Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Ņujorkā gaida labu laiku un skaistas spēles

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Ņujorkā gaida labu laiku un skaistas spēles
Žo-Vilfrīds Tsonga līksmo. Vai to pašu darīs pēc mača ar Federeru?
Foto: Reuters/Scanpix

„US Open” tenisa turnīrā lietus dēļ vakar neizdevās izspēlēt ne mača, tāpēc šodien gaidāma krietni saspringtāka diena. Paredzēts izspēlēt ne vien atlikušos 4.kārtas mačus vīriešu vienspēļu turnīrā, bet arī divus vīriešu un visus četrus sieviešu vienspēļu turnīra ceturtdaļfinālus. Protams, ja atļaus laika apstākļi.

Vakar Ņujorku bija pārņēmis lietus – kā sāka līt jau naktī uz otrdienu, tā praktiski bez mitas lija arī visu otrdienu, tāpēc organizatoriem bija jāpieņem lēmums par spēļu atcelšanu. Nozīmīgākajos vienspēļu turnīros vakar bija paredzētas sešas cīņas – atlikušie četri vīriešu vienspēļu turnīra 4.kārtas mači, kā arī pirmie divi sieviešu vienspēļu ceturtdaļfināli. Tagad tie pārcelti uz šodienu, bet klāt nākušas vēl četras spēles. Nedaudz ielūkosimies katrā no spēļu grupām.

Vīriešu vienspēļu turnīra 4.kārta

Šīs spēles paredzēts aizvadīt vispirms. 18:00 centrālajā kortā („Arthur Ashe Stadium”) spēlēs Rafaels Nadals pret Žilu Milleru, „Louis Armstrong Stadium” skatītāji varēs vērot Davida Ferera un Endija Rodika dueli, bet „Grandstand” kortā Endijs Marejs spēkosies ar Donaldu Jangu. Pēc Mareja un Janga cīņas šajā kortā spēlēs Džons Isners un Žils Simons. Nadals un Marejs ir izteikti savu spēļu favorīti un bukmeikeri gaida viņu uzvaras trijos setos, tomēr abu sniegums līdz šim nav bijis tas pats pārliecinošākais, kas liek domāt, ka intrigas stariņš vismaz uz brīdi var būt arī šajos dueļos. Nadals Milleru apspēlējis trijās no četrām savstarpējām cīņām, bet Marejs Jangam zaudējis vienīgajā savstarpējā duelī (šī gada Indianvelsas turnīrā).

Krietni interesantāki var izvērsties abi atlikušie mači. ASV ilggadējais tenisa līderis Endijs Rodiks šobrīd nav labākajā sportiskajā formā, ir pacīnījies ar savainojumiem, tāpēc spēlē pret spāni Davidu Fereru viņam nav favorīta loma, kā tas būtu citus gadus (savstarpējos mačos 5-3 par labu spānim). Vēl līdzīgāka cīņa solās būt starp citu amerikāni Džonu Isneru un francūzi Žili Simonu. Isnera lielākais pluss ir labā serve, bet Simons labi spēlē uzņemšanā. Iepriekšējā kārtā francūzis apspēlēja 2009.gada turnīra čempionu Huanu Martinu Del Potro – un apetīte aug ēdot, viņa plānos ir arī ceturtdaļfināls. Abiem šī būs pirmā savstarpējā cīņa.

”US Open” vīriešu vienspēļu turnīra 4.kārtas spēles (07.09)

SpēleBetsafe.com prognoze
(2) Rafael Nadal - Gilles Muller1.05-9.29
(4) Andy Murray - Donald Young1.06-8.00
(5) David Ferrer - (21) Andy Roddick1.50-2.50
(12) Gilles Simon - (28) John Isner1.75-2.00

Vīriešu vienspēļu turnīra ceturtdaļfināli

Jo tuvāk turnīra noslēgums, jo lielāka skatītāju interese – tieši tāpēc ceturtdaļfināla cīņas vīriešu vienspēļu turnīrā izspēlēs centrālajā kortā. Pirmajā no tām (sākums pēc Nadala un Millera mača) spēkosies divi serbi – ATP ranga līderis Novaks Džokovičs un Janko Tipsarevičs. Nav jābūt lielam tenisa speciālistam, lai saprastu, ka izteikts cīņas favorīts ir Džokovičs. Viņš turnīrā nav zaudējis ne seta, bet visā sezonā kapitulējis tikai divas reizes. Tikmēr Tipsarevičs šī gada turnīrā atstājis vairāk spēku, jo setu zaudējis gan vācietim Filipam Petšneram, gan spānim Huanam Karlosam Ferrero. Līdzšinējā bilance 3-0 Džokoviča labā, bet visi mači uzvarēti tikai trijos setos un neviens no tiem nav bijis „Grand Slam” līmenī. Ja psiholoģiski Tipsarevičam izdosies tikt galā, tad vismaz setu aizķert viņš var (setu pret Džokoviču bija pelnījis uzvarēt Aleksandrs Dolgopolovs). Jāpiemin, ka Nolem šis ir 10. „Grand Slam” ceturtdaļfināls pēc kārtas, bet Tipsarevičam pirmais karjerā.

Vēl lielāka interese par otro ceturtdaļfinālu, kuru plānots sākt ap pusčetriem naktī pēc Latvijas laika. Tajā spēkosies pieckārtējais „US Open” čempions Rodžers Federers un francūzis Žo-Vilfrīds Tsonga. Šveices tenisa leģenda turpina uguņot „Grand Slam” turnīros – šis ceturtdaļfināls viņam jau ir 30. pēc kārtas (2004.gada „French Open” Federers zaudēja 3.kārtā). Vienīgo setu Ņujorkā šogad Federers zaudējis cīņā pret horvātu Marinu Čiliču, bet pēdējo spēli pret argentīnieti Huanu Monako uzvarēja 82 minūšu laikā, zaudējot tikai trīs geimus. Skaidrs, ka šodien tik viegli viņam neies, jo pretiniekos būs bīstamais Žo-Vilfrīds Tsonga. Francūzis pirmās trīs kārtas pārvarēja bez problēmām, bet 4.riņķī piecos setos nolauza amerikāni Mārdiju Fišu (pēc trīs setiem Tsonga bija iedzinējos). Viņa spēles plusi ir nemainīgi – spēcīga serve un spēle pie tīkla, turklāt Tsongam var būt psiholoģiskais pārsvars pret Federeru, jo uzvarētas pēdējās divas savstarpējās spēles (kopējā bilance gan 4-3 šveicieša labā). Īpaši jāatceras abu cīņa šī gada Vimbldonas ceturtdaļfinālā, kad Federers uzvarēja pirmos divos setus, bet pēc tam zaudēja nākamos trīs – 6:3, 7:6(3), 4:6, 4:6, 4:6. Šoreiz itin izteikta favorīta lomā Federers.

”US Open” vīriešu vienspēļu turnīra ceturtdaļfinālu spēles (07.09)

SpēleBetsafe.com prognoze
(1) Novak Djokovic - (20) Janko Tipsarevic1.04-10.00
(3) Roger Federer - (11) Jo-Wilfried Tsonga1.35-3.04

Sieviešu vienspēļu turnīra ceturtdaļfināli

Dāmu turnīrā paredzēti visi četri ceturtdaļfināli. Visātrāk varētu sākties cīņa starp krievieti Veru Zvonarjovu un austrālieti Samantu Stosuru. Zvonarjova ir pērnā gada fināliste, kur šogad spējusi trīs no četrām spēlēm uzvarēt divos setos (vienā setā zaudēts ukrainietei Katerinai Bondarenko). Tikmēr Stosura šogad Ņujorkā piedalījusies divu rekordu tapšanā – kopā ar krievieti Nadju Petrovu uzstādīts spēles ilguma rekords (dāmu vienspēļu turnīrā) – 3 stundas un 16 minūtes, bet kopā ar citu krievieti Mariju Kiriļenko spēlēts garākais taibreiks „US Open” vēsturē – 17:15 krievietes labā. Stosura turnīrā noteikti atstājusi vairāk spēku, bet vakardienas brīvdiena viņai nākusi par labu. Savstarpējās cīņās 7-2 pārsvars austrālietei, turklāt uzvarētas visas pēdējās cīņas. Šī pāra uzvarētāju pusfinālā gaida cīņa ar itālieti Flaviju Pennetu vai vācieti Angeliku Kerberi. Pennetas lielākais sasniegums turnīrā bija krievietes Marijas Šarapovas izslēgšana, kamēr Kerberei veicies ar izlozi – smagākā pretiniece bijusi poliete Agņeška Radvanska. Neviena no šīm sportistēm vēl nekad nav bijusi „Grand Slam” vienspēļu pusfinālā – šoreiz kādai būs pirmā reize. Favorītes loma itāliete, kurai arī uzvara vienīgajā savstarpējā duelī.

Ceļā uz savu pirmo „Grand Slam” titulu joprojām ir WTA ranga līdere, dāniete Karolīna Vozņacki, kura iepriekšējā kārtā atspēlējās no 6:7(6), 1:4 deficīta un pārspēja krievieti Svetlanu Kuzņecovu. Arī ceturtdaļfināla spēle dānietei solās būt smaga – pretiniekos vāciete Andrea Petkoviča, kurai jau reizi uz hard ir zaudēts (šogad Maiami). Vācietei smagākā cīņa bija 2.kārtā pret ķīnieti Ži Ženu (atspēlēšanās no 3:6, 0:3). Pa lielam šajā spēlē daudz kas būs atkarīgs no Petkovičas snieguma – ja viņas uzbrukumi būs precīzi, tad Vozņacki „siena” var tikt caursista. Ja valdīs kļūdas, tad daudz variantu vācietei nebūs. Tikmēr lielu šaubu bukmeikeriem nav par ceturtā ceturtdaļfināla iznākumu – divos naktī pēc Latvijas laika centrālajā kortā mājiniece Serēna Viljamsa tiksies ar krievieti Anastasiju Pavļučenkovu. Lai arī Pavļučenkovai turnīrs ir izdevies (apspēlētas gan serbiete Jankoviča, gan itāliete Skjavone), tomēr pret Viljamsu jaunāko līdz nevienai sportistei nav izdevies uzvarēt kaut setu. Vistuvāk tam bija baltkrieviete Viktorija Azarenka 3.kārtā, tomēr izšķirošajos brīžos amerikāniete bija nesatricināma. Viljamsas un Pavļučenkovas vienīgajai savstarpējai cīņai (pērn „French Open” 6:1, 1:6, 6:2) lielas nozīmes nav – uz hard Serēnas pārsvaram jābūt izteiktam.

”US Open” sieviešu vienspēļu turnīra ceturtdaļfinālu spēles (07.09)

SpēleBetsafe.com prognoze
(1) Caroline Wozniacki - (10) Andrea Petkovic1.45-2.63
(2) Vera Zvonareva - (9) Samantha Stosur1.67-2.12
(17) Anastasia Pavlyuchenkova - (28) Serena Williams7.38-1.07
(26) Flavia Pennetta - Angelique Kerber1.38-2.90

Izmantotie resursi:
Official Site of the 2011 US Open Tennis...

Kuri tenisisti spēlēs US Open pusfinālā?

  • 18

  • 4

  • 1

  • 0


     [+] [-]

, 2011-09-07 18:18, pirms 13 gadiem
nu jau ir 18:00, bet tenisisti kā nav kortā, tā nav. Varbūt US open arī atceļas?