Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2933, Did:0, useCase: 3

Treneris par Satoranska atpūtināšanu: "Triple-double? Neesam jau NBA - mūs interesē uzvaras"

Agris Suveizda

Treneris par Satoranska atpūtināšanu: "Triple-double? Neesam jau NBA - mūs interesē uzvaras"
Tomāšs Satoranskis. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Čehijas basketbola izlase ar 93:71 sagrāva Brazīliju un saglabā ļoti labas cerības sasniegt Pasaules kausa ceturtdaļfinālu – ja Brazīlija neuzvarēs ASV, parīt izšķirošajā spēlē pret Grieķiju derēs pat zaudējums ar 11 punktu starpību.

Čehijas izlases saspēles vadītājs Tomāšs Satoranskis: "Neticama sajūta. Īpaši tāpēc ka neviens mums neticēja: mēs zaudējām Veseliju, mums bija ārkārtīgi smaga grupa. Taču mēs visas trīs spēles aizvadījām lieliski. Svarīgākais, ka laukumā atdevām sevi visu. Cīnījāmies kā lauvas. Bijām ļoti stipri aizsardzībā, spēlējām ļoti fiziski un nebijām tik nepacietīgi uzbrukumā kā pret Japānu. Lieliski sākām spēli un neļāvām Turcijai izdarīt labus metienus. Un izrādās, ka esam stipri arī mentāli, kā pietrūka agrāk – taču tagad nenolaidām rokas pat otrā puslaika sākumā un allaž spējām atbildēt. Esmu laimīgs par komandu, jo šī ir piezemētākā spēlētāju grupa, kādā esmu bijis, un pirms diviem gadiem nospēlējām ļoti slikti."

Čehijas galvenais treneris Ronens Gincburgs: "Ģērbtuvē bija lielas svinības, bet zinu, ka jau pēc divām dienām mūs gaida nākamā spēle. Protams, atkal būsim pastarīši, bet atkal parādīsim visu, ko protam. Mūsu mērķis bija pārspēt Japānu un tad iet uz visu banku pret Turciju. Ticējām jau no paša sākuma. Basketbolā var notikt jebkas."

Satoranskis izcēlās ar 20 punktiem, deviņām rezultatīvām piespēlēm un septiņām atlēkušajām bumbām, tomēr beigās tika pietaupīts, netiekot pie triple-double. Žurnālists interesējās, kādēļ līderis tika pietaupīts. "Paldies par jautājumu! Kādēļ gan, treneri?" Čikāgas "Bulls" jaunieguvums ar platu smaidu vaicāja Gincburgam. Arī treneris atbildēja ar smaidu: "Ziniet, mūs interesē uzvaras, nevis statistika un skaitļi – mēs neesam NBA."

Izmantotie resursi:
https://www.idnes.cz/sport/basket/m...
https://www.eurohoops.net/en/fibawc...