Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

"Schalke" Kellera vietā pieņem di Mateo, treneri nomaina arī Višņakova "Ruch"

Rolands Eliņš

"Schalke" Kellera vietā pieņem di Mateo, treneri nomaina arī Višņakova "Ruch"
Roberto di Mateo
Foto: AP/Scanpix

Vācijas Bundeslīgas klubs "Schalke 04" apstiprinājusi Jensa Kellera atlaišanu no galvenā trenera amata, viņa vietā nozīmējot itālieti Roberto di Mateo. Treneri atlaidusi arī Latvijas izlases uzbrucēja Eduarda Višņakova pārstāvētā Hožuvas "Ruch".

Jensa Kellera amats bija briesmās jau pēc negaidītas izstāšanās no Vācijas kausa, kad pirmajā kārtā tika trešās līgas kluba Drēzdenes "Dynamo" pārākums (1:2). "Schalke" gan atguvās un prata paņemt viesos paņemt punktus pret "Chelsea" Čempionu līgā, taču pēdējie rezultāti tomēr neapmierināja kluba vadību, un šonakt Kellers tika informēts par atlaišanu pēc šajā amatā pavadītiem nepilniem diviem gadiem.

Viņa vieta nav palikusi brīva ne uz dienu, jo amatā jau apstiprināts Roberto di Mateo. 44 gadus vecais itālietis trenera darbā iepriekš bija "Chelsea" komandā, kurā izpelnījās neoficiālo titulu "visu laiku labākais pagaidu treneris". Pēc Andrē Vilaša-Boaša atlaišanas 2011./12. gada sezonas izskaņā di Mateo tika iecelts par vietas izpildītāju un aizveda "Chelsea" līdz triumfam Čempionu līgā un Anglijas kausā.

Turpinājums gan neizdevās tik lielisks, un pēc līguma apstiprināšanas di Mateo jau drīz vien tika atlaists. Nu viņam būs jācenšas sakārtot lietas Gelzenkirhenē - komanda pagaidām ieņem 11. vietu Bundeslīgā, no pirmā trijnieka gan pagaidām atpaliekot vien piecus punktus, bet Čempionu līgā G grupā tā var lepoties ar diviem punktiem divās spēlēs (iepriecienošais 1:1 pret "Chelsea" un sarūgtinošais 1:1 pret "Maribor"). Nākamais mačs ČL "Schalke" būs pret Lisabonas "Sporting", bet debiju di Mateo piedzīvos 18. oktobrī pret "Hertha".

Treneru maiņu piedzīvos arī Eduarda Višņakova pārstāvētā Hožuvas "Ruch" Polijas Ekstraklasē. Zaudējums Silēzijas derbijā pret Pāvela Šteinbora pārstāvētajai "Gornik" pielika punktu kluba vadības pacietībai, un slovāks Jans Kocians atbrīvots no galvenā trenera amata. Kocians pārņēma "Ruch" pagājušajā gadā un prata to aizvest līdz bronzas medaļām un vietai Eiropas līgas kvalifikācijā, taču "Ruch" grupu turnīrā neiekļuva, bet Ekstraklasē pirmajās 11 spēlēs gūta tikai viena uzvara. Par jauno komandas treneri kļuvis Valdemars Fornaliks, kurš komandu trenēja pirms diviem gadiem, bet pēc tam stājās pie Polijas izlases stūres. Ar izlasi lieli panākumi gan netika sasniegti un pēc neveiksmīga PK kvalifikācijas cikla viņš pirms gada tika atlaists.

Jāatgādina, ka pirms pāris nedēļām "Ruch" sastāvā medicīniskās pārbaudes izgāja Aleksandrs Fertovs, ar kuru klubs vēl nav vienojies par līguma parakstīšanu. Treneru maiņa Fertovam varētu nebūt tās labākās ziņas, jo, saskaņā ar poļu mediju vēstīto, tieši Kocians vēlējies redzēt Latvijas izlases pussargu kluba sastāvā. Starp citu, arī nākamajā "Ruch" spēlē būs vērojama Latvijas izlases pārstāvju tikšanās - 17. oktobrī "Ruch" viesosies Krakovā pie Denisa Rakela un "Cracovia".

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/s04_en/status/5...
Ján Kocian żegna się z Cichą - Aktualności -...

  +1 [+] [-]

, 2014-10-07 11:32, pirms 9 gadiem
Novēlu veiksmi Di Mateo jaunajā darba vietā! Lai izdodas

     [+] [-]

, 2014-10-07 15:58, pirms 9 gadiem
Bija jau laiks tomēr Kellera kungam, lai veicas Di Mateo!!!