Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

"Monaco" īpašnieks aizturēts saistībā ar plaša mēroga korupcijas lietu

Rolands Eliņš

"Monaco" īpašnieks aizturēts saistībā ar plaša mēroga korupcijas lietu
Dmitrijs Riboļovļevs. Foto: AFP/Scanpix

Futbola kluba „Monaco” īpašnieks, krievu miljardieris Dmitrijs Riboļovļevs aizturēts Monako policijā, kur vakar ticis iztaujāts par viņa saistību ar korupcijas lietas izmeklēšanu.

Francijas mediji vēsta, ka Monako policijas veiktā iztaujāšana bijusi saistībā ar tās izmeklēto korupcijas un ietekmes tirgošanas lietu, kuras izmeklēšana jau novedusi pie publiska skandāla, liekot pagājušajā gadā no amata atkāpties Monako tieslietu ministram. Tiek vēstīts, ka Riboļovļevs policijas iecirknī ieradies vakar, un likums paredz, ka bez formālas apsūdzības policijai ir tiesības viņu aizturēt uz ne vairāk kā 48 stundām.

Riboļovļeva advokāti publiskā paziņojumā izskanējušo informāciju nenoliedza, taču pauda nožēlu, ka pārkāptas viņu klienta tiesības uz konfidencialitāti, tāpat arī aicināja ievērot nevainības prezumpciju.

Riboļovļeva bagātība tiek vērtēta 6.8 miljardu dolāru apjomā, un viņš plašus līdzekļus ieguldījis arī „Monaco” futbola klubā. Arī par viņa darbībām futbola klubā šajās dienās Francijas medijos veiktas vairākas publikācijas, izmantojot tā dēvēto „Football Leaks” materiālus.

Francijas medijs „Mediapart” vēsta, ka publiskotie dokumenti liecina, ka Riboļovļevs centies maskēt investīcijas klubā, cenšoties tās noformēt kā fiktīvus mārketinga līgumus un iesaistot ofšoru kompānijas. Krievijas uzņēmējs esot gatavojies noformēt 140 miljonu eiro vērtu mārketinga darījumu, kas patiesībā būtu bijusi viņa personīgais ieguldījums, taču tas neizdevās, jo darījuma partneri neesot piekrituši sadarboties.

Izmantotie resursi:
https://www.ft.com/content/619fbf52...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja