Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Gabovs: "Nav žēl, ka paliku "Skonto", jo tā jau nav nekāda katorga"

Rolands Eliņš

Gabovs: "Nav žēl, ka paliku "Skonto", jo tā jau nav nekāda katorga"
Vladislavs Gabovs
Foto: Juris Gūtmans

Portāla "Skontofc.com" sagatavotajā intervijā Latvijas izlases futbolists Vladislavs Gabovs atklājis, ka "Skonto" ir dzēsis teju visus algu parādus pret esošajiem spēlētājiem, bet viņš pats pēc sezonas beigām izskatīs iespēju, vai spēlēt "Skonto" arī nākamajā sezonā.

Sezonas gaitā "Skonto" finansiālās problēmas gan kļuva arvien uzkrītošākas, un spelētāji nolēma protestēt ar izbraukuma spēles boikotu, un Vladislavs Gabovs norāda, ka komanda vēlējusies parādīt savu nostāju, taču, kā viņš pats izsakās, "sanāca tā, ka nevienam tas neinteresēja". Gabovs arī atklāja, ka viņam bijušas domas sekot Sergeja Kožana un Ruslana Mingazova piemēram un pamest klubu, taču tomēr kopā ar pārējiem komandas biedriem kopīgi tika nolemts palikt un cīnīties, par spīti problēmām.

Gabovs gan apstiprināja, ka šobrīd lielākā daļa parādu ir dzēsta taču pilnīgi skaidri pateikt, kas vada "Skonto" klubu, viņš nespēja: " Naudu oktobrī atdeva bijušais prezidents Vladimirs Koļesničenko. Bija arī sarunas ar Gunti Indriksonu, viņi arī bija tie, kas solīja atdot parādus. Bet pēdējais no prezidentiem – Igors Zaicevs pie mums atnāca tikai vienu reizi, tā arī īsti neko nepateica un vairāk mēs viņu neesmu redzējuši."

"Vēl ir divi mēneši, skatīšos, kā tiks izmaksātas šīs algas," Gabovs vērtēja iespēju palikt "Skonto" sastāvā, "kā arī klubam ir samērā lieli parādi pret spēlētājiem, kas šeit spēlēja iepriekš, paskatīšos, kā tiks šie parādi atdoti. Ja lietas ies uz labo pusi, tad arī būs pamats ticēt šiem cilvēkiem."

Gabovs savulaik pārstāvēja arī "Dinaburg", turklāt tieši laikā, kad LFF nolēma šo klubu un tā vadību diskvalificēt. "Arī es tiku izsaukts uz LFF un sniedzu paskaidrojumus," atminas Gabovs. "Teikšu godīgi, ka man neviens ne reizi nav piedāvājis kādā negodīgā veidā ietekmēt spēles rezultātu. Visi komandas spēlētāji tika nopratināti un tie, kas nospēlēja vairāk nekā 50% spēļu sezonā, tika nosacīti diskvalificēti uz gadu. Es biju starp šiem spēlētājiem, jo tajā sezonā daudz spēlēju. Cik atceros, tad mūs turēja aizdomās par spēlēm, kuras mēs uzvarējām, bet ar nelielu vārtu pārsvaru (1:0). Es kā aizsargs darīju visu, lai mēs neielaistu vārtus, kā arī šad tad devos uzbrukumā – devu piespēles, centos visu darīt pēc labākās sirdsapziņas. Arī esot laukumā nemaz nevarēju pateikt, vai kāds spēlētājs tīšām cenšas sist garām vai spēlē negodprātīgi."

Pēc Daugavpils posma Gabovs "Ventspils" sastāvā guva traumu, no kuras atguvās ar "Metta/LU" kluba palīdzību: " Rehabilitāciju vēlējos iziet Rīgā. „Metta/LU” piedāvāja pozitīvus noteikumus – viņi man palīdz sadziedēt traumu, bet es pēc tam palīdzēšu viņiem sezonas otrajā pusē ar savu spēli laukumā. To es arī izdarīju, jo jau jūlijā atgriezos laukumā."

"Cerēt, ka tikšu uz kādu ārzemju klubu pēc nepilnas sezonas „FS Metta/LU” sastāvā, būtu muļķīgi, tādēļ „Skonto” piedāvājumu uztvēru kā soli augšup," Gabors raksturo atgriešanos Tamaza Pertijas vadītā komandā. "Tā ir komanda ar vārdu un iespējām sevi parādīt plašākai auditorijai, jo 2013. gadā komandai jau bija garantēta vieta Eirokausos. Kā plus bija tas, ka Tamazu Pertiju es zināju jau no Daugavpils laikiem, man patika ar viņu sastrādāties. Biju dzirdējis arī par to, ka klubam ir sākušās finansiālas problēmas, bet man solīja, ka tās tikšot risinātas un algas tikšot izmaksātas, un sākumā tā arī notika."

"Protams, bija žēl, ka gan pērn, gan tagad neiegūstam titulu un tas ir tieši saistīts ar finansēm nevis mūsu spējām laukumā," saka Gabovs. "Pēc pirmās sezonas par mani bija ieinteresēts kāds čehu klubs, bet darījums netika noslēgts, jo man ar "Skonto" bija noslēgts divu gadu līgums. Nē, nebija žēl, ka paliku „Skonto”, jo te jau nav arī nekāda katorga!"

Jau rīt "Skonto" un Gabovs aizvadīs sezonas pēdējo Virslīgas spēli, tiekoties ar Rīgas "Daugavu" un cenšoties nosargāt otro vietu kopvērtējumā.

Intervija pilnā apjomā pieejama šeit:
All about Skonto FC

     [+] [-]

, 2014-11-07 12:45, pirms 9 gadiem
Paši arī izlasījāt ko esat uzrakstijuši? Vladislavs Gabovs. Ne Aleksandrs

  +4 [+] [-]

, 2014-11-07 12:59, pirms 9 gadiem
Vēl jau Skonto pusmiljons VID jāsamaksā kā runā. Tad jau algu izmaksas tikai ziediņi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2014-11-07 15:09, pirms 9 gadiem
z-kovs1989 rakstīja: Visu toto naudu nopelnito, norakstijusi ka parados, a tagad gudrojas itka patiesam izmaksatu algu, klubs BANKROTS tapat ka DD dodiet celu jaunajiem, Rezeknei, kada jega Teļiem spelet ja bans eirokausos
ej kaut kur ārstēties

     [+] [-]

, 2014-11-08 01:55, pirms 9 gadiem
No malas skatoties, jāsaka, ka redzu Gabovu kā vienu no galvenajiem pretendentiem uz tikšanu augstāka līmeņa klubā šoziem ārzemēs. Jāuzslavē par to, ka, neskatoties uz visām problēmām, kā kapteinis palika ar komandu un veda čaļus cīņā līdz galam. Jāmēģina rīt pabeigt sezona ar uzvaru, bet domāju, ka Gabovs ir patiesi gatavs pamēģināt savus spēkus ārzemēs. To pierāda arī spēles izlasē.

     [+] [-]

, 2014-11-08 09:12, pirms 9 gadiem
tufta