Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2912, Did:0, useCase: 3

Nāciju līgas grandu kaujā Nīderlande uzņems itāļus; Lietuvai cīņa Albānijā

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Nāciju līgas grandu kaujā Nīderlande uzņems itāļus; Lietuvai cīņa Albānijā
Nīderlandes izlases futbolisti Stīvens Bergveins un Kvinsijs Promess. Foto: EPA/Scanpix

Šovakar UEFA Nāciju līgā tiks aizvadītas otrās kārtas kārtējās spēles, no kurām centrālā norisināsies Amsterdamā, kur vietējā Nīderlandes valstsvienība A līgas 1. grupas grandu divkaujā uzņems Itāliju.

Nīderlandieši pirmās kārtas spēlē ar 1:0 pārspēja Poliju, kaut gan rezultāts uz tablo ne līdz galam atspoguļo Nīderlandes izlases dominanci gan bumbas kontrolē (65:35 (%)), gan izdarītajos sitienos (15:2). Tulpju zemes futbola valstsvienības sesto uzvaru pēdējās septiņās oficiālajās spēlēs kaldināja Totenhemas "Hotspur" pussarga Stīvena Bergveina 61. minūtē gūtie vārti.

Savukārt itāļi jauno Nāciju līgas sezonu atklāja ar neizteiksmīgu neizšķirtu 1:1 pret Bosniju un Hercegovinu. Iespējams, par pamatu tam, ka Itālijai neizdevās izcīnīt trīs punktus bija tas, ka Itālijas izlases galvenais treneris Roberto Mančīni redzes problēmu dēļ netīšām izvēlējās nepareizo sākumsastāvu, aizsardzības centrā sākotnēji paredzētā Turīnas "Juventus" spēlētāja Džordžo Kjellīni vietā laukumā laižot Romas "Lazio" aizsargu Frančesko Ačerbi.

"Tā bija mana kļūda," preses konferencē atzina 55 gadus vecais Mančīni. "Man tika parādīts sākumsastāvs, man nebija uzvilktas brilles, un es pateicu, ka viss ir kārtībā. Nemaz nepamanīju, ka sastāvā bija Ačerbi, nevis Kjellīni. Lai nu kā, mēs jau sākotnēji bijām plānojuši, ka vienu spēli aizvadīs Ačerbi, bet otru – Kjellīni. Iepriekš vaicāju Džordžo, vai viņš vēlas spēlēt šodien vai pirmdien pret Nīderlandi, un viņš atbildēja, ka šodien [piektdien pret Bosniju un Hercegovinu - aut. piez.]"

Četru neuzvarēto spēļu sēriju šovakar Klāgenfurtē B līgas mačā pret Austrijas izlasi centīsies pārtraukt Rumānija. Interesanti, ka austrieši vienīgo zaudējumu pēdējās piecās spēlēs piedzīvojuši 2019. gada nogalē Rīgā pret Latvijas valstsvienību - 0:1. Savukārt Nāciju līgas ievadā austrieši viesos ar 2:1 pieveica Norvēģiju, kas šovakar cīnīsies Ziemeļīrijā.

Gaužām bēdīgu bilanci iekrājusi Lietuvas izlase, kas Nāciju līgas pirmajā kārtā ar 0:2 Viļņā atzina Kazahstānas pārākumu. Lietuvas izlase oficiālajās spēlēs nav uzvarējusi kopš 2016. gada 11. oktobra, kad 2018. gada Pasaules kausa kvalifikācijā ar 2:0 mājās tika pieveikta Latvijas valstsvienības nākamā pretiniece Malta. Oficiālos mačos lietuvieši piedzīvojuši jau septiņus zaudējumus pēc kārtas, kā arī nav spējuši gūt uzvaru 23 cīņās pēc kārtas. Ieilgušo melno sēriju nebūs viegli pārtraukt arī šovakar, jo lietuviešu pretiniece Albānija savā laukumā Tirānā uzskatāma par izteiktu mača favorīti.

Agrajā spēlē pulksten 17 pēc Latvijas laika kazahi uzņems Baltkrievijas futbolistus, kas pirmajā spēlē Minskā ar 0:2 atzina albāņu pārākumu.

Nāciju līgas spēles 7. septembrī

LīgaLaiks (LV)Spēle
A21:45Bosnija un Hercegovina - Polija
21:45Nīderlande - Itālija
B21:45Austrija - Rumānija
21:45Čehija - Skotija
21:45Ziemeļīrija - Norvēģija
21:45Izraēla - Slovākija
C17:00Kazahstāna - Baltkrievija
21:45Albānija - Lietuva

Izmantotie resursi:
https://www.uefa.com/uefanationslea...

  +2 [+] [-]

, 2020-09-07 16:24, pirms 4 gadiem
Jaa noteikti, neizlaida Chielini, tapec neuzvareja, tads auns zurnaluga

     [+] [-]

, 2020-09-07 16:32, pirms 4 gadiem
Albānija plosās...

  +1 [+] [-]

, 2020-09-07 17:40, pirms 4 gadiem
Jā chiellini bez sp3ļu prakses cienījamà vecumā noteikti būtu nokārtojis uzvaru

     [+] [-]

, 2020-09-07 21:54, pirms 4 gadiem
Ziemeļīrijā jauts sākums. 6:35 bija nepieciešams 3 vārtiem