēja ar 4:2. Savukārt pret Dānijas izlasi Latvija vēl nav spēlējusi

Izmantotie resursi:
The official website for European football |...