Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Porziņģis: Nākamajā spēlē pret Jūtu vēlēšos uzvaru un tikšanos ar Gobēru

Rolands Eliņš

Porziņģis: Nākamajā spēlē pret Jūtu vēlēšos uzvaru un tikšanos ar Gobēru
Kristaps Porziņģis un Rudijs Gobērs
Foto: AP/Scanpix

Kristaps Porziņģis vakar guva 28 punktus NBA mačā pret „Jazz”, taču nācās piedzīvot zaudējumu, kā arī pretinieku centra Rudija Gobēra pamatīgu danku pāri savām rokām. Porziņģis pēcspēles intervijā par šo epizodi pasmaidīja un izteicās, ka gaidīs nākamo spēli pret „Jazz”.

„Neatceros to epizodi,” Kristaps Porziņģis smaidot atbildēja uz Ņujorkas mediju jautājumu par franču centra Rudija Gobēra bumbas triecienu grozā no augšas. „Man vēlāk bija iespēja revanšēties. Protams, vienmēr vēlos revanšēties. Būšu priecīgs, ja mēs nākamajā spēlē Jūtā pieveiksim „Jazz”. Tas būs pats svarīgākais, taču arī gaidīšu tikšanos ar Gobēru, lai revanšētos.”

Runājot jau uz nopietnākas nots, Porziņģis ļoti atzinīgi raksturoja Gobēra spēli: „Tagad saprotu, kā cilvēki jūtas, spēlējot pret mana auguma spēlētājiem ar tik garām rokām. Gobērs ir tāds spēlētājs, kurš visu laiku cenšas ātri apgriezties ap tevi, un visu laiku satraucos, ka viņš man aiz muguras saņems „alley-oop” piespēli.”

„Knicks” līdz nākamajai spēlei pret Jūtu gan būs jāpagaida. Komandas spēlē katra savā konferencē, līdz ar to regulārajā sezonā satiekas tikai divreiz, un mačs Jūtā paredzēts 22. martā. Gobērs ir 24 gadus vecs spēlētājs ar iespaidīgu atlētismu un laba aizsardzības spēlētāja slavu, kas ļāva viņam pirms nedēļas parakstīt ar "Jazz" līgumu uz četrām sezonām par 102 miljoniem dolāru.

Porziņģis vakar spēles pašā sākumā bija guvis jau 14 punktus, taču korekcijas spēlē ieviesa viņa piezīmes, un to uzsvēra arī pats latviešu uzbrucējs: „Mums jāspēlē daudz gudrāk un jāizvairās no piezīmēm, it īpaši man jāizvairās no spēles sākumā nopelnītām piezīmēm. Lai palīdzētu komandai, man jābūt laukumā.”

„Knicks” līderis Karmelo Entonijs, kurš arī guva 28 punktus, norādīja, ka šis bijis „Knicks” uzvarēts mačs: „Mēs paši to izlaidām no rokām.” Savukārt Deriks Rouzs uzsvēra, ka Ņujorkas komanda slikti sapratusies, mainoties ar sedzamajiem.

„Mums jāspēlē daudz gudrāk, kad pretinieki veido „pick&roll” pret mūsu uzbrucējiem,” sacīja Rouzs. ”Mums jāvienojas, kad es ļauju mūsu uzbrucējam pārņemt pretinieku saspēles vadītāja segšanu un kad mēs cenšamies izsekot katrs savam spēlētājam. Pret „Jazz” šī nesaprašanās deva pretiniekiem daudzus brīvus metienus no pustālās distances, un mēs to nedrīkstam pieļaut.”

„Vienmēr esmu teicis, ka šajā komandā īsto dzirkstelīti uzliesmos aizsardzība,” turpināja Rouzs. „Aizsardzība ir vissvarīgākais. Uzbrukumā mēs savu paveiksim, taču nepieciešams, lai aizsardzībā visi darbotos kopā, saprastos un runātu savā starpā.” Problēma pagaidām tāda, ka Ņujorka ir tikai 28. vietā aizsardzības efektivitātē. „Knicks” vidēji 100 uzbrukumos ielaidusi 109 punktus, un sezonas sākumā nedaudz sliktāki rādītāji ir tikai Bostonai un Hjūstonai.

Šajā ziņā interesantu skaidrojumu piedāvājis „Knicks” aizsargs Kortnijs Lī, kurš iepriekš izteicās, ka pie vainas ir treniņos veiktā trīsstūra uzbrukuma iespēlēšana. Proti, „Knicks” treniņos cenšas attīstīt kluba prezidenta Fila Džeksona iecienītās uzbrukuma shēmas, un dabiski, ka reizē arī sanāk vairāk trenēties, kā spēlēt pret tām. Problēma gan tāda, ka „Knicks” ir praktiski vienīgā komanda līgā, kas daļēji izmanto trīsstūra uzbrukumu. „Knicks” treneris Džefs Hornačeks pagaidām publiski nav atbildējis uz Lī izteikumiem.

Gobēra veiksmīgais uzbrukums pret Porziņģi mača izskaņā

Izmantotie resursi:
NBA.com
Kristaps Porzingis vows revenge after Rudy...

     [+] [-]

, 2016-11-07 10:23, pirms 7 gadiem
NY vairāk ir jādod metienus KP, jo viņam procents ir kāpis krasi. Pērn pirmajās 6 spēlēs bija ap 41% no spēles, tagad gandrīz 50%. Troikās vēl lielāks kosmoss, bet metienu skaits kā tāds nav diži lielāks, jo spēles laiks ir ap 4 virs pagājušās sezonas vidējā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2016-11-07 11:26, pirms 7 gadiem
Rouzs ļoti pareizi pateica, ka jāuzlabo picknroll defs. Bet es arī domāju, ka vajag piestrādāt pie double team, jo praktiski nyk defs visu laiku tiek vazāts, bet nav spiediens uz uzbrukumu.

  -2 [+] [-]

, 2016-11-07 11:28, pirms 7 gadiem
Vienīgais stulbi no komandas biedru puses uzbrukumu pēdējās sekundēs speciāli atdot bumbu KP, lai puļī zilo truli no 9 metriem.

  +1 [+] [-]

, 2016-11-07 11:45, pirms 7 gadiem
Wahahah ha... sliktāki rādītāji ir tikai BOS

  +1 [+] [-]

, 2016-11-07 12:24, pirms 7 gadiem
Meieram pāri Gobērs pārdankoja iespaidīgāk!

     [+] [-]

, 2016-11-07 14:03, pirms 7 gadiem
Ja paskatāmies, ka KP pār visu Raptors komandu pārdankoja un vēl visi tie putback, tad nekas traks nav noticis.

  +3 [+] [-]

, 2016-11-07 14:04, pirms 7 gadiem
Un tas bloks no Gobēra pēc tam bija ar sodu, ja paskatās atkārtojumu.

     [+] [-]

, 2016-11-07 14:08, pirms 7 gadiem
Kamēr Fils tur diktēs noteikumus nekas tur nesanāks! Kaut kāda aizvēsturiska shēma vairs nedarbojas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2016-11-07 17:28, pirms 7 gadiem
KP vajag vairāk pie fiziskā piestrādāt, lai turētos pretī groza tuvumā tādiem kā Gobērs! Tad atkal varbūt problēmas ar metiena "mīkstumu", un vairs pa perimetru tā nepaganīsies... Jāmeklē pašam vidusceļš, kā pielikt masu, spēku un nepazaudēt metienu. Palēciens no vietas KP ir vājš, pie kājām gan var droši pastrādāt! Lai veicas!

     [+] [-]

, 2016-11-07 17:42, pirms 7 gadiem
Šeit var pamācīties no Jāgra kā fizisko uzdzīt no bērnības un noturēt līdz 44-triem. Manam jaunākajam puikam tagad 8, un diezgan aizrautīgi trenējas, bet lai kā Jāgrs, no 7. gadiņiem pa 1K pietupienus dienā uzrautu, vnk nereāli. Bet tad arī spēks kājās būs, krusteniskās turēs, būs fiziskā izturība gan spēlei, gan sezonai, gan ilgtermiņā... Jāgrs gan ir unikāls, bet KP arī var tāds kļūt! Ko var novēlēt, bet vai vajag!

     [+] [-]

, 2016-11-07 17:53, pirms 7 gadiem
coco rakstīja: KP vajag vairāk pie fiziskā piestrādāt, lai turētos pretī groza tuvumā tādiem kā Gobērs! Tad atkal varbūt problēmas ar metiena "mīkstumu", un vairs pa perimetru tā nepaganīsies... Jāmeklē pašam vidusceļš, kā pielikt masu, spēku un nepazaudēt metienu. Palēciens no vietas KP ir vājš, pie kājām gan var droši pastrādāt! Lai veicas!
Par to Gobēru un fizisko.Kristapam pat guardi sagādā problēmas,kad mēģini boxot em groza vai ieņemt vietu kārtīgi uz miss match ja laicīgi nepamet bumbu

     [+] [-]

, 2016-11-07 18:01, pirms 7 gadiem
Bostonietis rakstīja: Par to Gobēru un fizisko.Kristapam pat guardi sagādā problēmas,kad mēģini boxot em groza vai ieņemt vietu kārtīgi uz miss match ja laicīgi nepamet bumbu
Nu jā... man liekas, 2x reizes Hils viņu izstumdīja zem groza

     [+] [-]

, 2016-11-07 18:12, pirms 7 gadiem
Vai tik gadījumā pēc mājas spēles pret HOU, kur Howards viņam pārdankoja pāri daudz efektīvāk, viņš neteica to pašu?

     [+] [-]

, 2016-11-07 19:41, pirms 7 gadiem
Jā, Kristapu bloķēja ar sodu. Man vispār likās, ka tiesneši tādi džeza mīļotāji.
Nikiem sākums bija labs, beigas kā parasti ar pašķidru aizsardzību un bez saspēles uzbrukumā. Lai gan labāk kā pagājušā gadā, kad līdzīgas galotnes zaudēja bez variantiem. Būtībā -7 dabūja rezervisti 4. ceturtdaļas sākumā.

     [+] [-]

, 2016-11-07 20:57, pirms 7 gadiem
tu, urla mēļo
ParSportuLatvijā123 rakstīja: Krasav4iks, var redzet, ka KP normals pacans, REVANSU!!!!

     [+] [-]

, 2016-11-07 21:12, pirms 7 gadiem
Spēlētāji kritizē treneri un kluba vadību? Ui, tas nav labi, nav labi...

     [+] [-]

, 2016-11-07 21:16, pirms 7 gadiem
Par to dankošanu - nu tur jau katrs katru cenšas pārdankot. Ja KP nokavē ar palekšanos, tad skaidrs, ka danks lido pāri, tāpat otrādi, ja KP liek danku, tad tik augstu, ka sedzējs pat palecoties nevar bloķēt... spēlētāju savstarpējie mači - kurš kuru.