Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Delle Donne spēlē par spīti sāpēm, "Mystics" uzvaras attālumā no pirmā titula

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Delle Donne spēlē par spīti sāpēm, "Mystics" uzvaras attālumā no pirmā titula
Elena Delle Donne un Šekinna Striklena. Foto: USA Today/Scanpix

"Washington Mystics" basketbolistes svētdien, 6. oktobrī, izbraukumā uzvarēja "Connecticut Sun" ar 94:81, WNBA finālsērijā līdz trīs uzvarām izvirzoties vadībā ar 2-1.

Vēl spēles dienas rītā pastāvēja bažas par Elenas Delles Donnes un Arielas Atkinas iespējām palīdzēt Vašingtonas komandai. Pirmsspēles iesildīšanās dzēsa šaubas, tomēr Delle Donne saprotamu iemeslu dēļ spēlēja ar pārtraukumiem.

Neraugoties uz šonedēļ piedzīvotajām sāpēm, uzbrucēja laukumā darbojās ļoti efektīvi. Delle Donne realizēja 5 no 6 metieniem no spēles, tai skaitā 3 no 4 trīspunktu metieniem. Viņa pabeidza cīņu ar 13 punktiem un sešām izcīnītām bumbām zem groziem.

“Sun” neizdevās apturēt arī Vašingtonas aizsardzi Kristi Toliveru un garo spēlētāju Emmu Mēsemanu. Abas lieliski sapratās, jau spēlējot Jekaterinburgas UGMK, bet svētdien sameta attiecīgi 20 un 21 punktu.

Konektikutas līderēm Džonkilai Džonsai un Kortnijai Viljamsai trešā finālspēle izvērtās salīdzinoši pieticīga. Divatā viņas guva 15 punktus, bet “Sun” nonāca iedzinējas lomā un zaudēja mājas laukuma priekšrocības.

"Play-off" kalendārs

Pirmā kārta (līdz vienai uzvarai)
#5 Chicago Sky – Phoenix Mercury #8 105:76
#6 Seattle Storm – Minnesota Lynx #7 84:74

Otrā kārta (līdz vienai uzvarai)
#4 Las Vegas Aces – Chicago Sky #5 93:92
#3 Los Angeles Sparks – Seattle Storm #6 92:69

Pusfināli (līdz trīs uzvarām)
#2 Connecticut Sun – Los Angeles Sparks #3
Pirmā spēle: 84:75
Otrā spēle: 94:68
Trešā spēle: 78:56

#1 Washington Mystics – Las Vegas Aces #4
Pirmā spēle: 97:95
Otrā spēle: 103:91
Trešā spēle: 75:92
Ceturtā spēle: 94:90

Fināls (līdz trīs uzvarām)
#1 Washington Mystics – Connecticut Sun #2
Pirmā spēle: 94:86
Otrā spēle: 87:99
Trešā spēle: 94:81
Ceturtā spēle: trešdien, 9. oktobrī, plkst. 03:00

Izslēgšanas spēles

WNBA vadība 2016. gada 28. janvārī apstiprināja jaunu izspēles kārtību.

1) Izslēgšanas spēlēm kvalificēsies astoņas labākās komandas, neatkarīgi no konferences.

2) Komandas tiks izsētas, ņemot vērā regulārās sezonas bilanci.

3) Izslēgšanas spēles notiks četrās, nevis trīs kārtās. Regulārās sezonas divas spēcīgākās komandas automātiski iekļūst trešajā kārtā (pusfinālā), savukārt trešās un ceturtās vietas īpašnieces “play-off” sāks no otrās kārtas.

4) Pirmajā un otrajā kārtā cīņa notiks līdz vienai uzvarai. Pirmajā kārtā #5 spēlēs pret #8, savukārt #6 tiksies ar #7. Otrajā kārtā #3 spēlēs pret zemāk izsēto pirmās kārtas uzvarētāju, bet #4 sacentīsies ar citu pirmās kārtas uzvarētāju.

5) Pusfinālos cīņas notiks sērijās līdz trīs uzvarām, tai skaitā #1 spēlēs pret zemāko palikušo izsēto komandu, bet #2 tiksies ar otru palikušo komandu. Augstāk izsētās komandas pirmo, otro un, ja nepieciešams, piekto spēli aizvadīs savā laukumā. Finālā cīņa ritēs līdz trīs uzvarām.