Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

UGMK ir kā Čikāga ar Džordanu

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

UGMK ir kā Čikāga ar Džordanu
Anete Jēkabsone-Žogota un UGMK basketbolistes 6. oktobrī izcīnīja pirmo kausu sezonā
Foto: www.basket.ugmk.com

Anetes Jēkabsones-Žogotas pārstāvētais Jekaterinburgas basketbola klubs UGMK svētdien, 6. oktobrī, izcīnīja Urālu kalnu metalurģijas kombināta kausu, nopelnot pirmo trofeju sezonā. Septiņpadsmitajā oktobrī komandai pievienosies WNBA zvaigznes Kendisa Pārkere un Daiena Taurasi, lai kopā cīnītos par atkārtotu uzvaru Eirolīgā.

2013. gada 24. martā UGMK basketbolistes pēc desmit gadu pārtraukuma uzvarēja Eirolīgā, finālā Jekaterinburgā pārspējot Ievas Kubliņas pārstāvētās Turcijas čempiones “Fenerbahce”. Jaunās sezonas mērķis ir izcīnīt vēl vienu trofeju, jo UGMK vadība vēlas izveidot Eirolīgas čempionu dinastiju. Šim nolūkam saglabāts iepriekšējās sezonas sastāvs, vienīgo izmaiņu veicot centra pozīcijā – amerikānietes Kvanitras Hollingsvortas vietā komandai pievienojusies Enna Voutersa.

“Sport Express” žurnālists jautāja Jekaterinburgas uzbrucējai Olgai Artešinai, vai UGMK būs pa spēkam kļūt par komandu-dinastiju, kāda “Chicago Bulls” bija Maikla Džordana laikos. “Protams! Par 99 procentiem. Nu, varbūt 95... Ja ņem vērā pūles, kādas kluba attīstībā iegulda mūsu vadība, mums vienkārši regulāri jāuzvar. Menedžments pulcējis Eiropā spēcīgāko sastāvu, tagad to jāpierāda laukumā. Tiesa, konkurence mūsdienu sieviešu basketbolā ir visai liela.”

Nedēļas nogalē UGMK, spēlējot bez Sjū Bērdas, Artešinas, Taurasi un Pārkeres, pieveica Ievas Krastiņas pārstāvēto Viļņas klubu “Kibirkštis” (64:39) un finālā apspēlēja Eirolīgas pusfinālistes “Good Angels Košice” – 72:64. Sezonas gaitā nāksies spēlēt pret vēl spēcīgākām pretiniecēm, domā kluba direktors Maksims Rjabkovs, norādot, ka Eirolīgas “Astoņu Fināls”, visticamāk, notiks Stambulā.

“Finālu norise Stambulā sarežģīs uzdevumu otro reizi pēc kārtas uzvarēt Eirolīgā. Mūsu galvenie pretinieki ir no Turcijas, bet mājās pat sienas palīdz. Šodien (svētdien), pat neskatoties uz to, ka Jekaterinburgā spēlēja “Spartak” futbolisti un “Automobilist” hokejisti, zāle bija gandrīz izpārdota. Tajā pašā laikā UGMK ir tāds klubs, kurš spēj uzvarēt izbraukumā. Vai esam gatavi Čikāgas lomai? Sezona sniegs atbildi. Mūsu vadība dara visu, lai mēs kļūtu par komandu-dinastiju.”

Sākot no 1992. gada, kas tiek uzskatīts par modernās Eirolīgas sākumu, divas reizes pēc kārtas Eirolīgā izdevies uzvarēt pieciem klubiem – Valensijas “Dorna Godella” (1992, 1993), Komo “Societa Ginnastica” (1994, 1995), Francijas “Bourges Basket” (1997, 1998), Slovākijas “SCP Ružomberok” (1999, 2000) un Maskavas apgabala “Spartak” (Vidnoje 2007, Brno 2008, Salamanka 2009, Valensija 2010).

Visas UGMK basketbolistes Eirolīgā uzvarējušas vismaz vienu reizi, bet pārējos turnīros viņām titulu ir vēl vairāk. Piemēram, Sjū Bērda un Daiena Taurasi ir trīskārtējas Olimpiskās čempiones. Bērdas rēķinā ir pieci Eirolīgas tituli (2007-2010, 2013) un divi WNBA čempiones gredzeni (2004, 2010), savukārt Kendisa Pārkere ir divkārtēja WNBA vērtīgākā spēlētāja (2008, 2013). Līdzīgu uzskaitījumu var turpināt ilgi.

Krievijas čempionāta regulāro sezonu UGMK sāks 15. oktobrī, izbraukumā Krasnojarskā spēlējot pret “Enisey” komandu.

Izmantotie resursi:
“УГМК - КАК “ЧИКАГО” С
ДЖОРДАНОМ”....

  +1 [+] [-]

, 2013-10-07 16:16, pirms 11 gadiem
Neatvēru rakstu un jau sapratu, kurš ir kārtējā virsraksta t.i. šedevra, autors!