Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Gorkšs: "Spēles kvalitāte kopumā bija briesmīga"

Arkādijs Birjuks
Arkādijs Birjuks

Gorkšs: "Spēles kvalitāte kopumā bija briesmīga"
Kaspars Gorkšs spēles dienā Andorā
Foto: LFF

Pēc spēles pret Andoras izlasi Latvijas valstvienības kapteinis Kaspars Gorkšs atzina, ka Latvijas izlases sniegums nebija tas labākais, kā arī vairākkārt uzsvēra, ka pretinieki ik pēc minūtes provocēja mūsu spēlētājus.

Kāds ir noskaņojums komandā pēc spēles?
- Es domāju, pēc uzvaras tik un tā gribās priecāties. Kāds treneris teica: "Rezultāts paliks, bet spēles ierakstu mēs izmetīsim miskastē.” Skaidrs, ka šī spēle bija ļoti specifiska. Gan laukums, gan pretinieks... Sajūtas ir diezgan jocīgas - fiziski neesmu īpaši noguris, bet vairāk ir tas mentālais nogurums no pretinieku čīkstēšanas, bakstīšanas un krišanas gar zemi. Mēs atbraucām uz šejieni pēc trijiem punktiem, nospēlējām disciplinēti, neielaidām vārtus. Ņemsim līdzi šo pozitīvo lietu.

Augstkalnes momentu arī sajutāt?
- Personīgi es šo momentu nesajutu. Uzdevums bija nospēlēt ar maksimālo pašatdevi un koncentrēšanos, nepaļauties provokācijām, ko arī izdevās izdarīt. Skaidrs, ka spēles kvalitāte bija kopumā briesmīga. Mēs to ļoti labi zinam. Ja mēs rēķinam tīro laiku, cik bumba bija spēlē, tad te varētu būt kādas 25 no visām 90. Visu pārējo laiku notika vārtīšanās pa zemi un lēnās izspēles. Mūsdienās katrai izlasei ir sava taktika un stils, ar kuru šoreiz mēs mācējām tikt galā un izcīnīt trīs punktus. Tik bieži iesākt ciklu ar uzvaru negadās.

Tādi gājieni [domāts par Andoras spēlētāju provokācijām] Tavā karjerā bija pirmo reizi?
- Tik atklāti, droši vien, bija pirmo reizi. Katru pusminūti spēle bija pārtraukta. Kāds krita, kāds mēģināja iesist ar elkoni. Starplaikā vēl bija mēģinājumi iniciēt kautiņu. Fiziski neesmu tik noguris, bet emocionāli gribās pēc iespējas ātrāk tikt no šejienes projām.

Marians Pahars preses konferencē sacīja, ka spēles tiesnesis "nogalināja" spēli. Piekrīti?
- Lai tiktu galā ar šo spēli, ir vajadzīgs augstas klases tiesnesis. Beigās tiesnesis sāka svilpt pie katra kliedziena. Viņš diezgan ātri izlaida kontroli par spēli no savām rokām. Visu spēli notiesāja visnotaļ tendenciozi un pavāji.

Cik viegli bija nepieļaut to, lai jaunie spēlētāji nekrīt uz provokācijām?
- Tas bija mūsu uzdevums pirms spēles. Visu laiku bija kaut kādas provokācijas. Tagad arī līdzjutēji bļaustās [vieta, kura bija paredzēta intervijām ar spēlētājiem, atradās pie izejas no stadiona, kur bija sapulcējušies daži vietējie - aut.], ka viņi grib kreklu, jo viņi te galveni... Jo ātrāk no šejienes es tikšu projām, jo laimīgāks es būšu.

Pēc spēles likās, ka neesat sevišķi priecīgi. Izskatījās, ka Tu arī bija domās iegrimis...
- Tas nebija vairāk par spēles kvalitāti. Tas bija par spēli kā tādu. Ja pretinieks atklāti ņirgājās par tevi visu spēli un uzvedām neadekvāti, nefutboliski, tad gribās arī no laukuma pēc iespējas ātrāk aiziet projām.

Var teikt, ka par maz futbola bija šajā spēlē?
- Katra izlase izvēlās savu taktiku. Acīmredzot, šāda ir Andoras izlases taktika. Tas ir tāds uzvaru un rezultātu bizness, kur katrs cenšas to rezultātu iegūt tā, kā viņi to māk. Vai man ir patīkami piedalīties šādās spēlēs? - Ne ļoti.

Nebija auksti sviedri mača beigās, kad Andorai bija divi labi momenti?
- Nepaspēju sabīties. Likās, ka viss ir zem kontroles. Galvenais bija saglabāt savaldīšanos un koncentrāciju.

Latvijas izlase dēvas mājup plkst. 2:00 no Žironas Lidostas. Atsevišķi no komandas savos klubos atgriezīsies Igors Tarasovs, Andris Vaņins, Vladislavs Gabovs, Artūrs Karašausks un Artjoms Rudņevs.

 +11 [+] [-]

, 2016-09-07 03:27, pirms 8 gadiem
Varu tikai piekrist Kasparam. Nebiju uz vietas, atstāju īsto vērtēšanu tiem, kas tur bija un redzēja. Divdimensiju ekrāns tomēr nespēj atspoguļot visu, kas notiek patiesībā... Kaspara vārdi tikai apliecina nelabās aizdomas.
Bet - labs viss, kas labi beidzas! Andorā tik drīz atgriezties nebūs vajadzības!

  -4 [+] [-]

, 2016-09-07 06:34, pirms 8 gadiem
Var piekrist par provokācijām, tomēr nepiedien spēlētājam ar Anglijas premjerlīgas pieredzi spēlēt TIK vāji! Tikdaudz neprecīzu un nepārdomātu tālo piespēlu, klūdu aizsardzībā... Ja ir tik slikti, vai tik nav laiks beigt karjeru.

  -1 [+] [-]

, 2016-09-07 06:40, pirms 8 gadiem
Viss ir zem kontroles... :-D
Slēpts komentārs: Mr.Eksperts1

  +2 [+] [-]

, 2016-09-07 07:21, pirms 8 gadiem
Netika uzdots viens svarīgs jautājums.Kā komandas kapteinis vērtē savu sniegumu šajā sacensībā un kādā fiziskajā kondīcijā šobrīd atrodās?
Slēpts komentārs: Cerbers24

  +5 [+] [-]

, 2016-09-07 09:27, pirms 8 gadiem
Kada nu tur kvalitate. 90 minusu garuma no Latvijas izlases puses bija nesakariga bumbas spardisana skersam laukumam sava zona un laukuma viduci, kas beidzas ar bea adresata bumbas sperienu Andoras soda laukuma virziena... Tikai un vienigi ta! Ja komanda netiek ne pie viena stura sitiena, ja praktiski nav neviena talsitiena pa vartiem, tad kada, blaviens, tur speles kvalitate, nevajag so vardu zaimot!
Slēpts komentārs: varenais_eksperts

  +5 [+] [-]

, 2016-09-07 09:43, pirms 8 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: ĀRĀ Gorkšu no izlases. Tik daudz brāķa un kļūdu, tad vēl čīkst visulaiku. Nevajag mums tādu spēlētāju !
Pēc spēles tad vajadzētu visus laukuma spēlētājus padzīt no izlases izņemot Vaņinu, jo tieši tas šausmīgākais bija, ka visi spēlētāji izskatījās spēles ziņā ļoti slikti!

  +7 [+] [-]

, 2016-09-07 09:50, pirms 8 gadiem
Gorkšs varētu kā Masaļskis atvadīties no izlases, ja būtu jaunie...ir Dubra, bet traumēts...ir Jagodinskis, bet bez spēļu prakses utt...pagaidām Gorkšam vēl jāspēlē

  +3 [+] [-]

, 2016-09-07 10:35, pirms 8 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: ĀRĀ Gorkšu no izlases. Tik daudz brāķa un kļūdu, tad vēl čīkst visulaiku. Nevajag mums tādu spēlētāju !
Nopietni?
Kuram dod priekšroku klibā Gorkša vietā?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2016-09-07 12:38, pirms 8 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: ĀRĀ Gorkšu no izlases. Tik daudz brāķa un kļūdu, tad vēl čīkst visulaiku. Nevajag mums tādu spēlētāju !
Kas tie Jūs tādi esat?
Šajā spēlē pārmest var ikvienam, izņemot Vaņinu kā jau iepriekš kāds rakstīja. Bet visā visumā Kapteinis nospēlēja labi tādā Eiropas miskastē.

  +1 [+] [-]

, 2016-09-07 12:43, pirms 8 gadiem
Ambrē rakstīja: Pēc spēles tad vajadzētu visus laukuma spēlētājus padzīt no izlases izņemot Vaņinu, jo tieši tas šausmīgākais bija, ka visi spēlētāji izskatījās spēles ziņā ļoti slikti!
kas tad spēlēs, ja visus padzīs?

  +3 [+] [-]

, 2016-09-07 12:45, pirms 8 gadiem
Lieciet mierā to Gorkšu. Visa komanda nospēlēja zem sava līmeņa.

  -1 [+] [-]

, 2016-09-07 13:08, pirms 8 gadiem
Šie ir trīs labi nokontrolēti punkti. Jau atkārtošos - kādam LV futbolistam vajadzēja ar bumbu iepiļīt tiem neandertāliešiem sejās vai arī pa kluso iedot kārtīgu pendeli. Dzīvniekus var pāraudzināt tikai ar pātagu! Lai arī izceltos kautiņš, nākamo reizi šī dzīvnieku komanda neatļautos savus slimos izgājienus... Amen!
Paldies par šo uzvaru!

  +2 [+] [-]

, 2016-09-07 13:15, pirms 8 gadiem
Gan jau,ka Andoras uzdevums bija saraustit speli. Tas izdevas uz visiem 100. Del ta daleji var attaisnot tikai 1:0.Es tikai nesaprotu kapec Karlsonu neizsauc uz izlasi. Virsliga ir diezgan laba forma manuprat.

  -1 [+] [-]

, 2016-09-07 13:16, pirms 8 gadiem
Savus bērnus uz kaut kādu Jelgavas stadionu nedrīkst vest un tādu drausmīgu spēli ar sevi trillera centrā pa televizoru neļaut skatīties...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-09-07 14:47, pirms 8 gadiem
Zivs pūst no galvas!

  +1 [+] [-]

, 2016-09-07 15:04, pirms 8 gadiem
un es cerēju ka Gorkšs teiks ka beidz karjeru izlasē ?

     [+] [-]

, 2016-09-07 18:39, pirms 8 gadiem
Gan atbildes mačā nomizosim tos pajoļus

  +1 [+] [-]

, 2016-09-07 19:24, pirms 8 gadiem
Beidziet apdir.st Gorkšu! It kā paši vispār būtu spējīgi spēlēt, īpaši tādos apstākļos un pret tik riebīgi spēlējošiem pretiniekiem! Dīvānā pird.ēji, neko jau vairāk nemākat, kā tikai noniecināt citus.
Protams, ka visi nospēlēja zem savām spējām, taču uzvara ir un paliks!