Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Jaunzēlande pēdējā pārbaudes spēlē ar 92:7 iznīcina Tongu

Juris Miņins
Juris Miņins

Jaunzēlande pēdējā pārbaudes spēlē ar 92:7 iznīcina Tongu
Džordžs Bridžs gūst piezemējumu
Foto: AFP/Scanpix

Jaunzēlandes regbija izlase, aizvadot savu pēdējo pārbaudes spēli pirms 2019. gada Pasaules kausa regbijā, šodien ar 92:7 sagrāva Tongas valsrsvienību.

Šajā nedēļas nogalē Pasaules kausa dalībvalstu izlases aizvada savas pēdējās pārbaudes spēles pirms nu jau mazāk kā pēc trim nedēļām startējošā turnīra. Vakardien jau ziņojām par gana pārliecinošajām DĀR, Skotijas un Anglijas uzvarām, bet šodien ļoti pārliecinošus panākumus izcīnīja Jaunzēlande un Argentīna.

Lai arī šī bija tikai pārbaudes spēle, "All Blacks" to aizvadīja maksimālā koncentrācijā un vēloties simulēt Pasaules kausa situācijas, tāpēc, diemžēl, Tongai šajā spēle ne tikai nebija daudz variantu, bet viņiem arī bija grūtības vispār šajā cīņā "tikt pie teikšanas".

Džordžs Bridžs guva četrus piezemējumus, bet Bens Smits un Raiens Krotijs divreiz sasniedza Tongas ieskaites zonu, liekot pamatu Okeānijas salinieku izlases sagrāvei ar 92:7. Kopumā jaunzēlandieši 14 reizes spēja nogādāt bumbu pretinieku ieskaites zonā uz ko paši tongieši atbildēja ar vienu piezemējumu (tas Siales Piutau kontā), kurš, turklāt, tika veikts spēles pašā noslēgumā, kad rezultāts uz tablo jau bija 0:92.

Jaunzēlandes un Tongas mača labākās epizodes

Savukārt Argentīna šorīt tika galā ar Austrālijas klubu "Randwick", kurš gan nespēlē pat Austrālijas čempionāta spēcīgākajā divīzijā, bet gan Sidnejas čempionātā – 74:0. Interesanti, ka otrā puslaika viducī astoņu minūšu laikā argentīnietis Batista Delgajs spēja gūt četrus piezemējumus pēc kārtas.

Šodienas spēļu programmā tāpat ir ieplānotas Austrālijas un Samoa, Velsas un Īrijas, kā arī Kanādas un ASV cīņas. Savukārt Krievija un Namībija tiksies ar klubu komandām, attiecīgi, Konahtu un "Southern Kings", bet Urugvaja mērosies spēkiem ar Argentīnas otro izlasi.

Atgriežoties pie šī rīta maču uzvarētājiem, Jaunzēlande Pasaules kausu sāks B apakšgrupā cīnoties ar DĀR, Itālijas, Namībijas un Kanādas izlasēm, bet Argentīnas komanda ir ielozēta C apakšgrupā, kopā ar Angliju, Franciju, ASV un Tongu.