Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

"US Open" finālā atkal Viljamsa pret Azarenku

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

"US Open" finālā atkal Viljamsa pret Azarenku
Viktorija Azarenka
Foto: Reuters/Scanpix

Svētdien paredzētajā "US Open" sieviešu vienspēļu turnīra finālā būs pagājušā gada fināla atkārtojums – Serēna Viljamsa pret Viktoriju Azarenku. Abas piektdien pusfinālos guva uzvaras divos setos, apspēlējot attiecīgi Na Lī un Flāviju Pennetu.

Pirmā vietu finālā nodrošināja pirms gada titula spēlē zaudējusī Viktorija Azarenka. Baltkrievijas tenisiste ar milzu pūlēm tika galā ar pirmo reizi "Grand Slam" pusfinālā spēlējušo Flāviju Pennetu – 6:4, 6:2.

Pirmais sets bija diezgan nebaudāms daudzo breiku dēļ. Azarenka breika pārsvaru izlaida trīs reizes, bet setu pabeidza tikai ar sesto setbumbu. Pie rezultāta 5:4, servējot Azarenkai, bija 11 minūšu ilgs geims. Trīs setbumbas Penneta atspēlēja ar lielisku uzbrukumu, divos gadījumos Vikai kļūdas ar sitienu autā un dubultkļūdu. Tomēr ar sesto mēģinājumu Azarenka pielika punktu, beidzot trāpot labu servi.

Ja pirmajā setā Azarenkai bija 18 nepiespiestās kļūdas, tad otrajā tikai septiņas. Tas sekmēja vieglāku uzvaru, zaudējot tikai divus geimus. Tiesa, abi bija pie pašas serves – jeb Penneta visā mačā savu servi noturēja tikai vienu reizi, pārējos piecus geimus uzvarot, kad servēja Azarenka. Ranga vicelīderei kārtējais nepārliecinošais sniegums, taču šoreiz izdevās izvairīties no zaudēta seta – 6:4, 6:2.

Azarenka ceturto reizi (2-1) spēlēs "Grand Slam" finālā. Visi fināli sasniegti uz viņas iecienītākā jeb "hard" seguma – divreiz Melburnā (tur divi tituli) un tagad arī divreiz Ņujorkā (pērn zaudējums finālā).

Tāpat kā pirms gada, arī šoreiz Azarenka finālā sacentīsies ar Serēnu Viljamsu. Amerikāniete ar 6:0, 6:3 pārspēja Na Lī, kurai vajadzēja stundu, lai sāktu spēlēt atbilstoši savām spējām.

Viljamsa uzvarēja mača pirmajos septiņos geimos, savu iespaidīgo pēc kārtas uzvarēto geimu sēriju noslēdzot ar 24 geimiem. Tik daudz geimu viņa nezaudēja, skaitot no 4. kārtas mača pret Slounu Stīvensu. Atgādinām, ka ceturtdaļfinālā viņai 6:0, 6:0 uzvara pār Karlu Svaresu Navarro.

Saņēmusi ovācijas par pirmo uzvarēto geimu, Lī 2. seta trešajā geimā pēc divām Viljamsas kļūdām ieguva divas breikbumbas, taču ranga līdere abas atspēlēja. Lī tūlīt ieguva trešo iespēju, kuru izmantoja, piespiežot Viljamsu iesist tīklā – 1:2. Lī ceturtajā geimā bija vadībā ar 40:0, taču zaudēja servi. Daudz netrūka, lai viņa pēc tam vairs neuzvarētu nevienā geimā. Lī 16(!) minūtes ilgušajā astotajā geimā atspēlēja sešas mačbumbas, bet Viljamsa pēc tam ar savu servi beidzot pielika punktu.

Viljamsai 21. "Grand Slam" fināls (16-4). Ņujorkā finālā viņa spēlēs septīto reizi (4-2). Pirms 12 mēnešiem Azarenka trešajā setā servēja par uzvaru, taču līdz titulam aizsniegties nespēja, un Viljamsa uzvarēja ar rezultātu 6:2, 2:6, 7:5. Kopumā Azarenkai visnotaļ slikti rezultāti pret Serēnu (3-12), taču šogad gūtas divas uzvaras finālos – Dohā un Sinsinati, abos gadījumos uzvarot trīs setos.

  +1 [+] [-]

, 2013-09-07 01:20, pirms 11 gadiem
ļoti ļoti prognozējami. Saņemies, Vika!

  -1 [+] [-]

, 2013-09-07 01:21, pirms 11 gadiem
Vismaz Na Li pārtrauca Serēnas 24 geimu strīku un paldies par otrā seta 8 geimu, iedeva vismaz kkādu intrigu.

     [+] [-]

, 2013-09-07 16:12, pirms 11 gadiem
HMmmmmmm nu nezinu, grūti jau prognozēt kura uzvarēs ;D