Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

VTB līga apsver algu griestu ieviešanu

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

VTB līga apsver algu griestu ieviešanu
VTB līgas prezidents Sergejs Ivanovs pasniedz regulārās sezonas MVP balvu Ērlam Džerodam Roulendam
Foto: Vitauts Mikaitis, vtb-league.com

"VTB Vienotā līga ieguvusi solīdu juridisku statusu un kļuvusi par starptautiski atzītu turnīru, tāpat kā Eirolīga un Adrijas līga," pirmdien, 7. oktobrī, piektās sezonas atklāšanai veltītajā preses konferencē teica VTB līgas prezidents Sergejs Ivanovs.

2014. gada sezonā līgas ietvaros pirmo reizi tiks izspēlēts Krievijas čempionāts. “Par titulu sacentīsies 10 krievu klubi. Vienlaikus notiks VTB līgas jaunatnes turnīrs. Mums jādomā par basketbola nākotni. Kur vēl, ja ne tādā turnīrā, jāvēro un jāatlasa jaunos spēlētājus. Agrāk tādu sacensību nebija.”

Ivanovs norādīja, ka sācis apsvērt algu griestu ieviešanu. “Ne pirmo gadu piespiežu un piespiedīšu visus klubus pilnībā publiskot budžetus: norādīt visus sponsorus, visus ienākumus, visus izdevumus, spēlētāju un treneru algas. Līdz gada beigām publiskosim visu līgas budžetu. Šodien esam vienīgā profesionālā līga Eiropā, kura no dalībniekiem neņem ne santīma par piedalīšanos turnīrā un netirgo “wild-card”. Sāku aizdomāties, ka agri vai vēlu ieviesīsim algu griestus, taču par to nepieciešams diskutēt. Tādas domas man pamazām nobriest.”

Sabiedrībā domas dalās, taču VTB līgas prezidents apgalvo, ka rīkotāju darbības arī turpmāk būs caurskatāmas un atvērtas. “Neviena cita Eiropas līga tā neuzvedas. Mainīsim prēmiju naudas izmaksu sistēmu. Nelielu naudas summu komandai piešķirsim sezonas sākumā, bet pamatprēmiju izmaksāsim atbilstoši izcīnītajai vietai. Uzvarētāji saņems 193 tūkstošus latu (12 miljoni rubļu – Sportacentrs.com).”

Ivanovs domā, ka Krievijai nav obligāti jācenšas tikt pie “wild-card” dalībai Pasaules kausa izcīņai Spānijā. “Kartes iegādei vajadzīga solīda naudas summa un neesmu pārliecināts, ka viss beigsies ar pusmiljonu eiro. Labāk šo naudu veltīt jaunatnes basketbola attīstībai, skolām, treneriem. Acīmredzams, ka mūsu sistēma strādā slikti. Ja nepievērsīsim uzmanību saknēm, mums nekad nebūs stipra izlase. Pats apsvērtu, vai mums nepieciešama “wild card”, taču lēmumu nepieņemu es.”

Prezidents komentēja Krievijas sieviešu valstsvienības neveiksmīgo startu Eiropas čempionātā Francijā. “Cik man zināms, pasaules čempionātā sievietēm “wild-card” tirdzniecība nenotiek. Par sieviešu izlases neveiksmi bēdājos pat vairāk nekā par vīriešiem, jo pēdējo izgāšanās, atvainojiet, tika prognozēta. Manuprāt, sieviešu komandai Pasaules meistarsacīkstēs būtu vairāk izredžu sekmīgi nospēlēt.”

Ivanovs kritizēja Andreja Spiridonova iekļaušanu Krievijas Basketbola federācijas izpildkomitejā. “Spiridonovam nav aģenta licences, taču šaurā lokā visiem zināms, ka viņš veic aģenta darbu. Viņš aizveda Karasjovu jaunāko uz NBA, viņš ir Karasjova vecākā un Dmitrija Kulagina aģents. Vienalga, ir licence vai nav, aģentam nav jābūt izpildkomitejā. Tādā gadījumā uzaicināsim Sergeju Tarakanovu, viņam vismaz ir vairāk autoritātes.”

VTB līgas regulārā sezona notiks no 5. oktobra līdz 2014. gada 24. martam. “Play-off” spēlēm kvalificēsies katras grupas sešas labākās komandas. “VEF Rīga” basketbolisti pirmo cīņu aizvadīs 8. oktobrī, Rīgas arēnā sacenšoties pret Baltkrievijas čempioniem “Cmoki Minsk”.

Izmantotie resursi:
Р-Спорт. Все главные новости спорта

  -1 [+] [-]

, 2013-10-07 18:06, pirms 11 gadiem
Kāda līga?