Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Eirolīga grib ieguldīt vairāk nekā 100 miljonus eiro kluba izveidei Lielbritānijā

Andrejs Siliņš

Eirolīga grib ieguldīt vairāk nekā 100 miljonus eiro kluba izveidei Lielbritānijā
Eirolīgas vadītājs Žordi Bertomeu. Foto: EuroLeague

ULEB Eirolīgas vadība veic pārrunas ar potenciālajiem investoriem, kas būtu gatavi ieguldīt vairāk nekā simt miljonus eiro piecu gadu laikā jauna basketbola kluba izveidei Lielbritānijā - galvaspilsētā Londonā vai Mančestrā.

Eirolīga meklē investoru vai investorus, kas būtu gatavi vismaz piecu gadu garumā ieguldīt basketbola kluba darbības nodrošināšanā vismaz 20 miljonus sterliņu mārciņu (ap 22 miljoniem eiro) ik sezonu. Līgas vadība izveidojusi prezentāciju potenciālajiem investoriem - līdzīgu tai, kas jau iepriekš stādīta priekšā potenciālajiem naudas devējiem.

Šobrīd Britu Basketbola līgā piedalās 11 komandas, tomēr Eirolīga vēlētos, lai jaunizveidotais klubs nepiedalītos vietējā čempionātā un spēlētu tikai Eirolīgā. Šobrīd visas Eirolīgas komandas piedalās arī savu valstu vietējos čempionātos (Pirejas "Olympiacos" izslēgta no Grieķijas elites un ar otro komandu spēlē otrajā līgā, kamēr pirmā komanda piedalās tikai Eirolīgā).

2013. gadā Londonā norisinājās Eirolīgas "Final Four" turnīrs,kurā "Olympiacos" finālā apspēlēja Madrides "Real". Tieši šo turnīru uzņēmusī O2 arēna ar vairāk nekā 15 tūkstoš vietām basketbola spēļu laikā varētu būt mājvieta jaunizveidotajai komandai Londonā. Tajā notikušas arī Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēles gan pirmssezonās, gan regulārajos turnīros. Eirolīga nebūtu pret komandas izveidi arī Mančestrā.

Pēdējo reizi kāda Lielbritānijas komanda ar Eirolīgu bija saistīta 2001. gadā, kad Londonas "Towers" piedalījās regulārajā turnīrā, izcīnot vienu uzvaru desmit mačos un paliekot priekšpēdējā piektajā vietā D grupā. Jaunajā sezonā Lielbritānijas basketbols atgriezīsies uz Eiropas skatuves, jo FIBA Čempionu līgas kvalifikācijā startēs Londonas "Lions", kas jau parakstījusi līgumu ar vairākas sezonas NBA pavadījušo Deandrē Liginsu.

Izmantotie resursi:
https://www.sportspromedia.com/

     [+] [-]

, 2020-08-07 14:20, pirms 4 gadiem
Sviests kaut kāds. Nevienam tur GBR neinteresē nekāds tur basketbols. Atkal grib kko mākslīgu veidot. Kurš tur ies vispār skatīties, ja būs vienā laikā ar futbolu, tad lai necer uz kādu skatītāju. EL komandu taču pietiek. Un valstu ar basketbola tradīcijām pietiek. Uztaisiet vēl vienu komandu Serbijā, Lietuvā, Slovēnijā vai Horvātijā. Un visu laiku no kādas basketbola valsts kādā komanda regulāri grib un cīnās par EL. Gan no itālijas, gan Spānijas, gan Krievijas. Tagad tā viena Itāļu komanda ļoti grib. Kur tad liks to Londonas plaģiātu?

     [+] [-]

, 2020-08-07 17:47, pirms 4 gadiem
Ar to naudu pietiktu lai varētu iedod naudu kādām 4 valstu komandām kur tiešām mil basi un kur cilvēki ies uz to.Ja mums iedotu 5 ļimakus gan jau tad vēl atrastos kas varētu piešpricēt un varētu normālu sastāvu novākt lai EL nepaliktu kaunā.