Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Zāģeris atgriešanās sacensībās triumfē Čempionu līgas etapā Kirasao

Ints Megnis
Ints Megnis

Zāģeris atgriešanās sacensībās triumfē Čempionu līgas etapā Kirasao
Dainis Zāģeris

Atgriežoties pēc traumas ārstēšanas, latviešu spēkavīrs Dainis Zāģeris sestdien Karību jūras salā Kirasao triumfēja Čempionu līgas posmā.

Jūnijā Zāģeris sacensībās Lietuvā noplēsa bicepsu, kas viņam lika veikt operāciju un vairākus mēnešus atturēja no sacensībām.

Sacensības sākās piektdien un jau pēc pirmajiem trim vingrinājumiem Zāģeris bija pārliecinošā pirmajā vietā. Vispirms svaru bumbu (2x16kg; 2x24kg; 1x32kg) mešanā 4,75 metru augstumā tika gūta uzvara, kam sekoja trešā vieta akmens celšanā virs galvas, kā arī uzvara virves vilkšanā.

"Laimes spēle - uzvarēja tas, kuram izdevās labāk paņemt. Pirms vingrinājuma biju bišķi sabijies par roku, bet viss bija normāli. Tomēr pirmās sacensības pēc operācijas. Bet sajūtas ir labas," par pirmo dienu teica Zāģeris.

Sestdien sekoja vēl četri vingrinājumi. Zāģeris uzvarēja arī mašīnas vilkšanā, palika otrais krucifiksā, tālāk piecas reizes pacēla mašīnu, bet sajuta sāpes kājas muskulī un vingrinājumu neturpināja, turklāt iekrātais punktu pārsvars deva iespēju atteikties no pēdējā vingrinājuma izpildes.

Katrā Čempionu līgas etapā valsti drīkst pārstāvēt tikai viens sportists, bet latvieši trijniekā nav tikuši vien pašā sezonas pirmajā etapā. Nedēļas nogalē, kad Zāģeris guva traumu, Aivars Šmaukstelis izcīnīja otro vietu posmā Somijā, pēc tam Šmaukstelis vienā posmā guva trešo vietu, tad divreiz startēja Māris Krievelis, kurš izcīnīja otro un trešo vietu, bet septembrī posmā Rumānijā Šmaukstelis uzvarēja.

Kopvērtējumā pirms Kirasao posma Šmaukstelis bija trešais, bet Zāģeris atradās piektajā pozīcijā. Sezonas noslēgumā kopvērtējuma desmit labākie spēkavīri piedalīsies finālsacensībās.