Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Čiličs: "No pirmā līdz pēdējam punktam spēlēju dzīves labāko tenisu"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Čiličs: "No pirmā līdz pēdējam punktam spēlēju dzīves labāko tenisu"
Rodžers Federers neatrada risinājumus Marina Čiliča serves neitralizēšanai
Foto: AP/Scanpix

Rodžers Federers pēc bezcerīgā zaudējuma Marinam Čiličam "US Open" pusfinālā (3:6, 4:6, 4:6) atzīmēja pretinieka fantastisko servēšanu, bet pirmo "Grand Slam" finālu sasniegušais Čiličs bez minstināšanās vakar notikušo maču nosauca par karjeras labāko spēli.

"Marins spēlēja lieliski. Man varbūt neizdevās nodemonstrēt savu spēli," sarūgtināts pēc zaudējuma pusfinālā bija Federers. "Pirmajā setā man vajadzēja ilgāk noturēties pretī. Kad Čiličs ieguva pārsvaru, viņš spēlēja bez bailēm un ar milzīgu pārliecību. Pirmais breiks bija smags, jo biju vadībā ar 40:0. Kad to ļoti vajadzēja, Čiličs servēja ļoti labi."

Federers iepriekšējā mačā pret Gaelu Monfīsu atspēlējās no 0-2, šoreiz viņš panākumam tik ļoti neticēja: "Man nebija tādas pārliecības kā pret Monfīsu, jo Marins spēlēja daudz agresīvāk un servēja izcili. Viņš jau labu laiku tā servē, bet pats gaidīju vairāk no savas uzņemšanas spēles, esmu ar to vīlies."

Finālā būs divi tenisisti, kuri "Grand Slam" turnīros tik tālu iepriekš nebija tikuši. Federers ir vairāk pārsteigts par Čiliču: "Viņš ir vecāks, bet Nišikori vienmēr bijis neticami talantīgs. Līdz šim bija šaubas par to, vai viņš var tikt tālu turnīros, kur jāspēlē piecu setu mači. Nišikori ir uzvarējis vairākus top spēlētājus, ieskaitot mani. Viņš Madridē iznīcināja Rafu [pirms izstāšanās savainojuma dēļ – V.B.]. Kei ir parādījis, ka var uzvarēt, tāpēc tādā ziņā neesmu pārsteigts."

Federeram Ņujorkā bija ļoti laba izloze un apstākļu sakrītība, lai izcīnītu 18. "Grand Slam" titulu – viņam turnīra laikā nebija jātiekas ar nevienu spēlētāju no Top 10. Arī finālā būtu pretī stājies nevis Novaks Džokovičs, bet gan otrā desmitnieka sākumā esošais Kei Nišikori. Federers pēc izstāšanās Ņujorkā neslēpa vilšanos, taču norādīja, ka sezona viņam bija samērā laba un skatījums uz izredzēm izcīnīt vēl kādu "Grand Slam" trofeju nav būtiski mainījies.

"Uzvarēt 18. reizi nozīmētu ļoti daudz, bet tas nenozīmēs visu vai būt vēl laimīgākam. Turpinu smagi strādāt, lai uzvarētu arī citos turnīros. Ļoti priecājos par 80. titula izcīnīšanu Sinsinati. Ceru būt vesels Austrālijā, kur būs vēl viens mēģinājums "Grand Slam" turnīrā. Tas ir bijis viens no maniem stabilākajiem "Grand Slam" turnīriem. Neko daudz vairāk kā ļoti mēģināt jau nevaru izdarīt. Un tieši to arī daru."

Čiličs bija lielā sajūsmā par savu spēli pusfinālā: "No pirmā punkta līdz pēdējam nospēlēju savas karjeras labāko tenisu. Apzinoties, ka tas bija "Grand Slam" pusfinālā, kurā spēlēju tikai otro reizi, sajūtas nevar būt īpašākas. Skatītāji centās Federeru uzmundrināt, vēlājās, lai viņš atspēlētos. Man tobrīd nebija viegli, bet palīdzēja ar servi gūtie vieglie punkti.

Šodienas mačs bija līdzīgs kā pret Berdihu – ļoti labi pielāgojos spēlēšanai vējā. Bija jāapzinās, ka jebkurā brīdī var gaidīt no Federera cīņas laušanu, tāpēc bija nepieciešama laba koncentrēšanās. Mentālajā ziņā biju uzdevumu augstumos. Man bija jābūt agresīvam, nepietika tikai ar Rodžera kļūdu gaidīšanu."

Čiličs pagājušās sezonas beigās sāka strādāt ar 2001. gada Vimbldonas čempionu Goranu Ivaniševiču. Marina serves uzlabojumus pamanījis katrs tenisa zinātājs. Arī Čiličs apzinās acīmredzamo progresu: "Serve noteikti ir lielāka, taču visa spēle ir labāka – ne tikai serve. Mani sitieni ir kompaktāki un arī kustos daudz labāk, šajā ziņā jūtos ērti. Tagad varu tikt klāt bumbiņām, kas agrāk bija neaizsniedzamas. Tagad spēju ātrāk atjaunoties pēc tādām piecu setu spēlēm, kāda man bija 4. kārtā pret Žilu Simonu."

Izmantotie resursi:
Official Site of the 2014 US Open Tennis...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2014-09-07 11:00, pirms 10 gadiem
Вежливые люди rakstīja: Ko Gulbēns par to saka? Skaties un mācies!
Liec viņam mieru! Viņš tev kko ir parādā?

  +3 [+] [-]

, 2014-09-07 11:04, pirms 10 gadiem
Вежливые люди rakstīja: Ko Gulbēns par to saka? Skaties un mācies!
Paldies Gulbim par lielisko vasaras sākumu!

  -1 [+] [-]

, 2014-09-07 11:04, pirms 10 gadiem
Idemo Hrvatska!

  +3 [+] [-]

, 2014-09-07 11:43, pirms 10 gadiem
Arī Ernests ir izbaudījis ko nozīmē ka pretinieks izcili servē un ka dari ko gribi, bet Tev nav variantu.. Gulbis - Kvērijs - AO Melburnā!