Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Īrija atkārtoti pārspēj Velsu un uz PK dosies kā ranga līderi

Juris Miņins
Juris Miņins

Īrija atkārtoti pārspēj Velsu un uz PK dosies kā ranga līderi
Rorijs Bests (priekšplānā)
Foto: PA Images/Scanpix

Īrijas regbija izlase šodien Dublinā vēlreiz pārspēja Velsu (19:10) un tas viņiem ļaus doties uz 2019. gada Pasaules kausa finālturnīru kā Pasaules ranga līderiem.

Velsas un Īrijas izlases pirms nedēļas jau bija tikušās, kad Kārdifā notikušajā mačā viesi, t.i., īri, uzvarēja ar 22:17. Šodienas spēlei abas komandas arī piegāja ļoti nopietni, jo, pretēji tam kā pēdējos pārbaudes mačus pirms Pasaules kausa finālturnīra aizvadīja citas izlases, īri un velsieši spēlēja teju labākajos sastāvos.

Velsas izlase maču sāka ar lielu enerģiju, taču īriem izdevās viņu uzbrukumus neitralizēt un īrs Rob Kērnijs bija pirmais punktu guvējs, kad 21. minūtē sasniedza Velsas ieskaites zonu. Tiesa, Lī Halfpenijs un Hedlijs Pārkss atbildēja ar piezemējumu, kas izveidojās pēc lieliskas Dena Bigara pārtvertās piespēles un diviem precīziem sitieniem vārtos, panākot jau 10:7 viesu labā un tas arī bija puslaika rezultāts.

Otrajā puslaikā īri, kuru galvenajam trenerim Džo Šmitam un kapteinim Rorijam Bestam tā bija pēdējā mājas spēle Īrijas nacionālās komandas sastāvā, turpināja savu aktīvo spēli un ļoti ātri iespieda velsiešus aiz viņu 22 metru līnijas, Vorena Getlenda vienība nebija gatava spēli aizvadīt šādā intensitātē, tāpēc Tadža Furnolga un Džeimsa Raiena piezemējumi bija tikai loģiski.

Līdz ar spēles fināla svilpi īri varēja priecāties ne tikai par otro uzvaru pār Velsu, kas izcīnītas ar nedēļas starpību, bet arī par jau garantētu pirmo vietu pirmdien publicētajā Pasaules rangā un, tā kā planētas vadošās komandas līdz Pasaules kausam mačus vairs neaizvadīs, tad īri būs pirmie arī uz Pasaules kausa sākumu.

Citā spēlē Austrālija savās mājās tikās ar Samoa komandu. Jāsaka, ka, pretēji Jaunzēlandes un Tongas izlašu cīņai, šajā favorītiem, t.i., austrāliešiem klājās daudz grūtāk.

Pirmajā puslaikā austrālieši guva četrus piezemējumus un pārtraukumā devās pie rezultāta 22:3, taču otrajās 40 minūtēs Dveins Polataivao guva divus piezemējumus pēc kārtas, kas rezultāta starpību samazināja līdz septiņiem punktiem un austrāliešiem bija steidzami jādomā varianti kā šo maču nenovest līdz dramatiskām beigām. Atbilde arī tika atrasta, jo Deins Hailets-Petijs un Mets Tomuā mača pēdējās desmit minūtēs gan guva pa piezemējumam un austrālieši svinēja laimīgu uzvaru ar 34:15.

Tāpat šodien pēdējo pārbaudes spēli pirms došanās uz Pasaules kausu aizvadīja Namībijas komanda, kas sīvā cīņā pārspēja DĀR bāzēto Pro 14 turnīra vienību, "Southern Kings" – 21:17.