Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Latvijas izlase arī otrajā pārbaudes spēlē atzīst igauņu pārākumu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Latvijas izlase arī otrajā pārbaudes spēlē atzīst igauņu pārākumu
Latvijas izlases galvenais treneris Avo Kēls. Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Latvijas volejbola izlase aizvadījusi otro no trim pārbaudes spēlēm pret Igaunijas valstsvienību. Atkal piedzīvots zaudējums, šoreiz trīs setos - 23:25, 17:25, 20:25.

Pirmā seta ievadā abas komandas turējās līdzās. Brīžos, kad igauņiem izdevās atrauties divu punktu attālumā, Latvijas izlase uzreiz spēja deficītu sadeldēt. Seta izskaņā Kristaps Šmits ar jaudīgu servi panāca 19:19, turklāt sāncenši netika galā arī ar viņa nākamo servi, bet uzbrukums atdūrās blokā. Tika palaista garām iespēja pārņemt vadības grožus, un tas beidzās ar 23:25 seta izskaņā.

Tikmēr otrajā setā līdzīga cīņa līdz pat galotnei izpalika. Jau ievadā laukuma saimnieki ieguva itin komfortablu pārsvaru, un tas noveda pie 25:17 Igaunijas valstsvienības labā. Savukārt trešā seta sākumā saskaņotāk darbojās latvieši, ilgu laiku atrodoties priekšā. Diemžēl arī tas nepalīdzēja uzvarēt vismaz vienu setu. Tā izskaņā Igaunija guva vairākus punktus pēc kārtas un nodrošināja uzvaru ar 25:20.

Vakar Latvijas izlase piedzīvoja zaudējumu četros setos, uzvarot pirmo no tiem ar 25:20. Vēl viena spēle gaidāma rīt pulksten 16:00. Otrais un trešais duelis norisinās Tartu, spēlēm notiekot bez skatītāju klātbūtnes. Tas saistīts ar Covid-19 uzliesmojumu pilsētā, jo pirmais mačs Veru notika līdzjutēju priekšā.

Latvijas vīriešu izlase gatavojas Eiropas čempionāta kvalifikācijai, kurā augusta beigās un septembra sākumā izspēlēs divus riņķus pret Kipru, Spāniju un Moldovu.

Latvijas izlases sastāvs pārbaudes spēlēs Igaunijā