Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

UEFA vēl nav sākusi izskatīt apsūdzības par "Ventspils" vārtsarga incidentu Maltā

Rolands Eliņš

UEFA vēl nav sākusi izskatīt apsūdzības par "Ventspils" vārtsarga incidentu Maltā
Konstantins Mahnovskis. Foto: FK Ventspils

Šodien notikušajā preses konferencē „Ventspils” sporta direktors Sergejs Usačovs atklāja, ka pagaidām nav saņemta informācija no UEFA par to, ka būtu ierosināta disciplinārlieta pret klubu un tā vārtsargu Konstantinu Mahnovski par notikumiem Eiropas līgas kvalifikācijas spēlē pret „Gzira United”.

Kā atklāja Sergejs Usačovs, šobrīd situācija ir tāda, ka ukraiņu vārtsargs Kontantins Mahnovskis ir saņēmis tikai vienas spēles diskvalifikāciju, kas pienākas automātiski par iepriekšējā spēlē saņemto sarkano kartīti, attiecīgi rītdienas mačā pret Portugāles „Vitoria” viņš nevarēs piedalīties.

„Šobrīd arī mums nekas vairāk nav zināms,” teica Usačovs. „Galīgo lēmumu neesam saņēmuši, un, ja arī būs kaut kādas papildu sankcijas, tās būs tikai vēlāk. Vai lieta ir ierosināta? Par to mēs neesam informēti, šobrīd zinām tikai, ka jāizlaiž viena spēle sarkanās kartītes dēļ. Taču, ja reiz šāds incidents bija un spēles tiesnesis un delegāts to savā ziņojumā pieminēja, tad droši vien, ka būs arī disciplinārlieta, kur izskatīs šo jautājumu. Kad lieta tiks atvērta, tad mēs arī uzreiz saņemsim paziņojumu.”

Arī UEFA mediju daļā portālam Sportacentrs.com apstiprināja, ka pagaidām nav ierosināta disciplinārlieta par „Ventspils” un „Gzira United” spēles notikumiem.

Jāatgādina, ka pēc šīs pirmā augusta spēles Maltas mediji vēstīja par asumiem spēles galotnē, kad Mahnovskis esot ar rasistiskām izpausmēm vērsies pret pretinieku spēlētāju, kas novedis pie plašāka konflikta. Usačovs jau iepriekš bija noraidījis šādu notikumu izklāstu kā nepatiesu, norādot, ka viņa komandas pārstāvji apgalvojuši, ka Mahnovskis neko tādu nav darījis. Pats Usačovs gan Maltā klātienē nebija, taču bija galvenais treneris Igors Kļosovs, kurš preses konferencē piedāvāju savu skatījumu.

„Man grūti komentēt šo lietu – nevis tāpēc, ka nevēlos, bet tāpēc, ka arī neredzēju,” teica Kļosovs. „Šobrīd visa apsūdzība izriet no tiesneša teiktā, neviens cits nekā nav redzējis vai dzirdējis. Tas, ko visi redzēja, bija tas, ka spēles beigās trīs Maltas spēlētāji agresīvi gāja virsū mūsu vārtsargam, tur sākās konflikts. Turklāt galvenais tiesnesis tobrīd bija vismaz 30 metru attālumā. Dīvaini, ka viņš tur kaut ko varēja dzirdēt, bet nu negribu neko teikt, viss tiesneša redzētais un dzirdētais ir uz viņa sirdsapziņas. Žēl, ka par to visu jārunā, bet nu neko konkrētāk pateikt nevaru.”

Kļosovs arī norādīja, ka „Ventspils” klubam šī incidenta video nav, savukārt mājinieku oficiālajā spēles video materiālā pēdējais kadrs ir līdz ar spēles finālsvilpi, attiecīgi arī tur šī epizode nav redzama. Kļosovs izteicās, ka ļoti šaubās par to, ka Maltas pusei „atradīsies” video pierādījumi, ko celt UEFA priekšā, jo pēc spēles bija acīmredzami drošības pasākumu pārkāpumi.

„Teikšu, kā ir – pietrūka ļoti maz līdz tam, lai izvērstos masu kautiņš. Vēl viena maza dzirkstelīte, vēl viena nesavaldīšanās vai neadekvāta rīcība un varbūt tieši tā arī būtu noticis,” teica Kļosovs, norādot, ka nekas nav traucējis Maltas kluba pārstāvjiem iziet laukumā un konfrontēt Ventspils spēlētājus. Skaļi konflikti turpinājās vēl krietni pēc spēles, neļaujot „Ventspils” spēlētājiem mierīgi doties uz ģērbtuvēm, un Kļosovs izteica pārliecību, ka arī Latvijas Virslīgā, nemaz nerunājot par Eirokausiem, mačs šādos apstākļos (ar drošības darbinieku paviršu rīcību) nevarētu norisināties.

Kļosovs gan arī atzina, ka nedaudz kļūdījušies „Ventspils” spēlētāji, kas, lai gan tikuši brīdināti par maltiešu vēlmi provocēt, nav gaidījuši, ka tas notiks pēc spēles, un tagad komanda guvusi mācību nākotnei. Treneris arī pastāstīja, ka pēc mača Ventspils kluba ģērbtuvēs ienākuši vairāki pretinieku spēlētāji un pateikušies par spēli, ko Kļosovs uzskata par labāko apliecinājumu tam, ka nekādas rasistiskas izpausmes no "Ventspils" spēlētāju puses nebija, jo pretējā gadījumā "Gzira" tumšādainie spēlētāji šādi nebūtu rīkojušies.

  +2 [+] [-]

, 2019-08-07 18:04, pirms 5 gadiem
Kad futbolā jāiet kašķi meklēt, tad visi ir baigie bifeļi un varoņi, bet kad spēles laikā viņiem tikai pieduries, tad šie krīt gar zemi, vālājas un bļauj kā zīdaiņi. Pretīgs cirks.