Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Tenisists Linkuns-Morozovs izcīna otro vietu "Junior Masters" turnīrā

Ints Megnis
Ints Megnis

Tenisists Linkuns-Morozovs izcīna otro vietu "Junior Masters" turnīrā
Daniels Linkuns-Morozovs. Foto: tennisfoto.net

Latvijas jaunais tenisists Daniels Linkuns-Morozovs svētdien Itālijā izcīnīja otro vietu "Tennis Europe Junior Masters" turnīrā, kurā tiek uzaicināti vien astoņi labākie gada jaunie spēlētāji.

Turnīrs tiek spēlēts jau kopš 1996. gada un tajā tiek uzaicināti seši labākie Eiropas spēlētāji pēc ranga U14 un U16 kategorijās, kā arī Eiropas junioru čempionāta finālisti.

Linkuns-Morozovs U16 grupā vispirms ceturtdaļfinālā ar 3-6, 6-4, 6-4 pārspēja čehu Danielu Siniakovu, kurš bija turnīra ceturtā rakete, pusfinālā ar 6-3, 6-2 apspēlēja serbu Petaru Teodoroviču, bet pēc tam finālā ar 2-6, 6-4, 2-6 piekāpās Petru Ņesterovu no Bulgārijas, kurš bija turnīra trešā rakete.

Linkuns-Morozovs šobrīd ieņem ceturto vietu U16 rangā Eiropā.

U16 grupā meitenēm Latviju pārstāvēja Patrīcija Špaka, kura ceturtdaļfinālā ar 4-6, 5-7 piekāpās turnīra pirmajai raketei Tarau Vurtai no Horvātijas, kura vēlāk zaudēja vien finālā. Pēc tam Špaka pusfinālā par 5.-8. vietu ar 6-4, 6-1 uzvarēja serbieti Nikolu Palečeku, kura bija turnīra trešais numurs, bet spēlē par piekto vietu ar 6-0, 6-1 sagrāva vēl vienu serbieti Darju Suvirdjonkovu.

Šogad Eiropas čempionātā U16 vecuma grupā bija vēsturisks brīdis, jo finālā sacentās divas latvietes, rīdziniecei Kamillai Bartonei pārspējot liepājnieci Špaku. Šīs nedēļas turnīrā gan Bartone nespēlēja.