Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

SOK viceprezidents: "Tokijas olimpiskās spēles notiks ar vai bez Covid"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

SOK viceprezidents: "Tokijas olimpiskās spēles notiks ar vai bez Covid"
SOK viceprezidents Džons Koutss un Tokijas spēļu organizēšanas komitejas vadītājs Josiro Mori. Foto: AFP/Scanix

Starptautiskās olimpiskās komitejas (SOK) viceprezidents Džons Koutss uzskata, ka koronavīrusa pandēmija neizjauks Tokijas olimpiskās spēles 2021. gadā.

Koronavīrusa pandēmijas dēļ 2020. gada olimpiskās spēles tika pārceltas uz nākamo gadu. Nav teikts, ka 2021. gadā globālā epidemioloģiskā situācija būs labāka. "Spēles sāksies nākamā gada 23. jūlijā. Tās notiks ar Covid vai bez," saka SOK viceprezidents Džons Koutss. "Tās būs spēles, kas pārvarēs Covid, gaisma tuneļa galā." Nav pārliecības, ka tiks izstrādāta laba vakcīna vai efektīvi medikamenti, taču domājams, ka cilvēce vismaz būs iemācījusies labāk pielāgoties. Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) burbulis jau ir labs piemērs, kā izvairīties no Covid-19.

Japānas iedzīvotāji tikmēr kļūst arvien skeptiskāki olimpiādes sakarā, vien ceturtā daļa vēlas, lai Tokijā notiktu 2021. gada olimpiskās spēles, vairums ir par pārcelšanu vai atcelšanu. "Kādās valstīs Covid būs zem kontroles, bet citās - ne. Un [olimpiskajās spēlēs] ieradīsies 206 valstu delegācijas. Līdz ar to Japānai būs jāveic milzīgs darba apjoms."

Šajā sarežģītajā laikā ir vajadzīgi arī papildus līdzekļi, tostarp nacionālajām olimpiskajām komitejām un sporta veidu federācijām, kas cieš koronavīrusa pandēmijas dēļ. Finansiāli palīdz arī SOK.

"Pirms koronavīrusa pandēmijas [SOK prezidents] Tomass Bahs teica, ka šīs ir vislabāk sagatavotās spēles, kādas mēs jebkad esam redzējuši. Norises vietas gandrīz visas bija pabeigtas, bet tagad jau ir pabeigtas. Olimpiskais ciemats ir lielisks, visi transporta pasākumi, viss ir kārtībā," norāda Koutss.

Izmantotie resursi:
AFP / scmp.com

  +1 [+] [-]

, 2020-09-07 15:03, pirms 4 gadiem
SOK viceprezidents: "Tokijas olimpiskās spēles notiks arī ar Covid"

     [+] [-]

, 2020-09-07 16:20, pirms 4 gadiem
To pašu pirms gada teica