Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Farahs ar Eiropas rekordu uzvar Čikāgas maratonā

Ints Megnis
Ints Megnis

Farahs ar Eiropas rekordu uzvar Čikāgas maratonā
Mo Farahs svin uzvaru Čikāgas maratonā. Foto: AP/Scanpix

Titulētais britu skrējējs Mo Farahs svētdien pirmoreiz triumfēja maratona sacensībās, ar jaunu Eiropas rekordu esot labākais Čikāgas maratonā. Tikmēr dāmām uzvaru svinēja kenijiete Brigida Kosgei.

Farahs, kurš savulaik bija ļoti titulēts garākajās stadiona distancēs, maratonu sacensībās skrēja vien trešo reizi, finišējot pēc divām stundām, piecām minūtēm un 11 sekundēs. Viņš 2012. gada Londonas un 2016. gada Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs tika kopā pie četrām zelta medaļām, bet pirms gada pievērsās maratonam un iepriekš šogad finišēja trešais Londonā.

"Apstākļi nebija labi un visi vairāk domāja par laiku nevis rezultātu," pēc sacensībām teica Farahs. "Sākumā jutos nedaudz gauss, tomēr kopumā esmu apmierināts."

13 sekundes aiz Faraha finišu sasniedza etiopietis Mosinets Geremevs, kamēr trešo vietu guva Sugaru Osako no Japānas.

Dāmām Kosgei finišēja pēc divām stundām, 18 minūtēm un 35 sekundēm, sasniedzot trešo visu laiku ātrāko rezultātu Čikāgā. Uzvarētājai gandrīz trīs minūtes zaudēja tautiete Rouza Dereje, kamēr trešā palika vēl viena Etiopijas sportiste Šure Demise.

Sacensības sāka vairāk nekā 40 000 skrējēju, bet to noraudzījās vismaz miljons skatītāju.

     [+] [-]

, 2018-10-08 10:37, pirms 6 gadiem
Super,apsveicu!

     [+] [-]

, 2018-10-08 12:05, pirms 6 gadiem
Nu nez par sliktajiem laika apstākļiem... Kaut kādu slapjumu jau redz, bet tiešām sliktos apstākļos diez vai būtu šim Eiropas rekords, trešās vietas japānim Āzijas rekords un sieviešu uzvarētājai vispār izcils rezultāts.