Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Džokovičam diskvalifikācijas mača revanšs pret Karenjo Bustu un Hamburgas fināla atkārtojums

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Džokovičam diskvalifikācijas mača revanšs pret Karenjo Bustu un Hamburgas fināla atkārtojums
Novaks Džokovičs apsveic Pablo Karenjo Bustu ar neplānotu uzvaru Ņujorkā. Foto: AP/Scanpix

Trešdien "French Open" turnīrā tiks noskaidroti pēdējie četri pusfinālisti vienspēļu turnīros. Novaks Džokovičs Parīzes ceļojumu turpinās ar maču pret tenisistu, kuram piedzīvojis sezonas vienīgo zaudējumu. Savukārt dāmu turnīrā savstarpēju pusfinālu centīsies nodrošināt "Grand Slam" čempiones Petra Kvitova un Sofija Kenina.

2016. gada čempions Novaks Džokovičs (#1) šogad sakrājis iespaidīgu 35-1 bilanci. Vienīgais zaudējums bija mačā pret šodienas pretinieku Pablo Karenjo Bustu (#18). Tiesa, tas nebija "īsts" zaudējums, jo mačs netika izspēlēts pilnā apjomā. Spānis bija vadībā ar 6:5 "US Open" astotdaļfinālā, kad Džokovičs tika diskvalificēts. Karenjo Bustam tā ir vienīgā uzvara pār Džokoviču (1-3) un tikai otrā uzvara pret Top 5 spēlētājiem (2-18). Karenjo Busta 2018. gadā Barselonā ar 6:3, 7:6(4) uzvarēja piekto numuru Grigoru Dimitrovu.

Stefanoss Cicipass (#6) un Andrejs Rubļovs (#12) tiksies nesenā Hamburgas ATP 500 turnīra fināla atkārtojumā. Abi Vācijā sacentās dienā, kad sākās "French Open". Cicipass toreiz zaudēja ar rezultātu 4:6, 6:3, 5:7, pēdējā setā esot vadībā ar 5:3. Rubļovam pret grieķi ir perfekta 3-0 bilance. 2014. gada junioru čempions "Grand Slam" turnīros nav bijis tālāk par ceturtdaļfinālu, šajā posmā divreiz zaudējot Ņujorkā, bet Cicipasam ir viens pusfināls (2019. gadā Austrālijā).

Divkārtēja Vimbldonas čempione Petra Kvitova (#11) ceturtdaļfinālu sasniegusi bez zaudētiem setiem un šodien sacentīsies ar tenisisti, kura pirmoreiz spēlēs "Grand Slam" ceturtdaļfinālā. Kvitova Lauru Zīgemundu (#66) ļoti viegli uzvarēja abu vienīgajā iepriekšējā mačā, ar 6:1, 6:1 sagraujot 2015. gadā "US Open". Vācietei māls ir ērtākais segums, tāpēc šodien gaidāma sīvāka spēkošanās.

Abām ASV tenisistēm Sofijai Keninai (#6) un Danielai Kolinsai (#57) karjeras labākais "Grand Slam" rezultāts ir Austrālijā – Kenina tur šogad kļuva par čempioni, bet Kolinsa pirms pērn sasniedza pusfinālu. Abām māls nav ērts segums. Keninai šodien būs pirmais ceturtdaļfināls, Kolinsai otrais. Keninai visneparocīgākās pretinieces ir agresīvas un spēcīgi sitošas tenisistes – kā Kolinsa. Danielai savstarpējos mačos 3-0, uzvarot visos sešos setos. Pēdējais mačs bija janvārī Adelaidā (6:3, 6:1).

     [+] [-]

, 2020-10-07 09:10, pirms 3 gadiem
Busta šodien tiks īpaši uzcepts.